PROGRAM 2023 "MARCA MONTANA"  

            PRIMIM CARDURI DE VACANTA                

            "MAGIA PIETELOR DE CRACIUN ": BRASOV-SIBIU-ALBA IULIA-SIGHISOARA (3zile)

   

Cu Sarbatoarea Sfantului Crăciun ce bate la usa, Târgurilor de Crăciun devin un loc de întâlnire al magiei și al tradițiilor de iarna.Te asteptam alaturi de noi sa iti bucuri privirea si sufletul de frumos. Zeci de casute , producatori, mestesugari, artizani si comercianti va asteapta cu produse bio, handmade  in pietile principale ale oraselor.

      Plecare din Galati/Braila: 10 decembrie 2023

 

Ziua 1 |15.12|:Galati/Braila – Oituz – Brasov (centrul istoric si Piata de Craciun) – Sibiu(centrul istoric).

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 05:00. Scurta oprire la Adjud(20min).Strabatem  Pasul Oituz si ne indreptam spre BRASOV, orasul de sub poalele Tampei. Poposim in zona centrala pentru a vizita Targul de Craciun din Brasov si a ne bucura de produsele traditionale locale, bio si handmade din Piata Sfatului.

 • Piata Sfatului – acest loc romantic si plin de istorie , este “inima”vechii cetati a Brasovului . Aici se afla :
  • Rathaus ( Casa Sfatului) – vechea primarie , ridicata in 1420(adaposteste Muzeul de Istorie a Brasovului)
  • Casa Negustorilor , construita-n 1539-1545
  • Catedrala Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului

Biserica Neagra – unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectura din Romania. Cu cei 89 m lungime si 38 m latime, aceasta este cel mai mare edificiu cult in stil gotic din S-E europei.Este centrul spiritual al comunității săsești din Brașov, fiind în același timp cea mai de seamă scenă a reformei ecleziastice din Transilvania și leagănul culturii umaniste pentru regiune; aici se afla vestita colecție de covoare orientale, una dintre cele mai bogate din Europa,cea de veșminte istorice, o galerie de portrete ale foștilor preoți ai bisericii, dar și argintăria de cult.

        Dupa vizita, ne continuam drumul spre  SIBIU,capitala a Principatului Transilvania intre anii 1692-1791 si 1849-1865 . Timp liber.Centrul istoric este unul dintre cele mai bine păstrate locații istorice din țară. Multe din zidurile și sistemele de fortificații sunt menținute într-o stare foarte bună. Centrul istoric este în proces de a fi înscris în lista patrimoniului UNESCO. În Sibiu se găsesc muzee care cuprind colecții de artă, pictură, arte decorative, antropologie, istorie, arheologie, istoria tehnologiei și științe naturale. Vom face un tur pietonal de aprox 1h , in centrul istoric pe traseul:

 • Piața Mică – Construită în secolele XIV-XVI
 • Piața Mare – a fost menţionată pentru prima oară în hrisoavele vremii în anul 1411
 • Turnul Sfatului – Unul dintre cele mai cunoscute monumente, are, potrivit unor documente, o vechime de aproape 700 ani.
 • Biserica Evanghelică – Biserica Evanghelică este una dintre cele mai impresionante clădiri din Sibiu. A fost ridicata în sec XIV pe locul unde exista o veche biserica romana încă din secolul 12.
 • Turnul Bisericii Evanghelice – Este al doilea turn ca înălțime din Transilvania.
 • Podul Mincinoșilor – Reprezentând un veritabil simbol al oraşului, Podul Minciunilor a fost reconstruit în anul 1859.

                                                                                                                                                                     Cazare  Hotel My Continental 3* (central) in Sibiu.

Ziua 2 |16.12|:Sibiu – Alba Iulia ( centrul istoric si Piata de Craciun ) – Sibiu ( Piata de Craciun)

Mic dejun . Se pleaca spre ALBA IULIA, numita in antichitate Apulum,fiind populata de tribul dac al apulilor.In timpul ocupatiei romane, aici a fost sediul Legiunii aXIIIa Gemina. Obiective turistice: Cetatea Medievala, Alba  Carolina cea mai mare din Transilvania , construita intre anii 1714-1741, prin truda a 20.000 de iobagi, este locul unde au fost inchisi Horea,Closca si Crisan, conducatorii rascoalei de la 1784.

