PROGRAM 2023 "MARCA MONTANA"  

PRIMIM CARDURI DE VACANTA

                                          

                         MARAMURES, 2 PROGRAME INTR-UNUL SINGUR:

           Craciunul  si Revelionul Intarziatilor ( Seara traditionala morosana si Seara cu Formatie)

 GRATUIT:Excursie “Tara Bisericilor din lemn”incluse in Patrimoniul UNESCO    (pentru cei care achita avansul de 30%,pana-n 15 noiembrie 2022)

        Maramuresul este un cuvant mirific,ce defineste o vatra cu rezonanta istorica,este leagan al descalecatorilor Dragos si Bogdan.Acest tinut desprins din povesti, cu frumusetea si puritatea naturii , cu datini stravechi , cu dansuri ,cantece si  portul taranesc , pastrate vii si curate ,cu sate uitate de lume si manastiri care iti aduc linistea,toate acestea iti creaza senzatia ca aici oamenii au oprit timpul,ca aici se afla  esenta vietii si leaganul intelepciunii strabune.  Miracolul intoarcerii in timp este posibil doar vizitand Maramuresul !

      Plecare din Galati/Braila: 12 ianuarie 2023 - AUTOCAR 1

Datorita numarului mare de solicitari, am lansat si-n 15 ianuarie - autocar 2- acelasi tarif, acelasi program turistic , distractie garantata !!

 

  10 MOTIVE PENTRU A ALEGE UN TRASEU UNIC, MARCA”MONTANA”:

1.Portile monumentale “ Maramuresul din lemn”

2.”Tara Bisericilor din lemn” , incluse in Patrimoniul UNESCO

3.Manastirea Barsana, bijuteria manastirilor maramuresene.

4. Obiceiuri , traditii si costume nationale unice, de cand lumea.

5.Cimitirul Vesel de la Sapanta,o carte a vietii si mortii.

6.Muzica Morosanului acompaniata de cetera, doba si zongora(chitara).

7.”Horinca de la Maramu`” ,un elixir cu puteri tamaduitoare

8.Mocanita de pe Valea Vaserului,unde intoarcerea in timp este posibila.

9.Viata la tara.(“Vesnicia s-a nascut la sat”,spunea Lucian Blaga) si sesiune de poze in costume traditionale!!

10.Revelionul  si Craciunul Intarziatilor : 2 sarbatori intr-una singura !! cu muzica, dans, bucate traditionale

Ziua 1 |12 ianuarie 2023|: Sighisoara, acasa la Dracula ( Casa Vlad Dracul)

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 06:00,e pe traseul : GALATI/BRAILA- OITUZ- SIGHISOARA-TG.MURES.Scurta oprire (20min) la Adjud.Se traverseaza Carpatii prin pasul Oituz. Oprire la SIGHISOARA, oras medieval, unde vom vizita centrul istoric, inclus din 1999 in patrimoniul mondial UNESCO(aprox. 1ora ).Cetatea Sighisoara, inconjurata de un zid de 930m (din sec 15-17), este locuita si-n prezent.S-au pastrat 9 turnuri din cele 14, ce functionau ca sedii ale diferilor bresle mestesugaresti macelarilor, cojocarilor, tabacarilor , cositorilor,pescarilor,fierarilor etc.La doi pasi de turnul cu Ceas (fata in fata cu Casa Venetiana) se afla Casa Vlad Dracul(sau Casa cu Dragon) , una dintre cele mai vechi constructii civile din Cetatea Sighisoara. Aici s-a nascut Vlad Tepes. In cursul serii, ajungem la Tg. Mures. Cazare Hotel 3*- Tg Mures.

Ziua 2 |13 ianuarie 2023|:Salina Turda, obiectul fascinatiei a sute de mii de turisti romani si straini ..

Mic dejun bufet suedez. Ora 08:00 plecare spre SALINA TURDA cea mai frumoasa salina din Romania, una din cele mai interesante atractii turistice din Europa(timp de vizitare – 2 ore). Cina si cazare Complex Teleptean Ancuta 3*- Vadu Izei sau similar.

Ziua 3 |14 ianuarie 2023|: Barsana – Cimitirul Vesel–Taiatul Porcului–Seara Morosana

Mic dejun. Dimineata, ne indreptam spre MANASTIREA BARSANA,lacas binecuvantat , inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, pentru a incepe ziua Sf. Ion in acest loc binecuvantat. Manastirea  reprezinta o  sinteza între evlavie şi artă, unde rugaciunea ziditoare de suflet frumos se uneşte cu munca artistică, ziditoare de lumină construită din piatră şi lemn.Bârsana - este o icoană a sufletului creştin ortodox maramureşean la răscruce de milenii, o speranţă pentru un viitor binecuvântat, este un loc sfânt unde natura se uneşte cu Biserica în Liturghie cosmică.Ne intoarcem la Pensiunea Teleptean Ancuta, pentru a participa la TAIATUL PORCULUI (friptura la gratar, soric, paine calda de vatra, udate din belsug cu vin si tuica fiarta) .Dupa pranz, ne indreptam spre  CIMITIRUL VESEL de la Sapanta, alcatuit din  zeci de cruci colorate, pe care sunt pictate naiv scene din viata celui decedat , insostite de epitafuri scrise la persoana I , in graiul popular.Aici, moartea este considerata mai frumoasa, gratie mesterului Ion Stan Patras (1907-1977) , care a reusit sa asocieze sculpturile zugravite si cuvantul. Mesterul popular coloreaza crucile  cu albastru de Sapanta , iar baladele compuse instantaneu povestesc viata celor dusi fara intoarcere, in diverse ipostaze ale vietii lor.CINA MOROSANA , cu ceterasi,artificii,bucate traditionale si horinca de Maramu`,Cei ce doresc, se pot imbraca in portul traditional maramuresean, pentru fotografii.  Cazare Complex Teleptean Ancuta 3* - Vadu Izei

