PROGRAM 2022 "MARCA MONTANA"  

PRIMIM CARDURI DE VACANTA

                                          

                                         TINUTUL ZIMBRILOR (2zile)

     P.Neamt-M.Varatec–M.Agapia-M.Neamt-Cetatea Neamt-REZERVATIA DE ZIMBRI “Dragos Voda”–Humulesti–Tg. Neamt  

           Tinutul Zimbrului (in fapt arealul ecoturistic al Parcului Natural Vanatori-Neamt ), adaposteste o divertisate de valori culturale, istorice si naturale.Pe teritoriul sau  ser afla renumite comunitati monahale : M.Agapia, M. Varatec, M. Neamt, M.Secu , M.Sihastria sau Sihla , statiunile Baltatesti si Oglinzi dar si 4 arii protejate: Padurea de Argint, Codrii de Arama,Rezervatia de stejati “Dumbrava” si Rezervatia de zimbri “Dragos Voda”. Acest tinut de poveste ocupa locul al-II-lea intr-un top al celor mai importante destinatii turistice “verzi” din intreaga lume, in cadrul competitiei “ Top 100 Destinatii sustenabile 2020”, la categoria “votul publicului”.

 Plecari din Galati/Braila: 30aprilie (*1Mai, la Zimbrarie), 04iunie, 16iulie, 10septembrie si 22octombrie 2022                        

 

Ziua 1 |30aprilie|04iunie|16iulie|10septembrie|22octombrie|: Galati/Braila/Tecuci– Tisita– Bacau – M.Varatec – M. Agapia–M.Neamt – Rezervatia de zimbri “Dragos Voda” – Humulesti–Tg Neamt.

Ora 06:00 plecare din Galati, din fata Agentiei de Turism Montana, Scurta oprire la Adjud (20mins). Ne indreptam spre “Tinutul Zimbrilor” pentru a vizita MANASTIREA VARATEC , cea mai mare manastire de maici din Romania ( aprox. 400 maici). Pe langa obiectele de patrimoniu de ce afla aici  ( icoane din sec. 15, epitaf lucrat in fir de aur si argint din sec. 18,Evangelie in lb slavona tiparita la Liov in 1644 si ferecata in argint, potirul din argint aurit daruit in 1840 de Safta Brancoveanu,Evanghelia cea mare tiparita la Manastirea Neamt in 1821) , aici se odihneste si poeta Veronica Micle, prietena lui Mihai Eminescu.Trecem pe langa “ Padurea de Argint”,strabatem “ Codrii de arama” si ajungem la MANASTIREA AGAPIA , celebra prin icoanele dar si prin pictura murala realizata de Nicolae Grigorescu ( cand avea doar 20 de ani)  intre anii 1838-1907,intr-un stil laic, realist,inspirat din compozitiile vestitilor pictori ai Renasterii : Rembrandt,Murillo sau Leonardo da Vinci.  Se viziteaza CASA MEMORIALA ION CREANGA, din Humulesti, un muzeu memorial infiintat in casa in care s-a nascut si a copilarit povestitorul.Desi constructia este formata din 2 incaperi micute si o tinda, atractia detine o valoroasa expozitie permanenta reorganizata tematic dupa 1989, ce cuprinde documente de arhiva, scrisori , carti postale cu autograf, fotocopii ale manuscriselor, fotografii si 14 lucrari de grafica. Langa muzeu se gaseste Parcul tematic “ Ion Creanga” , loc in care putem intalni personajele indragite, din povestile pentru copii, scrise de acesta.Dupa aceasta vizita “ de poveste “ ne indreptam pasii spre MANASTIREA NEAMT ,” Ierusalimul ortodoxiei romane”, ctitorie a lui Petru Musat unde ne inchinam la Icoana Maicii Domnului primita in dar, potrivit traditiei, de Domnitorul Alexandru cel Bun de la imparatul bizantin Ioan al VIII-lea Paleologul. Tot aici , in pronaos se afla mormantul Episcopului Pavel al Romanului (+1632) si ale unor schimonahi, iar in incaperea mormintelor, mormantul lui Stefan Voievod fiul lui Alexandru cel Bun (+1447) si al vestitului staret Paisie Velicicovschi (1794).   Un ultim popas, il vom face la  REZERVATIA DE ZIMBRI “ Dragos Voda”  , ce gratie programului de punere in libertate a zimbrilor, a atras atentia si a ajuns pe lista celor mai importante destinatii turistice “verzi” din lume.  Rezervatia a fost infiintata in 1968, fiind redeclarata arie protejata in martie 2000, cu scopul de a crea o populatie de zimbri viabila, rezistenta si valoroasa din punct de vedere genetic. In acest senns, de-a lungul ultimului deceniu au fost importate mai multe specimene.Pe lângă zimbri(animalul totem al Moldovei, acum pe cale de disparitie),, mai este amenajată şi o mini grădină zoologică, unde trăiesc câţiva cerbi lopatari şi carpatini, căprioare, urşi şi diferite specii de păsări.Cina si cazare Hotel 3* zona Tg. Neamt

