PROGRAM 2022 "MARCA MONTANA"  

PRIMIM CARDURI DE VACANTA

                                          

                         Escapada, la poalele Carpatilor- Pensiunea Belvedere (3zile)

    MANASTIREA DEALUCURTEA DE ARGES- Corbeni(Transfagarasan) -Trovantii din Costesti-MANASTIREA HUREZI-NAMAIESTI -Culoarul Rucar-Bran -BRAN

BONUS : EXCURZIE 1 zi : CURTEA DE ARGES- TROVANTII - MANASTIREA HUREZI ( plata 50% , pana-n 01 martie 2022)

 

     Plecare din Galati/Braila: 02 septembrie 2022

 Ziua 1 |11 iunie|:Pensiunea Belvedere, poarta de intrare in Transfagarasan

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 07:00.Scurta oprire la Merei(20min),zona Buzau.Urmatoarea oprire va fi la MANASTIREA DEALU  ,ce impodobeste patrimoniul cultural romanesc, numarandu-se printre cele mai vechi ctitorii domnesti (important locas de rugaciune, puternic centru de arta si de cultura, ce a jucat un rol de seama pe scena istoriei Tarii Romanesti). Pronaosul bisericii adaposteste mormantul lui Radu cel Mare si racla cu capul lui Mihai Viteazul. Cina si cazare Pensiunea Belvedere 3* din Transfagarasan, sau similar.

Ziua 2 |12iunie|: Rusalii, la Manastirea Curtea de Arges, perla manastirilor din Romania.

Mic dejun.Ora 10:00 , OPTIONAL : Curtea de Arges – Trovantii din Costesti – Manastirea Horezu.Vizita incepe cu  MANASTIREA CURTEA DE ARGES, ctitoria lui Neagoe Basarab o adevarata capodopera a arhitecturii romanesti, unica prin frumusete , maretie si valoare artistica.Calatorul Paul de Alep, in 1654 considera biserica lui Neagoe Basarab “ una din minunile lumii”. Construita intre anii 1512-1517 de “ 9 mesteri mari,calfe si zidari si Manole – 10 ,care-i si intrece “,cum spune balada populara ,Mesterul Manole,din 1914 este si necropola regala, aici fiind inmormantati regii si reginele Romaniei:Carol I, si Elisabeta, Ferdinand si Maria , precum si Carol al-II-lea si Regina Elena,care a fost adusa de la Laussane, Elvetia, Regele Mihai si Regina Ana).Ei  sunt ingropati in noua catedrala. Scurta oprire la Fantana lui Manole,care poarta peste timp povestea mesterului, care terminand biserica a fost lasat pe acoperis (i s-a luat scara) pentru a nu contrui o alta manastire mai frumoasa.Ca un alt Icar, si-a facut aripi din sindrila, a sarit de pe acoperisul Sfantului Lacas , la temelia caruia se spune ca zidise sotia , iar pe locul prabusirii a aparut un izvor limpede ca lacrima, care reprezinta sufletul Mesterului Manole.Scurta oprire  la REZERVATIA NATURALA A TROVANTILOR DE LA COSTESTI , ,unde observam de aproape un fenomen care fascineaza o lume  intreaga; natura a creat unele din cele mai surprinzatoare sculpturi de piatra.Formele bizare de pana la 4-5m continua sa iasa la iveala pe  masura ce oamenii exploateaza nisipul din cariera. Trovantii sau concretiuni mai sunt cunoscuti si sub numele de “pietre care cresc“. Sunt microforme de relief caracteristice acumularilor de nisipuri si unor stratificatii de gresii bogate in carbonat de calciu. (Datorita aspectului neobisnuit, trovantii erau considerati de oameni simpli, oua de dinozaur, altii considerau ca ar fi marturii ale existentei unor civilizatii extraterestre). Ne continuam drumul spre MANASTIREA HUREZI  , ,cea mai de seamă ctitorie a domnului martir Constantin Brâncoveanu (1688-1714), sinteză a artei românești din acel timp. Ansamblul monastic se compune din:

