PROGRAM 2024 "MARCA MONTANA"  

            PRIMIM CARDURI DE VACANTA    

                                          

                       "MARAMURES, plai cu flori "  (4zile)

              Maramuresul este un cuvant mirific,ce defineste o vatra cu rezonanta istorica,este leagan al descalecatorilor Dragos si Bogdan.Acest tinut desprins din povesti, cu frumusetea si puritatea naturii , cu datini stravechi , cu dansuri ,cantece si  portul taranesc , pastrate vii si curate ,cu sate uitate de lume si manastiri care iti aduc linistea,toate acestea iti creaza senzatia ca aici oamenii au oprit timpul,ca aici se afla  esenta vietii si leaganul intelepciunii strabune. Miracolul intoarcerii in timp este posibil doar vizitand Maramuresul !

      Plecari din Galati/Braila: 22iunie(Rusalii),06septembrie (Sf Marie Mica) si 06octombrie 2024

10 MOTIVE PENTRU A ALEGE UN TRASEU UNIC, MARCA”MONTANA”:

1.Portile monumentale “ Maramuresul din lemn”

2.”Tara Bisericilor din lemn” , incluse in Patrimoniul UNESCO

3.Manastirea Barsana, bijuteria manastirilor maramuresene.

4.Obiceiuri , traditii si costume nationale unice, de cand lumea.

5.Cimitirul Vesel de la Sapanta,o carte a vietii si mortii.

6.Muzica Morosanului acompaniata de cetera, doba si zongora(chitara).

7.”Horinca de la Maramu`” ,un elixir cu puteri tamaduitoare

8.Mocanita de pe Valea Vaserului,unde intoarcerea in timp este posibila.

9.Viata la tara.(“Vesnicia s-a nascut la sat”,spunea Lucian Blaga)

10.Plecarea din Galati,Braila, Tecuci si Focsani ( Tisita).

 

Ziua 1 |22iunie|06septembrie|06octombrie|:Galati-Braila-Manastirea Agapia-Tg Neam-Pasul Prislop-Vadul Izei

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana ora 06:00.Scurta oprire 20 min la Adjud. Se viziteaza Manastirea Agapia.Cina si cazare Complex Teleptean Ancuta 3margarete- Vadu Izei .

Ziua 2|23iunie|07septembrie|07octombrie|:”Tara bisericilor din lemn”,circuit inscris in Patrimoniul UNESCO(Barsana – Bogdan Voda – Rozavlea) – Vadu Izei – Sapanta (Cimitirul Vesel).

Mic dejun. OPTIONAL: Drumul pe VALEA IZEI te invita la poveste, e presarat cu case vopsite ca-n basme, cu oameni dintr-o bucata si manastiri din lemn.Dimineata, incepem aceasta zi speciala cu o vizita de suflet, MANASTIREA BARSANA,lacas binecuvantat , inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, ce reprezinta o  sinteza între evlavie şi artă, unde rugaciunea ziditoare de suflet frumos se uneşte cu munca artistică, ziditoare de lumină construită din piatră şi lemn.Bârsana - este o icoană a sufletului creştin ortodox maramureşean la răscruce de milenii, o speranţă pentru un viitor binecuvântat, este un loc sfânt unde natura se uneşte cu Biserica în Liturghie cosmică. Vom continua cu vizita altor 3 biserici de lemn ,: BOGDAN VODA si ROZAVLEA , adevarate bijuterii arhitecturale traditionale vechi si MANASTIREA PERI ,cea mai inalta biserica de lemn din lume,cu o inaltime de 78m.In continuare se   viziteaza CIMITIRUL VESEL de la Sapanta, cu zeci de cruci colorate, pe care sunt pictate naiv scene din viata celui decedat , insostite de epitafuri scrise la persoana I , in graiul popular.Aici, moartea este considerata mai frumoasa, gratie mesterului Ion Stan Patras (1907-1977) , care a reusit sa asocieze sculpturile zugravite si cuvantul. Mesterul popular coloreaza crucile  cu albastru de Sapanta , iar baladele compuse instantaneu povestesc viata celor dusi fara intoarcere, in diverse ipostaze ale vietii lor. Cina Morosana , cu ceterasi(stropite cu horinca de Maramu`). Cazare Complex Teleptean Ancuta 3* - Vadu Izei

Ziua 3|24iunie|08septembrie|08oct.|:”Mocanita de pe Valea Vaserului,calatorie in timp.