Ziua 2 |01mai|05 iunie|17iulie|11septembrie|23octombrie|: Tg. Neamt –  Cetatea Neamt –  Piatra Neamt

Mic dejun. De dimineata , de indreptam spre CETATEA NEAMT , fortificatie medivala construita de Petru I , la sfarsitul secolului 14 si intarita de Stefan cel Mare in sec. 15. De aici, străjuia valea Moldovei și a Siretului, ca și drumul care trecea peste munte în Transilvania. Vom face un tur :  Camera de locuit, Camera domnitelor , Turnul de nord-est, Bucataria, Camera de provizii , Monetaria, Camera Parcalabului, Inchisoarea, Turnul de nord-est , Sala de judecata, Sala de trecere , Sala Armelor,Camera de Taina,Partaclis  ( aprox.  1h30min). Dupa experienta medievala, plecam spre PIATRA NEAMT , unul dintre cele mai pitoresti orase din Romania, datorita locatiei sale privilegiate in Carpatii Orientali, inconjurat de 5 munti ce-I ofera toate avantajele unui mediu unic.  Vizitam Curtea Domneasca - Situata pe un platou în jurul căruia s-a dezvoltat actualul oraş,acest  complexul architectural este format din Biserica “Sf. Ioan Domnesc”(ridicata intre 1497-1498, initial ca paraclis al fostei Curti Domnesti), Turnul-clopotniţă şi Zidul de incintă cu Muzeul Curtii Domnești.Prima atestare documentară a Curţii Domneşti apare într-un document emis în anul 1491, când Ştefan cel Mare face danie Mănăstirii Tazlău, trei sate “care au fost din ocolul curţilor noastre de la Piatra“.Aceasta   şi-a îndeplinit funcţiile de curte a domnitorilor Moldovei până în secolul al XVII-lea.  Incheiem turul orasului intr-un mod inedit , experimentam o plimbare cu telegondola ( singura din tara care traverseaza un oras si ajunge pe un masiv muntos) si admiram orasul de la aprox. 60m inaltime, plutind deasupra cladirilor istorice. Statia telegondolei este chiar langa Gara (la poalele Muntelui Pietricica) si traseul urca pana in varful muntelui Cozla .( biletul la telegondola nu este inclus in pret).Dupa terminarea vizitei , ne indreptam  spre casa. Sosire Braila/Galati aprox. Ora 21,  in functie de trafic.              

                                                                                                                                                                Grup minim 40 persoane.

           Pret: 375lei/persoana ( 1noapte cazare cu demipensiune + transport autocar + ghid insotitor si program turistic )

 ** Pentru confortul dvoastra, am introdus o cina

                      

PRETUL INCLUDE:

  • Transport cu autocar clasificat international
  • 1 noapte cazare Hotel 3*cu demipensiune ( mic dejun + cina) – zona Tg. Neamt.
  • TOATE VIZITELE DIN PROGRAM( inclus transport autocar, parcari si ghid insotitor ; nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice).
  • Taxele de oras
  • Ghid insotitor din partea agentiei Montana

 

Conditii deretragere: 

  • 30 % din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
  • 100% din preţulpachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-0 zileinainte de plecare/intrare.
  • Biletele emise sunt nerambursabile si nu pot fi modificate .Incaz de anulare sau modificare penalizarea este de 100%.

 

IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.La inscriere se va achita un avans de minim 100lei /persoana . Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .Cei ce doresc sa stea singuri in camera vor achita un supliment de 150lei/persoana.In cazul nerespectarii termenelor de plata,Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.   

2.Locurile in autocar se atribuie in ordinea inscrierii.


Tipărire   Email