 • Catedrala Romani-Catolica Sf. Mihail, considerat cel mai valorous monument de arhitectura medieval din Transilvania, construita in etape,intre sex XIII-XVII, adaposteste mormintele lui Iancu de Hunedoara si principelui Ioan Sigismund.
 • Catedrala Incoronarii , construita intre anii 1921-1922.

Luam pulsul orasului printr-o frumoasa plimbare in centrul istoric si vizitam Targul de Craciun din Alba Iulia.

Dupaamiaza, ne intoarcem in SIBIU, unde avem timp liber pentru o seara de poveste, presata cu vin fiert, miros de brad, zeci de casute unde intalnim producatori, mestesugari si artizani. Targul de Craciun din Sibiu este considerate una dintre cele mai frumoase din tara.Și anul acesta dintre atracțiile principale fac parte spectaculoasele proiecții care vor transforma fiecare clădire din Piața Mare într-o operă de artă în mișcare, transformând centrul orașului într-un adevărat loc de poveste. Fiecare seară va fi marcată de aceste proiecții impresionante, care vor aduce magia sărbătorilor de iarnă la viață într-un mod inedit. De-a lungul întregii perioade a târgului, vizitatorii se vor putea bucura de o selecție excepțională de expozanți și căsuțe care oferă cele mai frumoase cadouri și produse de sezon. De la suveniruri artizanale la delicii culinare, târgul este un loc perfect pentru a-ți începe cumpărăturile de Crăciun și pentru a descoperi lucruri speciale pentru cei dragi.Nu doar atmosfera și ofertele, ci și evenimentele speciale și activitățile pentru copii vor face ca ediția de anul acesta a Târgului de Crăciun din Sibiu să fie un loc ideal pentru petrecerea timpului liber în perioada sărbătorilor. Atelierul lui Moș Crăciun a fost o adevărată destinație pentru copii în trecut, așadar și în această ediție, se așteaptă să îi bucure pe cei mici. Copiii se vor bucura de o experiență unică și memorabilă în Atelierul lui Moș Crăciun, vor învăța noi abilități, se vor distra și vor crea amintiri de neuitat. Cazare  Hotel My Continental 3* (central) in Sibiu.

Ziua 3|17.12|: Sibiu – Sighisoara (Targul de Craciun din Piata Cetatii) – Oituz – Braila/Galati.

Mic dejun.Dimineata, ne indreptam spre SIGHISOARA , pentru vizita centrul istoric si Tarful de Craciun din Piata Cetatii, unde atmosfera este una de familie  Atmosfera este una calda, iar centru istoric este plin de localnici si artisti locali care vand decoratiuni handmade  sau produse locale facute in Sighisoara.  Dupa vizita, ne indreptam spre casa prin Pasul Oituz. Sosire in Galati aprox. Ora 22:00, in functie de trafic.    

                                                                                                                                                                          Grup minim 40 persoane.                                                                                                   

Pret: 595lei (3zile/2nopti  nopti cazare Hotel MyContinental 3*cu mic dejun + transport autocar + ghid insotitor) si vizite:

 • Brasov - - centrul istoric si Targul de Craciun
 • Sibiu - centrul istoric si Targul de Craciun
 • Alba Iulia –centrul istoric si Targul de Craciun
 • Sighisoara – centrul istoric si Targul de Craciun

      PRETUL NU INCLUDE:

- Biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult , si nici ghizii pentru acestea.(pensionarii au reducere pe baza cuponului de pensie + C.I ).

 

         IMPORTANT :

Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.  Cei care doresc in mod special sa stea singuri in camera, suplimentul este de  265  lei/persoana.Copiii sub 12 ani (neîmpliniti)in camera cu 2 adulti beneficiaza de o  reducere de 50 lei.(primesc pat suplimentar, loc in autocar si masa) La inscriere se va achita un avans de minim 250lei/persoana . Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu PENALIZAREA TOTALA A AVANSULUI.

  Conditii  de retragere: 

 • 40 % din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
 • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.

Tipărire   Email