PROGRAM 2022 "MARCA MONTANA"  

PRIMIM CARDURI DE VACANTA

                                          

                TARELE TUR AL MOLDOVEI si "Paradisul Secret" al Romaniei (5zile)

     Plecare din Galati/Braila: 24 august 2022

 

        IASI– “Orasul celor 7 coline”

Ziua 1 |24 august|:Galati/Braila/Tecuci- Iasi-Ruginoasa (Palatul Cuza)- Botosani

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 06:00, spre Iasi.Scurta oprire, pentru fotografie de grup , la statuia ecvestra a lui Stefan cel Mare, ridicata pe locul victoriei ostilor moldovene , impotriva turcilor , la PODUL INALT (Vaslui).Ajunsi in Iasi, trecem pe langa  “plopii fara sot” si Hanul Trei Sarmale, unde se ospatau si beau vinul prieteniei ,Mihai Eminescu si Ion Creanga.Tur panoramic si pietonal , in IASI : Piata Unirii, Teatrul National “Vasile Alecsandri”, Palatul Culturii , Catedrala Mitropolitana cu Moastele Sf. Paraschiva , Ocrotitoarea Moldovei. Ne deplasam cu autocarul in Parcul Copou, unde vom vedea Teiul lui Eminescu si Obeliscul cu Lei( soclul pe care se sprijina patru lei reprezinta Romania , iar leii simbolizeaza cele 4 puteri europene , care au recunoscut independenta Tarilor Romane.Urmatoarea oprire va fi la PALATUL CUZA DE LA RUGINOASA, construit in 1804, in stil neogotic. Foarte interesanta va fi si oprirea La MANASTIREA PROBOTA , construita de domnitorul Petru Rares, in anul 1530 ca necropola domneasca, aici fiind ingropati Petru Rares, sotia sa , Elena Rares si fiul lor, Stefan-Rares. Cina si cazare Hotel 3* - Botosani.

    BOTOSANI –“Orasul domnitelor”

Ziua 2 |25 august|: Botosani si Ipotesti

Mic dejun ora 08:00.Domnitorul Petru Rares (1538-1542) daruieste Botosanii sotiei sale, Elena Doamna, cu dreptul ca aceasta sa retina pentru sine toate darile pe care locuitorii le plateau, si sa administreze orasul.De acest avantaj au beneficiat toate doamnele Tarii, pana la A. I. Cuza , orasul numindu-se astfel “ Orasul domnitelor”.Plimbare pietonala in BOTOSANI ,in Centrul Vechi, cu vizitarea Manastirilor Sf Gheorghe (1541) si Uspenia (1552), ctitorite de Elena Doamna, sotia lui Petru Rares.Dupa-amiaza , deplasare la MEMORIALUL IPOTESTI ,locul copilariei poetului Mihai Eminescu .Zona Ipotestiului este un adevarat paradis: paduri seculare pitoresti, poteci tainice , lacuri ascunse si peisaje ce iti taie rasuflarea.Se viziteaza Casa Memoriala, biserica familiei ,”Lacul codrilor albastru”-locul preferat de promenada , al poetului. Pe aceste locuri a calcat poetul in anii tineretii ; urmati-i pasii pe acest taram al legendelor. Cina si cazare Hotel 3* - Botosani.

        FRUMOASA BUCOVINA

Ziua 3 |26 august|: Botosani-Suceava-Putna-Marginea-Manastirea Sucevita

Mic dejun ora 08:00.Plecare spre CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI, construita de domnitorul Petru Musat in 1388 si intarita de Stefan cel Mare , cu ziduri de peste 10m inaltime si 4m grosime, facand-o de necucerit. Ne continuam drumul spre  MANASTIREA PUTNA , “ Ierusalimul neamului romanesc”, cum il numea Mihai Eminescu. Ne inchinam la mormantul lui Stefan cel Mare si Sfant , “altar al constiintei nationale”  ( Mihai Eminescu), iar apoi ne deplasam la Chilia lui Daniil Sihastru. Oprire in localitatea Marginea , pentru a admira si cumpara obiecte din ceramica neagra.Urmatoarea oprire va fi la MANASTIREA SUCEVITA , ctitorie a familiei Movilestilor, aceasta are o  arhitectura ce îmbină elemente de artă bizantină și gotică, la care se adaugă elemente de arhitectură ale vechilor biserici din lemn din Moldova. Pictura murală interioară și exterioară este de o mare valoare artistică, fiind o amplă narațiune biblică din Vechiul și Noul Testament. Biserica Învierii de la Mănăstirea Sucevița a fost inclusă în siturile protejate care fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Cina si cazare Hotel 3*  zona -Vatra Dornei- Gura Humorului

    ”PARADISUL SECRET” AL ROMANIEI: Colibita si Transrarau.

