PROGRAM 2023 "MARCA MONTANA" 

    

              PASTE IN GRECIA, in ritm de zorba si sirtaki .. in Paralia Katerini ( 5zile)       

        BONUS: Muntele Olimp+ Manastirea Kontariotissa(Sf. Efrem Siru)

        INCLUSA : MASA DE PASTE, pranz in ritm de zorba si sirtaki cu muzica si dansuri grecesti.

      BONUS: Excursie Salonic (pentru plata avans , pana-n 15 martie  2023)

    

            Plecare din Galati/Braila: 14 aprilie 2023

Ziua 1|14 aprilie|:Catre patria lui Homer

Plecare din Galati,ora 05 :00, pe itinerariul : Galati-Braila-Buzau-Bucuresti-Giurgiu-Sofia-Salonic-Paralia K. Cazare Hotel REGINA MARE 3* ( central)

Ziua 2|15 aprilie|:METEORA , paradis intre cer si pamant

Mic dejun. Optional: Excursie manastirile de la Meteora.Plecare spre KALAMBAKA.Pe drum, in valea raului Tembi, oprim la schitul construit in stanca  al Sf.Paraschevi,unde se afla ,Izvorul Tamaduirii’’, loc sfant pentru alinarea durerilor(izvor cu apa tamaduitoare pentru cei cu probleme la ochi).Popas la Zindros-centru de confectionare si comercializare a icoanelor si altor obiecte de cult religios.Se viziteaza  COMPLEXUL MONAHAL METEORA. Meteora, in traducere- suspendat intre cer si pamant, maret fenomen geografic unic in lume,unde suntem sedusi de privelistea de ,,paduri’’ de stanci, cu forme ciudate, pe varful carora se afla manastiri.Vom vizita manastirile : Marele Meteor unde ne vom inchina la  moastele celor doi sfinti intemeietori : Sf. Atanasie si Ioan Vresis Paleologul.Pelerinajul continua pe inaltimi,pana  la a doua manastire inchinata Sfantului Intaiului Martir si Arhidiacon Stefan. Inchinare la capul Sf Ierarh Haralambie, un sfant iubit pretutindeni « grabnic ajutator «  impotriva epidemiilor si protector al animalelor domestice.Cazare Hotel REGINA MARE 3* ( central)

 Ziua 3|16 aprilie|: Cascadele de la Edessa si Baile Termale de la Pozar

Mic dejun. Optional :Excursie 1zi Edessa si Statiunea Pozar.Dimineata, plecam spre Edessa, unul dintre cele mai frumoase orase din Grecia .Aici vizitam  CASCADELE EDESSA . Pana la caderea in gol, apa este dirijata printr-o gradina incarcata cu flori si arbusti, strecuranduse  pe sub podete , si formeaza apoi  la cadere, minicascade.Cascada cea mai spectaculoasa este Karanos unde apa se pravaleste de la o inaltime de 70m.In timpul liber oferit, pe langa fotografii si plimbari , puteti explora, in spatele cascadei se afla o pestera. Ne continuam drumul spre POZAR, statiune renumita pentru apele sale termale ( temperaturi intre 37-60grade) inca din Antichitate, mentionate si de Herodot, inscrierile sale.  Timp liber.Acces bai cascada = aprox. 2euro/persoana. Access piscina exterioara = aprox. 3 euro/persoana.Ne intoarcem in statiune aprox. Ora 18 :00. Timp liber si relaxare. Hotelul este central, exact langa catedrala din Paralia Katerini asa ca putem merge oricand la Sf. Slujba..Dupa terminarea acesteia , toata lumea isi strange mainile si ureaza fiecarui din jur “ Xristos Anesthi! “ sau  HRISTOS A INVIAT. Cazare Hotel REGINA MARE 3* ( central)

 Ziua 4|17aprilie|: Manastirea Kontoriotissa si plaja Paralia Katerini si Praz pascal.

Mic dejun.BONUS :Muntele Olimp « Lacasul Zeilor » si Manastirea Kontariotissa ( Sf Efrem).