 • Biserica propriu-zisă a mănăstirii, ctitorită de marele domnitor și cărturar Constantin Brâncoveanu, aflată în centrul incintei cu hramul Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena.
 • Biserica bolniței, ctitorită de doamna Maria, soția domnitorului, la 1696.
 • Schitul „Sfinților Apostoli“, ctitorit de starețul mănăstirii Ioan Arhimandritulla 1698.
 • Schitul Sfântului Ștefan, numit astfel după numele fiului cel mare al domnitorului, ctitorit de acesta la 1703. Cina si cazare Pensiunea Belvedere 3* - Corbeni , Transfagarasan  

Ziua 3 |13iunie|: Barajul si Lacul Vidraru – ” NEMO EST” – Bran – Pasul Ojdula.

Mic dejun.Ora 09:00 . Excursie BARAJUL SI LACUL VIDRARU.Urcam pe Transfagarasan ,cel mai spectaculos drum montan  din tara noastra si din lume (dupa unele publicatii  din strainatate ). Oprire  30 min la Barajul si  Lacul Vidraru si scurt popas  , pentru fotografii , la baza muntelui unde se afla Castelul din Carpati, a lui Vlad Tepes. Dupa terminarea vizitei, ne indreptam spre TRECATOAREA RUCAR-BRAN ,  o “poarta in Carpati” , cu peisaje fermecatoare, de un pitoresc inegalabil. Oprire la BISERICA RUPESTRA DE LA NAMAIESTI , unde ne inchinam la Icoana Maicii Domnului , considerata cea mai veche icoana din Romania, una din cele 12 icoane  care exista in lumea crestina , atribuita Sf. Ap.Luca. Icoana a fost lasata de Sf.Andrei in Grota de la Namaiesti,la intoarcere de la Kiev, indrum spre Patras.El a intrebat daca este cineva in grota , dar nu i-a raspuns nimeni, iar tovarsilor sai , Sf Andrei le-a spus “ Nemo est” ( in traducere, “ Nu este nimeni”) de unde si numele manastirii, ce-l poarta si-n zilele noastre , Namaiesti .Ne continuam drumul spre BRAN, unde vom face popas 1h30min , timp liber si vizita individuala a Castelului Bran.Ne continuam drumul spre casa, prin PASUL OJDULA , traversand Carpatii din Covasna in Vrancea .Sosire Galati aprox. Ora 22:00 in functie de trafic.    

                                                                                                                                         Grup minim 40 persoane.                         

   Pret: 595 lei/persoana ( 2nopti cazare cu demipensiune: mic dejun+cina , transport autocar , vizite conform programului detaliat si  insotitor de grup din partea agentiei).

     PRETUL INCLUDE:

 • transport autocar clasificat international .
 • 2 nopti cazare zona Transfagarasan cu demipensiune (mic dejun +1 cina + 1 Cina Festiva de Rusalii, cu muzica si dans)
 • vizitele turistice, conform programului detaliat.
 • ghid insotitor din partea agentiei Montana.

   PRETUL NU INCLUDE:

 • biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult (daca este cazul) si nici ghizii pentru acestea.
 • OPTIONAL : Excursie de 1 zi  “ : Curtea de Arges-Trovantii de la Costesti- Horezu = 50lei/persoana ( GRATIS, pentru cei ce achita avansul pana-n 01 martie 2022).

   IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.Cei care doresc in mod special sa stea singuri in camera, suplimentul este de 250lei/persoana. Copiii sub 12 ani (neîmpliniti)in camera cu 2 adulti beneficiaza de o  reducere de 50 lei.(fara pat suplimentar).La inscriere se va achita un avans de minim 30% . Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.     

2.Locurile in autocar se atribuie in ordinea inscrierii.

 

Conditii  de retragere: 

 • 30% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
 • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 40-0 zile inainte de plecare/intrare.

     


Tipărire   Email