PROGRAM 2022 "MARCA MONTANA"  

PRIMIM CARDURI DE VACANTA

                                          

                                         MARAMURES, plai cu flori  (5zile)

             Maramuresul este un cuvant mirific,ce defineste o vatra cu rezonanta istorica,este leagan al descalecatorilor Dragos si Bogdan. Acest tinut desprins din povesti, cu frumusetea si puritatea naturii , cu datini stravechi , cu dansuri ,cantece si  portul taranesc , pastrate vii si curate ,cu sate uitate de lume si manastiri care iti aduc linistea,toate acestea iti creaza senzatia ca aici oamenii au oprit timpul,ca aici se afla  esenta vietii si leaganul intelepciunii strabune.Miracolul intoarcerii in timp este posibil doar vizitand Maramuresul !

 Plecari din Galati/Braila: 12august(SfMaria),05septembrie(Sf Maria Mica) si 05 octombrie 2022

  Itinerar:Galati-Oituz-Tg Secuiesc- Balvanyos- Lacul Sf Ana-Pasul Vlahita- Mini Park Transilvania- Odorheiul Secuiesc- Corund (ceramica de Corund)-Sovata-Lacul Ursu-Tg Mures- Turda (Salina Turda)-Dej-Salva –Viseul de Sus(plimbare cu Mocanita)- Valea Izei cu “Circuitul UNESCO”-Bogdan Voda- Rozavlea- Sapanta- Cimitirul Vesel-Peri- Borsa-Pasul Prislop (Carlibaba,Ciocanesti)-Vatra Dornei-Piatra Neamt-Galati.

 

Ziua 1 |12august|05septembrie|05octombrie|: Galati/Braila-Oituz-Balvanyos-Lacul Sf Ana-Pasul Vlahita-Parcul Mini Transilvania-Ceramica de Corund-Sovata-Lacul Ursu-Tg.Mures

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 06:00. Scurta oprire la Adjud (20mins).Traversam Pasul Oituz si ne indreptam spre TINUTUL SECUIESC.Prima oprire o vom face la LACUL SF ANA(aprox. 1h:30min),singurul lac vulcanic din Romania , situat in masivul Ciomatu , la o altitudine de 946m.Dupa aceasta  minunata plimbare in natura, ne continuam drumul spre Parcul Mini Transilvania (Baile Szejke,Odorheiul Secuiesc) prin Pasul Vlahita .Vizita PARCUL MINI TRANSILVANIA, o expozitie unica in Romania, unde pot fi vazute machetele a peste 90 de localitati istorice si cetati medievale din Transilvania. Multe dintre cladirile expuse fac pare din Patrimoniul Mondial UNESCO (biletul de intrare nu este inclus). Popas Corund ,un sat cu origini foarte vechi in arta olaritului (primele ateliere de olarit dateaza de la inceputul sec. 15), amplasat intr-un cadru natural incantator,pe care cu siguranta il veti indragi, intreaga localitate reprezentand un obiectiv turistic in sine deoarece represinta o comunitate ale carei traditii si obiceiuri dateaza de sute de ani. Vom avea posibilitatea de a admira de aproape ceramica de Corund si de a cumpara.Incheiem ziua cu un popas de 1h in Statiunea SOVATA, statiune balneo-climaterica cu functionare permanenta fiind renumita pentru lacurile sale cu ape tamaduitoare, unde vom poposi la unul dintre cele mai mari lacuri sarate heliotermale din europa,LACUL URSU.In cursul serii,ajungem la Tg.Mures.Cazare Hotel 3*- Tg Mures.

Ziua 2 |13august|076septembrie|06octombrie|:Tg.Mures-Salina Turda-Dragomiresti-Vadu Izei

Mic dejun.Ora 08:00 plecare spre SALINA TURDA, cea mai frumoasa salina din Romania care a ajuns sa fie obiectul fascinatiei a sute de mii de vizitatori din toata lumea si una din cele mai interesante atractii turistice din Europa(aprox. 2 ore).Pornin spre inima Maramuresului,tinut desprins din povesti, cu frumusetea si puritatea naturii , cu datini stravechi , cu dansuri ,cantece si  portul taranesc , pastrate vii si curate ,cu sate uitate de lume si manastiri care iti aduc linistea,toate acestea iti creaza senzatia ca aici oamenii au oprit timpul,ca aici se afla  esenta vietii si leaganul intelepciunii strabune. Vizita “MUZEUL TARANCII ROMANE” din Dragomiresti,singurul muzeu din tara, inchinat tarancii romane.Aici sunt expuse elemente decorative si de imbracaminte, obiecte specifice obtinerii tesaturii din canepa, in si lana , precum si alte obiecte casnice si unelte traditionale, toate atent prezentate de ghidul muzeului, doamna Maria Zubascu.si cazare Complex Teleptean Ancuta 3* sau similar.

Ziua 3 |14 august|07 septembrie|07 octombrie|:Mocanita de pe Valea Vaserului,calatorie in timp

Mic dejun.MOCANITA porneste din gara Viseul de Sus iar plimbarea dureaza aprox. 7ore(3 ore dus,2ore intors si 2ore popas la capatul liniei in statia Paltin,pentru masa,plimbari si spectacol morosan).Trenul merge cu o viteza aprox. 15km/ora si are de parcurs in total aprox. 44 km (dus-intors) pe Valea Vaserului, intr-o salbaticie fermecatoare,peste poduri si prin tunele.Mocanita de pe Vaser a fost desemnata “Obiectivul Turistic al anului 2013” in Romania.Plimbarea cu Mocanita este foarte frumoasa , dar trebuie sa va inarmati cu rabdare(Legenda spune ca mecanicul de pe mocanita, vazand o batrana la cules de ciuperci si fructe de padure, a invitat-o in tren fara sa-i ia bani, insa batrana l-a refuzat categoric spunandu-i “ Nu pot maica, ma grabesc!”). Cina si cazare Complex Teleptean Ancuta 3* - sau similar.                    

