PROGRAM 2023 "MARCA MONTANA" 

    

        " 1 Decembrie" in PARADISUL ORIENTAL DIN ISTANBUL ( 6zile/4nopti )                  

NOU:Turnul Galata (panorama 360, Istanbulul istoric)- NOU: Tur autocar partea asiatica - NOU:  Palatul DOLMABAHCE - NOU:  Moscheea Suleymaniye -  Seara incendiara,pe Bosfor (croaziera +cina)-NOU: Moscheea Camlica (6minarete) -Centrul istoric- Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului si Cornul de Aur.

 

            Plecare din Galati/Braila: 29 noiembrie 2023

Ziua 1 |29 noiembrie|: Catre Paradisul oriental :

Ora 05:00 plecare din Galati, din fata Agentiei de Turism MONTANA,  pe traseul: Galati –Braila- Constanta–Istanbul.Sosire Istanbul, in cursul serii, in functie de formalitatile vamale. Cazare Hotel 3* Istanbul.

Ziua 2 |30 noiembrie|: Acasa la Suleyman Magnificul “ :

       Mic dejun. Dimineata ,ne bucuram pret de o jumatate de ora, de o prezentare de moda – colectie haine de piele si de blana (fabrica) .Dupa momentul de destindere , ne deplasam  spre centrul istoric pentru vizita pietonala: TOPKAPI, PALATUL SULTANILOR, unde se afla sfintele moaste ale lui Ioan Botezatorul (mana dreapta si o parte din capul sfantului), Sabia Sf. Domnitor Stefan cel Mare,Sabia Regelui David,Turbanul lui Iosif,Toiagul lui Moise,Sala Tezaurului si Sala haremului sultanilor.Se viziteaza MOSCHEEA SF SOFIA,MOSCHEEA ALBASTRA,HIPODROMUL cu: Fantana Germana a lui Wihelm al2lea,Obeliscul Faraonului Thutmose, adus la initiativa imparatuuil Constantin cel Mare, din Egipt ,Coloana Serpuita . Timp liber(Shopping).Va recomandam sa patrundeti in lumea fabuloasa a magazinelor din Marele Bazar ,,Baiazid Ildirim” lumii. Puteti  face o plimbare pietonala si cumparaturi pe Bulevardul Baiazid si in Marele Bazar.(care dateaza din sec. XV si este cel mai mare si mai vechi bazar cu aproape 4000magazine aranjate intr-un labirint urias de aproape 60 strazi.Cazare Hotel 3* Istanbul.

Ziua 3 |01 decembrie|: NOU: Moscheea Camlica, Tur Partea Asiatica,Turnul Galata si Seara incendiara,pe Bosfor ( cina, muzica si dans, pe vapor de croaziera ).

Mic dejun. Dimineata, excursie optionala  Turnul Galata + Moscheea Camlica ( Moscheea Presedintelui) = 50euro/persoana (Pretul include:  ghid insotitor turc . ghid insotitor din partea agentiei  , transport autocar ,bilete)   

           TURNUL GALATA - construit de genovezi în secolul al XIV-lea, se află în partea de nord a Cornului de Aur și este una din cele mai mari atracții ale Istanbulului, datorită panoramei de 360 de grade asupra orașului. Urcarea se face cu liftul ( biletul este inclus). Ajunsi la ultimul nivel, avem posibilitatea sa descoperim Istanbulul istoric si sa punctam principalele obiective . La coborare ( coborarea se face pe scari), la fiecare etaj  ne putem bucura de : istoricul turnului , machete , istoricul orasului, galerii temporare , simulator  si un mic magazine cu suveniruri . Daca timpul ne permite , un moment de ragaz pe strazile inguste  si  pline de suveniruri traditionale si shop-uri handmade.                                                                          

         MOSCHEEA Camlica ( cea mai noua moschee din Istanbul -inaugurata in 2019 in districtul Uskudar, cu participarea presedintelui Recep Tayyip Erdogan,ce depastete ca dimensiune pe cele din perioada clasica otomana , inclusive Moscheea Sf. Sofia. Construita in partea asiatica (cu 6 minarete)  , rivalizeaza cu Moscheea Suleymania din partea Europeana, sala de rugaciune avand capacitatea de 63.000 de persoane , zona de rugaciune destinata exclusive femeilor de aprox. 600 locuri, domul de 72 m simbolizand cele 72 de grupuri entice traditionale din Turcia.Cele 6 minarete simbolizeaza cele 6 articole de credinta islamice:credinta in Allah, in ingeri, in profeti, in cartile sfinte  , in Ziua Judecatii si in destin.)

         Ne intoarcem la hotel. Timp liber pentru odihna,shopping  sau relaxare.                                                                           Cazare Hotel  3* Istanbul

 OPTIONAL : Seara  traditionala turceasca, pe Bosfor cu cina, program artistic si transfer inclus = 50 euro/persoana.Seara turceasca reprezinta o experienta unica pe care nu trebuie sa o ratati in calatoria dumneavoastra in Turcia.TRASEU CROAZIERA  Podul si Turnul Galata, Cornul de Aur, Castelul Fecioarei, Moscheea si Palatul Dolmabahce,Palatul Topkapi, Podul Bosfor ,Palatul Cirigan(Palatul vizirului),Palatul Beylerbeyi,Podul  Fatih cu fortaretele Rumeli si Anatolia )

Ziua 4 |02 decembrie|: PALATUL DOLMABAHCE si Moscheea Suleymaniye   :

Mic dejun.OPTIONAL: PALATUL DOLMABAHCE + MOSCHEEA SULEYMANIA = 50 euro/persoana.

