PROGRAM 2021 "MARCA MONTANA"  

PRIMIM TICHETE DE VACANTA

              ESCAPADA IN CARPATI (3zile)

CIRCUIT: Targoviste-Curtea de Arges-Horezu-Trovantii de la Costesti-Namaiesti-Bran-Sinaia (Manastirea Sinaia)

   BONUS:Excursie 1zi:Curtea de Arges-Trovantii din Costesti-Horezu    ( pentru cei care achita avansul pana-n 15 februarie 2021)

 

       Plecari din Galati/Braila/Ianca/Buzau : 28mai si 24septembrie 2021

 Ziua 1 |28mai|24septembrie|:Pensiunea Belvedere, poarta de intrare in Transfagarasan

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 07:00.Scurta oprire la Merei(20min),zona Buzau.Urmatoarea oprire va fi la Targoviste .Se viziteaza  CURTEA DOMNEASCA , resedinta domnitorilor Tarii Romanesti , precum Mircea cel Batran , Vlad Tepes  sau Mihai Viteazul.Complexul cuprinde:  zidurile de aparare , case domnesti, Biserica Domneasca  si celebrul Turn al Chindiei , emblema orasului, construit in vremea lui Vlad Tepes.Vizitam Manastirea Dealu, unde se afla capul lui Mihai Viteazul. Cina si cazare Pensiunea Belvedere 3* din Transfagarasan, sau similar.

Ziua 2 |29mai|25septembrie|: Manastirea Curtea de Arges, capodopera a arhitecturii romanesti.

Mic dejun.Ora 10:00 , OPTIONAL : Curtea de Arges – Trovantii din Costesti – Manastirea Horezu.Vizita incepe cu  Manastirea Curtea de Arges, ctitoria lui Neagoe Basarab o adevarata capodopera a arhitecturii romanesti, unica prin frumusete , maretie si valoare artistica.Calatorul Paul de Alep, in 1654 considera biserica lui Neagoe Basarab “ una din minunile lumii”. Construita intre anii 1512-1517 de “ 9 mesteri mari,calfe si zidari si Manole – 10 ,care-i si intrece “,cum spune balada populara ,Mesterul Manole,din 1914 este si necropola regala, aici fiind inmormantati regii si reginele Romaniei:Carol I, si Elisabeta, Ferdinand si Maria , precum si Carol al-II-lea si Regina Elena, care a fost adusa de la Laussane, Elvetia).Ei  sunt ingropati in noua catedrala. Scurta oprire la Fantana lui Manole,care poarta peste timp povestea mesterului, care terminand biserica a fost lasat pe acoperis (i s-a luat scara) pentru a nu contrui o alta manastire mai frumoasa.Ca un alt Icar, si-a facut aripi din sindrila, a sarit de pe acoperisul Sfantului Lacas , la temelia caruia se spune ca zidise sotia , iar pe locul prabusirii a aparut un izvor limpede ca lacrima, care reprezinta sufletul Mesterului Manole.Oprire 15min la Rezervatia Naturala a Trovantilor de la Costesti, un fenomen care fascineaza o lume intreaga, unde natura a creat unele din cele mai surprinzatoare sculpturi de piatra.Formele bizare de pana la 4-5m continua sa iasa la iveala pe masura ce oamenii exploateaza nisipul din cariera.(Datorita aspectului neobisnuit, trovantii erau considerati de oameni simpli, oua de dinozaur, altii considerau ca ar fi marturii ale existentei unor civilizatii extraterestre. Ne continuam drumul spre Manastirea Horezu sau Hurezi,cea mai de seama ctitorie a lui Constantin Brancoveanu. Cina si cazare Pensiunea Belvedere 3* din Transfagarasan, sau similar.

Ziua 3 |30mai|26septembrie|: ” NEMO EST”

Mic dejun.Ora 09:00 , plecare spre Trecatoarea Rucar-Bran ,  o “poarta in Carpati” , cu peisaje fermecatoare, de un pitoresc inegalabil. Oprire la biserica rupestra de la Namaiesti, unde ne inchinam la Icoana Maicii Domnului , considerata cea mai veche icoana din Romania, una din cele 12 icoane  care exista in lumea crestina , atribuita Sf. Ap.Luca. Icoana a fost lasata de Sf.Andrei in Grota de la Namaiesti,la intoarcere de la Kiev, indrum spre Patras.El a intrebat daca este cineva in grota , dar nu i-a raspuns nimeni, iar tovarsilor sai , Sf Andrei le-a spus “ Nemo est” ( in traducere, “ Nu este nimeni”) de unde si numele manastirii, ce-l poarta si-n zilele noastre , Namaiesti . Ne continuam drumul spre Bran, unde vom face popas 1 ora , pentru masa si vizita.Urmatoarea oprire va fi la Sinaia unde vom vizita Manastirea Sinaia,  zidită la 1695 de marele spătar Mihai Cantacuzino.Aici nu se regăsesc doar trei sute de ani de istorie, ci aceasta este un adevărat muzeu de artă și de spiritualitate românească. Ne inchinam atat in noua biserica, cat si in cea veche, construită în stilul brâncovenesc, arhitectură caracteristică Țării Românești, stil ce poartă numele Sf. voievod Constantin Brâncoveanu (martirizat, la Constantinopol, de turci în 1714).Ne indreptam spre casa.Sosire Galati aprox. Ora 22:00 in functie de trafic.                                                                                          

                                                                                                                                 Grup minim 40 persoane.                         

   Pret: 550 lei/persoana ( 2nopti cazare cu demipensiune: mic dejun+cina , transport , program turistic conform programului detaliat, insotitor de grup din partea agentiei).

     PRETUL INCLUDE:

  • transport autocar clasificat international .
  • 2 nopti cazare - zona Transfagarasan cu demipensiune(mic dejun +cina)
  • toate vizitele prevazute in program
  • ghid insotitor din partea agentiei Montana.

   PRETUL NU INCLUDE:

  • biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult (daca este cazul) si nici ghizii pentru acestea.
  • OPTIONAL : Excursie de 1 zi  “ : Curtea de Arges-Trovantii de la Costesti- Horezu = 50lei/persoana ( GRATIS, pentru cei ce achita avansul pana-n 15 februarie 2021).

IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.  Cei care doresc in mod special sa stea singuri in camera, suplimentul este de 190lei/persoana. Copiii sub 12 ani (neîmpliniti)in camera cu 2 adulti beneficiaza de o  reducere de 50 lei.(fara pat suplimentar)La inscriere se va achita un avans de minim 100lei/persoana . Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.     

2.Locurile in autocar se atribuie in ordinea inscrierii.

 

Conditii  de retragere: 

  • 30% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
  • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 40-0 zile inainte de plecare/intrare.

Tipărire   Email