Ziua 4 |27 august|:Pojorata-Transrarau-Pasul Tihuta-Colibita,”Paradisul Secret” al Romaniei

Mic dejun. Ora 09:00 plecam pe un traseu de o rara frumusete .Un taram rupt parca din povesti , unde natura si omul, in decursul anilor “si-au facut de cap” si au creat peisaje spectaculoase. TRANSRARAUL  a fost botezat “Drumul Comorilor” pentru ca acest traseu,cu un relief grandios,ascunde  comorile Muntilor Rarau si Giumalau:Pietrele Doamnei , stancile Adam si Eva etc. Este  al3lea drum (alt.1560m), in topul celor mai frumoase drumuri alpine din Romania, dupa Transalpina si Transfagarasan. Plecam spre COLIBITA, un loc pitoresc de pe Valea Bistritei , intre Muntii Bargau si Calimani,cu o natura salbatica, Trecem din Moldova, in Transilvania, printr-o trecatoare rutiera spectaculoasa , cu peisaje de vis–PASUL TIHUTA (alt. 1227m),cu scurt popas  la Hotelul Castel Dracula(pentru o fotografie de grup) , construit in jurul mituluicu vampiri si varcolaci.Exista chiar o camera in care se spune ca ar fi locuit insusi Dracula. De pe platoul acestui hotel poti sa admiri panorama uluitoare asupra crestelor Muntilor Rodnei , Suhard si Calimani. Popas aprox. 1ora  in statiunea turistica Colibita , construita pe malul lacului de baraj.  O zi  spectaculoasa, in care am descoperit locuri “secrete”, care au reusit sa ne surprinda  prin frumusetea lor si sa ne acapareze mintea si sufletul, pentru mult timp. Cina si cazare Hotel 3*  zona Piatra Neamt.

    ORASUL DINTRE MUNTI

Ziua 5 |28 august|:P.Neamt(Curtea Domneasca) -Manastirea Nechit-Galati/Braila

Mic dejun. Dimineata, plecam intr-un tur pietonal PIATRA NEAMT: Curtea Domneasca.

  • Curtea Domneasca - Situata pe un platou în jurul căruia s-a dezvoltat actualul oraş,acest complexul architectural este format din Biserica “Sf. Ioan Domnesc”(ridicata intre 1497-1498, initial ca paraclis al fostei Curti Domnesti), Turnul-clopotniţă şi Zidul de incintă cu Muzeul Curtii Domnești.    

                Prima atestare documentară a Curţii Domneşti apare într-un document emis în anul 1491, când Ştefan cel Mare face danie Mănăstirii Tazlău, trei sate “care au fost din ocolul curţilor noastre de la Piatra“.Aceasta   şi-a îndeplinit funcţiile de curte a domnitorilor Moldovei până în secolul al XVII-lea.  Incheiem turul orasului intr-un mod inedit , experimentam o plimbare cu telegondola ( singura din tara care traverseaza un oras si ajunge pe un masiv muntos) si admiram orasul de la aprox. 60m inaltime, plutind deasupra cladirilor istorice. Statia telegondolei este chiar langa Gara (la poalele Muntelui Pietricica) si traseul urca pana in varful muntelui Cozla .( biletul la telegondola nu este inclus in pret).Dupa terminarea vizitei , ne indreptam  MANASTIREA NECHIT.Tradiția spune că Ștefan cel Mare, după ce a ridicat mănăstirea Tazlău, în anii 1496- 1497, ar fi luat călugări din Nechit pentru obștea nou înființatei mănăstiri.Tot tradiția pune apariția minunată a celor trei izvoare din apropierea mănăstirii pe seama lui Chiriac de la Tazlău, cel care mai târziu este pomenit de Mitropolitul Dosoftei al Moldovei în rândul Sfinților venerați în Moldova. Plecam spre casa.Sosire Braila/Galati aprox. Ora 21,  in functie de trafic.             

                                                                                                                                                                           Grup minim 40 persoane.

 

   Pret:1150lei/persoana (4nopti cazare cu demipensiune + transport autocar si ghid)                                                                                                                                 

  PRETUL INCLUDE:

  • Transport autocar clasificat international.
  • Cazare 4 nopti Hotel 3* cu demipensiune ( mic dejun + cina )
  • TOATE VIZITELE  prevazute in program si  ghid insotitor din partea agentiei Montana.

 

PRETUL NU INCLUDE:

*biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult (daca este cazul) si nici ghizii pentru acestea.

 

     IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.Cei care doresc in mod special sa stea singuri in camera, suplimentul este de 290 lei/persoana. Copiii sub 12 ani (neîmpliniti)in camera cu 2 adulti beneficiaza de o  reducere de 50 lei.La inscriere se va achita un avans de 250lei/persoana . Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .  In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

 

Conditii  de retragere: 

  • 30% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
  • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 40-0 zile inainte de plecare/intrare.

Tipărire   Email