         MOSCHEEA SULEYMANIYE  - una dintre marile moschei construite în perioada clasică a Imperiului Otoman (fiind construită după modelui moscheii Hagia Sofia), construită între anii 1550-1558, la ordinele sultanului Soliman I și sub îndrumarea celebrului arhitect Mimar Sinan.Aici se afla două mausolee unde sunt îngropați sultanul Soliman I, sultana Hurrem, sultana Mihrimah, sultanul Soliman al II-lea, sultanul Ahmed al II-lea și fiica sultanului Mustafa al II-lea.

        PALATUL DOLMABAHCE – cea mai mare si mai luxoasa resedinta din Turcia (15.000 de metri pătrați construiți, 285 de camere, fără a socoti băile, holurile și anexele) În palat se întâlnește opulența orientală a celor șase sultani care l-au locuit (ultimii conducători ai Imperiului Otoman) cu rafinamentul occidental. De altfel, palatul seamănă mai mult cu o reședința imperială franceză sau austriacă, decât cu locațiile din 1001 de nopți; pentru vizitatorul român, cel mai apropiat termen de comparație ar putea fi Palatul Cotroceni, de dimensiuni însă cu mult mai modeste decât Dolmabahce. Saloane extravagante, candelabre, sali de rugaciune,, balustrade din cristal sunt doar cateva lucruri ce te vor fascina. O parte din bogăția sultanilor otomani se află expusă în spatele unor geamuri securizate, după tipicul oricarui muzeu. Sunt expuse obiecte de veselă din aur, argint, platină, porțelan, cristal și turcoaz. Obiectele sunt doar câteva dintre cele 7.000 de obiecte de patrimoniu care se află în palatul Dolmabahce.( biletul de intrare la palat este inclus.)

           Pentru cei care raman in Istanbul, timp liber ( program de shopping sau vizite individuale.) Cazare Hotel 3* Istanbul

Ziua 5 |03 decembrie|: Constantinopol , capitala ortodoxiei …

      Mic dejun. Dimineata mergem la un magazin pentru ultimele cumparaturi ( mirodenii, ceai, cafea turceasca, suveniruri). Apoi, ne indreptam spre Cornul de Aur , pentru a  merge la Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului (aici se afla moastele Celor 3 Sf. Parinti Capadocieni : Sf.Ierarhi Ioan Gura de Aur ,Grigore Teologul si Vasile cel Mare , precum si o parte din stalpul flagelarii de care a fost legat si biciuit Mantuitorul, inaintea Crucificarii .Tot aici se afla unul din cuiele care au fost batute in trupul Domnului Iisus Hristos. Plecare spre Romania aprox. ora 12:00.

Ziua 6 |04 decembrie|: Spre Romania..

Sosire Galati in cursul diminetii(aprox. ora 04:00), in functie de trafic si formalitatile vamale.                                                  Grup minim 40 persoane.

           Pret : 225 euro/persoana

   PRETUL INCLUDE:

 • Transport autocar clasificat international
 • Bacsis ghid turc 3euro/persoana/zi  X 4zile = 12 euro/persoana
 • Cazare 4nopti - Hotel 3* sau similar , cu mic dejun bufet.- Insotitor grup din partea agentiei .
 • Turul monumentelor Bizantine & Otomane si a Cornului de aur(prezentate in program) cu oprire pentru vizitare .
 • EXCURSIILE INCLUSE : Tur Istanbul cu autocarul, Palatul Topkapi, Sfanta Sofia, Moscheea Albastra, Moscheea lui Suleyman Magnificul, Hipodromul , Turul Cornului de Aur,Cartierul Fanar, Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului, Marele Bazar (nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice).

 

  PRETUL NU INCLUDE:

 • Biletele de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii pentru acestea. Asigurare storno (optionala).Asigurare medicala private(optionala).
 • Seara incendiara traditionala turceasca, pe Bosfor Croaziera =50 euro/persoana - Pretul include: ghid insotitor, transfer autocar -vapor-autocar , cina si program artistic  ( Traseu Croaziera  pe Bosfor : Podul si Turnul Galata, Cornul de Aur, Castelul Fecioarei, Moscheea si Palatul Dolmabahce,Palatul Topkapi, Podul Bosfor, Palatul Cirigan(Palatul vizirului),Palatul Beylerbeyi,Podul  Fatih cu fortaretele Rumeli si Anatolia ) .
 • Excursie Palatul Dolmabahce + Moscheea Suleymaniye = 50 euro/persoana - Pretul include: bilet de intrate la Palat, vizita moschee, transfer autocar , ghid local , ghid insotitor din partea Agentiei Montana.
 • Excursie Turnul Sapphire , Tur autocar, parte asiatica si Moscheea Camlica = 50 euro/persoana .- Pretul include: ghid turc, ghid insotitor din partea agentiei, transport,bilete ,lift Turn Sapphire, simulator 4D SkyRide

Conditii  de retragere: 

 • 40 % din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
 • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.

 ACTE NECESARE : PASAPORT, valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania;

IMPORTANT:Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 95 euro/persoana.La inscriere se va achita un avans de 50 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, pierzand avansul.  Copil 5 ani- 10 ani in camera  cu 2 adulti fara pat = 100 euro


Tipărire   Email