Ziua 4 |15august|08septembrie|08octombrie|:”Tara bisericilor din lemn”,circuit inscris in Patrimoniul UNESCO(Barsana-Bogdan Voda-Rozavlea)-Vadu Izei- Sapanta (Cimitirul Vesel).

Mic dejun. Drumul pe VALEA IZEI te invita la poveste, e presarat cu case vopsite ca-n basme, cu oameni dintr-o bucata si manastiri din lemn.Dimineata, incepem aceasta zi speciala cu o vizita de suflet, MANASTIREA BARSANA,lacas binecuvantat , inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, ce reprezinta o  sinteza între evlavie şi artă, unde rugaciunea ziditoare de suflet frumos se uneşte cu munca artistică, ziditoare de lumină construită din piatră şi lemn.Bârsana - este o icoană a sufletului creştin ortodox maramureşean la răscruce de milenii, o speranţă pentru un viitor binecuvântat, este un loc sfânt unde natura se uneşte cu Biserica în Liturghie cosmică. Vom continua cu vizita altor 3 biserici de lemn ,: BOGDAN VODA si ROZAVLEA , adevarate bijuterii arhitecturale traditionale vechi si MANASTIREA PERI ,cea mai inalta biserica de lemn din lume,cu o inaltime de 78m.In continuare se   viziteaza CIMITIRUL VESEL de la Sapanta, cu zeci de cruci colorate, pe care sunt pictate naiv scene din viata celui decedat , insostite de epitafuri scrise la persoana I , in graiul popular.Aici, moartea este considerata mai frumoasa, gratie mesterului Ion Stan Patras (1907-1977) , care a reusit sa asocieze sculpturile zugravite si cuvantul. Mesterul popular coloreaza crucile  cu albastru de Sapanta , iar baladele compuse instantaneu povestesc viata celor dusi fara intoarcere, in diverse ipostaze ale vietii lor. Cina Morosana cu program folcloric live (bauturi alcoolice si neacoolice incluse) si cazare Complex Teleptean Ancuta 3* - sau similar.

Ziua 5 |16august|09septembrie|09 octombrie|:Borsa-Pasul Prislop (Carlibaba,Ciocanesti)- Vatra Dornei-Brosteni-Pipirig-Tg Neamt-Braila/Galati.

Mic dejun.Se pleaca spre Galati, trecand prin PASUL PRISLOP (Carlibaba si Ciocanesti-un sat unde localnicii respecta arhitectura traditionala).Satul Ciocăneşti este dovada vie că oamenii chiar pot sfinţi locul, iar rezultatele sunt spectaculoase.. Astfel, satul s-a transformat într-un muzeu viu, unic în ţară, cu peste 600de gospodării una mai frumoasă ca alta.Popas de 1 ora in VATRA DORNEI.Sosire in  Galati, aprox. Ora 22:00,in functie de trafic.

             Pret: 1150 lei/persoana (4nopti cazare cu mic dejun+ 3cine cu mancare”ca la mama  acasa” din care 1 este Seara Morosana,acompaniata de ceterasi)

  PRETUL INCLUDE:

  • transport autocar clasificat international minim 2* sau categoria I.
  • 1 noapte cazare cu mic dejun – hotel 3* Tg. Mures
  • 3  cazari hoteluri 3* cu mic dejun bufet suedez  (Pensiunea Teleptean 3*), in camere cu 2 si 3 paturi
  • 3 cine, din care 1 este Seara Morosana, cu dansuri si muzica din Maramu’ acompaniate de cetera,doba si zongora
  • toate excursiile prevazute in program,inafara de cele optionale.
  • ghid insotitor din partea agentiei Montana.

    PRETUL NU INCLUDE:

  • biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult (daca este cazul) si nici ghizii pentru acestea.
  • OPTIONAL: plimbare cu Mocanita pe Valea Vaserului = aprox. 76lei/persoana(pensionari,studenti)  (pretul este informativ, acesta poate suferi modificari in functie de sarbatori/disponibilitate/numar participanti).
  • OPTIONAL: Excursie “Circuitul UNESCO ,in Tara bisericilor din lemn”= 50lei/persoana

 

    IMPORTANT :

Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 395 lei/persoana. Copiii sub 12 ani neîmpliniti in camera cu 2 adulti beneficiaza de o  reducere de 80 lei.La inscriere se va achita un avans de 300 lei/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii (grup minim 35 platitori). In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.Locurile sunt atribuite in ordinea inscrierii.   

Conditii  de retragere: 

-30% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 30zile inainte de plecare/intrare;

-100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 29-0 zile inainte de plecare/intrare.

 

  Complex TELEPTEAN 3*  este format din 2 pensiuni : Teleptean si “In deal la Ancuta “Situat in comuna Vadu Izei, la 7 km de Sighetu Marmatiei ,va intampina cu o ospitalitate lipsita de margini.Gradina complexului va ofera spatiu de joaca pentru copii, foisoare pentru servitul mesei in aer liber, gratar, ceaon si tot in cadrul gradinii exista si o livada cu pomi fructiferi. Pensiunea dispune si de un restaurant traditional cu o capacitate de 50 de persoane in cadrul caruia se serveste numai mancare ,, BIO” pregatita din produsele proprii obtinute de la mica ferma a pensiunii pe care puteti sa o vizitati si dumneavoastra.

  

 


Tipărire   Email