    Dimineata se face o vizita la legendarul MUNTELE OLIMP,considerat ,,Lacasul Zeilor’’.Ascensiunea spre muntele Olimp incepe din satul Litohoro, printr-un defileu magnific, iar punctul final este cascada Litohoro(cascada lui Zeus,cu cazanele lui Zeus), care se afla in inima muntelui Olimp. Continuam excursia cu vizita la  MANASTIREA KONTARIOTISSA. Manastirea Sfantul Efrem Sirul este o manastire relativ nou-infiintata din Grecia. Arhitectura acesteia este una tipic bizantina, atat biserica cea mare, cat si paraclisele, chiliile si celelalte cladiri fiind in intregime acoperite cu caramida rosie si arcade. In biserica mare a manastirii se pastreaza, cu mare evlavie, cea mai mare comoara a locului: mana dreapta a Sfantului Efrem Sirul, cea prin care harul lui Dumnezeu a daruit lumii nenumarate imne, rugaciuni si cuvinte de invatatura. Sfantul Efrem Sirul este praznuit de Biserica Ortodoxa in ziua de 28.o1. Ne intoarcem in Statiunea Paralia-Katerini,

           BONUS :  Va invitam la un pranz  relaxant, presarat cu muzica si dans grecesc , la Restaurant Yakinthos.

  Timp liber pentru plimbari, relaxare si  shopping(aici sunt magazine cu blanuri si bijuterii). Cazare Hotel REGINA MARE 3* ( central)

Ziua 5|18 aprilie|:Salonic, Capitala Macedoniei ..

Mic dejun.Se pleaca spre SALONIC,oras inaltat de Kassandru,in cinstea sotiei sale Tessaloniki(sora lui Alexandru Macedon).Facem un tur panoramic, cu autocaru, pe traseul:

 • Promenada , cu Piata Aristotel , Turnul Alb – monument bizantin impunator, fosta inchisoare turceasca si loc de executie , astazi este unul dintre simbolurile orasului si gazduieste Muzeul Bizantin.
 • Arcul lui Galeriu – monument antic , chiar pe Via Egnatia, ridicat din 304 d. Hr ( in amintirea victoriei romanilor asupra persilor, din anul 297), impodobit cu basoreliefuri ( scene de batalie, imparati si zei) ce au supravietuit timpului.
 • Rotonda – monument inclus in Patrimoniul UNESCO , care a fost biserica (sec 5), catedrala(sec 15) si moschee in (sec 16) ;

    Poposim la CATEDRALA SF DIMITRIE IZVORATORUL DE MIR, patronul orasului Salonic.Ne inchinam la moastele acestuia si admiram interiorul catedralei, loc cu o incarcatura istorica  impresionanta si cu o arhitectura demna de toata admiratia (Catedrala este renumita  si pentru cele 6 panouri de mozaic ce dateaza inca din perioada politicii iconoclaste). Plecare spre Romania aprox. ora 13:00.

Sosire Galati in cursul diminetii, aprox. ora 08:00,in functie de trafic si de procedurile vamale.

Ziua 6|19 aprilie|:Spre casa

           Sosire Galati/Braila in cursul diminetii, aprox. ora 05:00 , in functie de procedurile vamale si de trafic.

 PRETUL INCLUDE:

 • Transport autocar clasificat international
 • 4 nopti cazare cu mic dejun   Hotel REGINA MARE 3* - Paralia Katerini Insotitor de grup din partea agentiei .
 • BONUS: Pranz de Paste , in ritm de zorba si sirtaki, la Restaurant Yakinthos
 • BONUS: Excursie Muntele Olim psi Manastirea Sf. Efrem Siru
 • BONUS: Excursie Salonic , cu vizita Sf Dimitrie, Izvoratorul de Mir.

 PRETUL NU INCLUDE:

 • Bilete de intrare la obiectivele turistice(castele,muzee, croaziere,lacase de cult)  si nici ghizii pentru acestea.
 • La cerere, masa de seara = 12 euro/persoana/per cina.
 • Excursie Manastirile suspendate de la METEORA  si Schitul Sf Paraskevi (Valea Tembi)= 30 euro/persoana
           *pachetul include transport autocar ,vizita Centrul de icoane bizantine –Zyndros, insotitor de grup.
          **pretul nu include intrarile la manastirile suspendate – aprox. 3 euro/manastire.
 • Excursie “ CASCADELE DE LA EDESSA si BAILE TERMALE DE LA POZAR” = 25 euro/persoana
 • ,*pachetul include : transport autocar, program turistic si insotitor de grup
  **pretul nu include : Acces bai cascada = aprox. 2euro/persoana. Access piscina exterioara = aprox. 3 euro/persoana.(pret informativ).
 • Asigurare storno si asigurare medicala privata

      IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 650lei/persoana . La inscriere

se va achita un avans de minim 30% .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

 2.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 100lei/persoana. Pentru grup mai mic de 30 persoane

pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

3.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.

               

Conditii  de retragere: 

25% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;

50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-20 zile inainte de plecare/intrare;

100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 19-0 zile inainte de plecare/intrare.

 • Biletele emise sunt nerambursabile si nu pot fi modificate.In caz de anulare sau modificare penalizarea este de 100%.

 


Tipărire   Email