Mic dejun.MOCANITA porneste din gara Viseul de Sus iar plimbarea dureaza aprox. 7ore(3 ore dus,2ore intors si 2ore popas la capatul liniei in statia Paltin,pentru masa,plimbari si spectacol morosan).Trenul merge cu o viteza aprox. 15km/ora si are de parcurs in total aprox. 44 km (dus-intors) pe Valea Vaserului, intr-o salbaticie fermecatoare,peste poduri si prin tunele.Mocanita de pe Vaser a fost desemnata “Obiectivul Turistic al anului 2013” in Romania.Plimbarea cu Mocanita este foarte frumoasa , dar trebuie sa va inarmati cu rabdare(Legenda spune ca mecanicul de pe mocanita, vazand o batrana la cules de ciuperci si fructe de padure, a invitat-o in tren fara sa-i ia bani, insa batrana l-a refuzat categoric spunandu-i “ Nu pot maica, ma grabesc!”). Cina si cazare Complex Teleptean Ancuta 3* -Vadu Izei                  

Ziua 4|25iunie|09septembrie|09oct.|:”:Pasul Prislop (Carlibaba,Ciocanesti) – Manastirea Voronet-Galati/Braila.

Mic dejun.Se pleaca spre Galati, trecand prin PASUL PRISLOP (Carlibaba si Ciocanesti-un sat unde localnicii respecta arhitectura traditionala). Satul Ciocăneşti este dovada vie că oamenii chiar pot sfinţi locul, iar rezultatele sunt spectaculoase.. Astfel, satul s-a transformat într-un muzeu viu, unic în ţară, cu peste 600de gospodării una mai frumoasă ca alta..Oprire Manastirea Voronet aprox. o ora.Sosire in  Galati, aprox. Ora 22:00,in functie de trafic.

      Pret: 1195 lei/persoana (3nopti cazare cu mic dejun+ 3 cine cu mancare”ca la  mama  acasa” din care 1 este Seara Morosana,acompaniata de ceterasi)

 

  PRETUL INCLUDE:

  • Transport autocar clasificat international
  • 3  cazari pensiune 3* cu mic dejun bufet suedez  (Pensiunea Complex Teleptean Ancuta 3*)
  • 3 cine, din care 1 este SEARA MOROSANA,cu dansuri si muzica din Maramu’ acompaniate de cetera,doba si zongora
  • Toate excursiile prevazute in program,inafara de cele optionale.
  • Ghid insotitor din partea agentiei Montana.

    PRETUL NU INCLUDE:

  • biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult (daca este cazul) si nici ghizii pentru acestea.
  • OPTIONAL: plimbare cu MOCANITA pe Valea Vaserului = aprox. 86lei/persoana(pensionari,studenti)  (pretul este informativ, acesta poate suferi modificari in functie de sarbatori/disponibilitate/numar participanti).
  • OPTIONAL: Excursie “Circuitul UNESCO ,TARA BISERICILOR DE LEMN ”= 50lei/persoana

** Pentru bilet MOCANITA,seniorii pot primi o reducere DOAR pe baza talonului de pensie + C.I

 

    IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 695 lei/persoana. Copiii sub 12 ani neîmpliniti in camera cu 2 adulti beneficiaza de o  reducere de 100 lei.La inscriere se va achita un avans de 300 lei/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii (grup minim 35 platitori). In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia MONTANA TRAVEL isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu penalizare 100%. 

2.Locurile sunt atribuite in ordinea inscrierii.   

 

  Conditii  de retragere: 

-30% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 29 zile inainte de plecare/intrare;

-100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 29-0 zile inainte de plecare/intrare.

 

   Complex TELEPTEAN 3*  este format din 2 pensiuni : Teleptean si “In deal la Ancuta “Situat in comuna Vadu Izei, la 7 km de Sighetu Marmatiei ,va intampina cu o ospitalitate lipsita de margini.Gradina complexului va ofera spatiu de joaca pentru copii, foisoare pentru servitul mesei in aer liber, gratar, ceaon si tot in cadrul gradinii exista si o livada cu pomi fructiferi. Pensiunea dispune si de un restaurant traditional cu o capacitate de 50 de persoane in cadrul caruia se serveste numai mancare ,, BIO” pregatita din produsele proprii obtinute de la mica ferma a pensiunii pe care puteti sa o vizitati si dumneavoastra.

      Mancare Traditionala : Cozonacii, painea pe vatra, mamaliga cu branza si jumari, sarmalele cu coaste si carnat, gogosile uriase si   prajiturile de casa se impletesc exceptional cu horinca si afinata de Maramu’ si puteti face si o strigare dupa ,,ceterasii” nostrii care sa   va invete se ,,jucati” si sa cantati ca-n Maramures


Tipărire   Email