Ziua 4 |15 ianuarie 2023|:Mocanita de pe Valea Vaserului,calatorie in timp cu trenul aminitirilor

Mic dejun.MOCANITA porneste din gara Viseul de Sus iar plimbarea dureaza aprox. 7ore (3 ore dus, 2 ore intors si 2 ore popas la capatul liniei in statia Paltin,pentru masa,plimbari si spectacol morosan).Trenul merge cu o viteza aprox. 15km/ora si are de parcurs in total aprox. 44 km (dus-intors) pe Valea Vaserului, intr-o salbaticie fermecatoare,peste poduri si prin tunele.Mocanita de pe Vaser a fost desemnata “Obiectivul Turistic al anului 2013” in Romania.Plimbarea cu Mocanita este foarte frumoasa , dar trebuie sa va inarmati cu rabdare(Legenda spune ca mecanicul de pe mocanita, vazand o batrana la cules de ciuperci si fructe de padure, a invitat-o in tren fara sa-i ia bani, insa batrana l-a refuzat categoric spunandu-i “ Nu pot maica, ma grabesc!”).Dupa Mocanita, ne intreptam spre bisericile din lemn.Drumul pe Valea Izei te invita la poveste, e presarat cu case vopsite ca-n basme, cu oameni dintr-o bucata si manastiri din lemn.Oprire la Bogdan Voda si Rozavlea , pentru a vizita bisericile  din lemn incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.CINA FESTIVA , cu formatie,dans,bucate traditionale,horinca de Maramu`.Cazare Complex Teleptean Ancuta 3* - Vadu Izei

Ziua 5 |16 ianuarie 2023|:Borsa-Pasul Prislop (Carlibaba si Ciocanesti, sate muzeu in aer liber)-Galati.

Mic dejun.Se pleaca spre Galati, trecand prin PASUL PRISLOP (Carlibaba si Ciocanesti-un sat unde localnicii respecta arhitectura traditionala). Satul Ciocăneşti este dovada vie că oamenii chiar pot sfinţi locul, iar rezultatele sunt spectaculoase.. Astfel, satul s-a transformat într-un muzeu viu, unic în ţară, cu peste 600de gospodării una mai frumoasă ca alta..Sosire in  Galati, aprox. Ora 22:00,in functie de trafic.

               Pret : 1350 lei/persoana

    PRETUL INCLUDE:

 • Transport autocar clasificat international, conform noilor reglementari
 • Cazare 1 noapte cu mic dejun – hotel 3* Tg. Mures
 • Cazare 3 nopti cu mic dejun bufet suedez  (Pensiunea Teleptean 3*),in camere cu 2 si 3 paturi + 1CINA
 • 1 CINA FESTIVA, cu formatie, dans si voie buna + artificii
 • 1 CINA FESTIVA MOROSANA,acompaniata de ceterasi , bucate traditionale si udate din  belsug cu horinca de Maramu`.
 • TAIATUL PORCULUI, cu pomana porcului (friptura la gratar, soric, paine calda de vatra, udate din belsug bautura traditionala)
 • IMBRACARE DE COSTUME POPULARE, pentru poze.
 • Vizite turistice,conform programului detaliat.
 • Insotitor de grup din partea agentiei Montana.

        PRETUL NU INCLUDE:

 • biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult (daca este cazul) si nici ghizii pentru acestea.
 • OPTIONAL: plimbare cu Mocanita pe Valea Vaserului = aprox. 76lei/persoana(pensionari,studenti)  (pretul este informativ, acesta poate suferi modificari in functie de sarbatori/disponibilitate/numar participanti).
 • OPTIONAL: Excursie “Circuitul UNESCO ,in Tara bisericilor din lemn”= 50lei/persoana(GRATUIT, plata avans pana-n 15 noiembrie 2022)

    IMPORTANT :

Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 550 lei/persoana. Copiii sub 12 ani neîmpliniti in camera cu 2 adulti beneficiaza de o  reducere de 80 lei.La inscriere se va achita un avans de 300 lei/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii (grup minim 35 platitori). In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.Locurile sunt atribuite in ordinea inscrierii.   

Conditii  de retragere: 

-30% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 30zile inainte de plecare/intrare;

-100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 29-0 zile inainte de plecare/intrare.

 

         ANEXA:

Complex TELEPTEAN 3*  este format din 2 pensiuni : Teleptean si “In deal la Ancuta “Situat in comuna Vadu Izei, la7 km de Sighetu Marmatiei ,va intampina cu o ospitalitate lipsita de margini.

     Gradina complexului va ofera spatiu de joaca pentru copii, foisoare pentru servitul mesei in aer liber, gratar, ceaon si tot in cadrul gradinii exista si o livada cu pomi fructiferi. Pensiunea dispune si de un restaurant traditional cu o capacitate de 50 de persoane in cadrul caruia se serveste numai mancare ,, BIO” pregatita din produsele proprii obtinute de la mica ferma a pensiunii pe care puteti sa o vizitati si dumneavoastra.

   Mancare Traditionala : Cozonacii, painea pe vatra, mamaliga cu branza si jumari, sarmalele cu coaste si carnat, gogosile uriase si prajiturile de casa se impletesc exceptional cu horinca si afinata de Maramu’ si puteti face si o strigare dupa ,,ceterasii” nostrii care sava invete se ,,jucati” si sa cantati ca-n Maramures.

 

 


Tipărire   Email