PROGRAM 2023 "MARCA MONTANA" 

    

                   1 Decembrie, la poalele Carpatilor ( 3zile)

                  Pensiunea Belvedere 3* - Corbeni 

BONUS: Excursie Curtea de Arges ( plata avans,  pana-n 01 noiembrie 2023 )

   Itinerar: Galati/Braila-MANASTIREA DEALUCURTEA DE ARGES- Corbeni(Transfagarasan)-Barajul si Lacu Vidraru -BISERICA RUPESTRA DE LA NAMAIESTI -Culoarul Rucar - Galati.

            Plecare din Galati/Braila:  30 noiembrie  2023  

       

 Ziua 1 |30 noiembrie|:Pensiunea Belvedere, poarta de intrare in Transfagarasan

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 07:00.Scurta oprire la Merei(20min),zona Buzau.Urmatoarea oprire va fi la MANASTIREA DEALU  ,ce impodobeste patrimoniul cultural romanesc, numarandu-se printre cele mai vechi ctitorii domnesti (important locas de rugaciune, puternic centru de arta si de cultura, ce a jucat un rol de seama pe scena istoriei Tarii Romanesti). Pronaosul bisericii adaposteste mormantul lui Radu cel Mare si racla cu capul lui Mihai Viteazul. Cina si cazare Pensiunea Belvedere 3* din Transfagarasan, sau similar.

Ziua 2 |01 decembrie|: Manastirea Curtea de Arges, perla manastirilor din Romania.

Mic dejun.Ora 10:00 , OPTIONAL : Curtea de Arges – Trovantii din Costesti – Manastirea Horezu.Vizita incepe cu  MANASTIREA CURTEA DE ARGES, ctitoria lui Neagoe Basarab o adevarata capodopera a arhitecturii romanesti, unica prin frumusete , maretie si valoare artistica.Calatorul Paul de Alep, in 1654 considera biserica lui Neagoe Basarab “ una din minunile lumii”. Construita intre anii 1512-1517 de “ 9 mesteri mari,calfe si zidari si Manole – 10 ,care-i si intrece “,cum spune balada populara ,Mesterul Manole,din 1914 este si necropola regala, aici fiind inmormantati regii si reginele Romaniei:Carol I, si Elisabeta, Ferdinand si Maria , precum si Carol al-II-lea si Regina Elena,care a fost adusa de la Laussane, Elvetia, Regele Mihai si Regina Ana).Ei  sunt ingropati in noua catedrala. Scurta oprire la Fantana lui Manole,care poarta peste timp povestea mesterului, care terminand biserica a fost lasat pe acoperis (i s-a luat scara) pentru a nu contrui o alta manastire mai frumoasa.Ca un alt Icar, si-a facut aripi din sindrila, a sarit de pe acoperisul Sfantului Lacas , la temelia caruia se spune ca zidise sotia , iar pe locul . Ne intoarcem la hotel , relaxare . Cina Festiva, cu dans si muzica DJ.  Cazare Pensiunea Belvedere 3* - Corbeni , Transfagarasan

Ziua 3 |02 decembrie|: Barajul si Lacul Vidraru – ” NEMO EST”( Biserica Rupestra de la Namaiesti).

Mic dejun.Ora 09:00 .OPTIONAL:  Excursie BARAJUL SI LACUL VIDRARU.Urcam pe Transfagarasan ,cel mai spectaculos drum montan  din tara noastra si din lume (dupa unele publicatii  din strainatate ). Oprire  30 min la Barajul si  Lacul Vidraru si scurt popas  , pentru fotografii , la baza muntelui unde se afla Castelul din Carpati, a lui Vlad Tepes. Dupa terminarea vizitei, ne indreptam spre TRECATOAREA RUCAR-BRAN ,  o “poarta in Carpati” , cu peisaje fermecatoare, de un pitoresc inegalabil. Oprire la BISERICA RUPESTRA DE LA NAMAIESTI , unde ne inchinam la Icoana Maicii Domnului , considerata cea mai veche icoana din Romania, una din cele 12 icoane  care exista in lumea crestina , atribuita Sf. Ap.Luca. Icoana a fost lasata de Sf.Andrei in Grota de la Namaiesti,la intoarcere de la Kiev, indrum spre Patras.El a intrebat daca este cineva in grota , dar nu i-a raspuns nimeni, iar tovarsilor sai , Sf Andrei le-a spus “ Nemo est” ( in traducere, “ Nu este nimeni”) de unde si numele manastirii, ce-l poarta si-n zilele noastre , Namaiesti ..Ne continuam drumul spre casa,.Sosire Galati aprox. Ora 22:00 in functie de trafic.    

                                                                                                                                         Grup minim 40 persoane.                         

  Pret: 985 lei ( 2nopti cazare cu DEMIPENSIUNE + TRANSPORT INCLUS !!! )  IMPORTANT:Una dintre cine, este CINA FESTIVA , cu DJ .

     PRETUL INCLUDE:

  • transport autocar clasificat international .
  • 2 nopti cazare cu DEMIPENSIUNE (mic dejun + 2cine) , zona Transfagarasan .
  • vizitele turistice, conform programului detaliat.
  • ghid insotitor din partea agentiei Montana.

 

   PRETUL NU INCLUDE:

  • biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult (daca este cazul) si nici ghizii pentru acestea.
  • OPTIONAL : Excursie “ : Curtea de Arges = 20lei/persoana  ( GRATIS, pentru avans pana-n 01.11).
  • OTIONAL : Excursie Barajul si Lacul Vidraru = 20lei/persoana

   IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.  Cei care doresc in mod special sa stea singuri in camera, suplimentul este de 450lei/persoana. Copiii sub 12 ani (neîmpliniti)in camera cu 2 adulti beneficiaza de o  reducere de 50 lei.(fara pat suplimentar).La inscriere se va achita un avans de minim 30% . Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.     

2.Locurile in autocar se atribuie in ordinea inscrierii.

 

Conditii  de retragere: 

  • 30% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
  • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 40-0 zile inainte de plecare/intrare.

Tipărire   Email