PROGRAM 2023 "MARCA MONTANA" 

                                                                                              PELERINAJ KEFALONIA, Maica Domnului cu serpisori

         MARELE TUR AL GRECIEI si 4 INSULE : Kefalonia,Evia, Eghina,Corfu (8zile)

    Manastirile suspendate de la Meteora-INSULA CORFU(Sf. Spiridon)- PATRA (Sf.Andrei)- INSULA KEFALONIA (Maica Domnului cu serpisori si Sf.. Gherasim)- Canalul Corint-INSULA EGHINA(Sf.Nectarie)-Nea Makri (Sf. Efrem cel Nou)- INSULA EVIA(Sf, Ioan Rusu)-Manastirea Kato Xenia(Braul Maicii Domnului)- Sf. Paraskevi-Salonic( Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir).

**Primul autocar s-a completat, incepem inscrierile pentru al2lea autocar. Multumim tuturor celor ce au ales Agentia de turism MONTANA.

               In fiecare an, in luna august, in postul Adormirii Maicii Domnului, cand crestinii praznuiesc Schimbarea la Fata (6 august) si Adormirea Maicii Domnului (15 august), un numar insemnat de serpi mici apar in jurul bisericii si a clopotnitei din localitatea Markopoulo. In aceasta perioada, biserica inchinata Maicii Domnului ÔÇ×Langouvarda" este luata cu asalt de o specie unica de serpi mici, fiecare avand capul insemnat cu o cruce.├Äntr-o zi, s-au apropiat de locul acela mai multe cor─âbii cu pira╚Ťi. Dup─â ce au cobor├ót pe uscat, pira╚Ťii s-au ├«ndreptat spre m─ân─âstire cu scopul de a o pr─âda.Atunci monahiile s-au rugat Maicii Domnului ca s─â ocroteasc─â m─ân─âstirea ╚Öi pe ele.├Ändat─â s-a s─âv├ór╚Öit minunea. M─ân─âstirea a fost ├«nconjurat─â de ╚Öerpi, care i-au pus pe fug─â pe pira╚Ťi. Faptul acesta a fost considerat un semn de la Maica Domnului,prin care s-au izb─âvit ╚Öi monahiile ╚Öi m─ân─âstirea. De atunci ├«n fiecare an se arat─â ╚Öerpii, chiar ╚Öi ├«n interiorul bisericii ÔÇô stau ag─â╚Ťa╚Ťi chiar ╚Öi de icoane, de candele sau de strane, iar la 15 august .Dupa Sf Liturghie dispar miraculos in pustiul din zona si reapar in anul urmator, in aceeasi perioada.

    Plecare din Galati/Braila: 09 august 2023

 

Ziua 1 |09 august|: Catre Grecia, tara increstinata de Sfantul Apostol Pavel

Plecare ora 06:00 d,din fata Agentiei de Turism Montana,pe traseul Galati-Braila-Buzau-Bucuresti-Giurgiu-Sofia- Sandanski.Cazare Hotel 3* Salonic.

Ziua 2 |10 august|: Manastirile ÔÇťsuspendateÔÇŁ de la Meteora .

Mic dejun.Dimineata ne indreptam spre KALAMBAKA.Se viziteaza Complexul Monastic Meteora ÔÇô maret fenomen geografic , unic in lume , unde suntem sedusi de priveliste :" paduri" de stanci , cu forme ciudate , pe varful carora se afla manastiri construite de calugari veniti de la Muntele Sfant Athos. Ne inchinam la Manastirea Marele Meteor (manastire de calugari)cu moastele Sf Atanasie Meteoritul si Manastirea Sf Stefan , inchinata Intaiului Martir si Arhidiacon Stefan. Tot aici se afla si capul Sf Ierarh Haralambie , un sfant iubit pretutindeni "grabnic ajutator" impotriva epidemiilor si protector al animalelor domestice.Popas la Magazinul de icoane bizantine Zindros , dupa care ne indreptam spre Insula Corfu.Cazare Hotel 3* zona Ioannina- Igoumenitsa.

Ziua 3 |11 august|: Sfantul Spiridon, ocrotitorul Insulei Corfu

Mic dejun. Se trece cu ferryboat-ul Igoumenitsa-Kerkyra(CORFU). Deplasare spre capitala insulei, Corfu Town , unde ne inchinam la Catedrala Sf Spiridon, cea mai cunoscuta si iubita biserica ortodoxa din insula(pastreaza cu mare evlavie moastele Sf Ierarh Spiridon ) si Mitropolia (care adaposteste moastele Sf Imparatese Teodora). Participare la Procesiunea Sf Spiridon , cand moastele Sfantului sunt scoase din racla orizontala si asezate in racla verticala , care va porni prin oras , pana pe malul marii. La 11 august 1716, dupa un asediu de 22 de zile , Sf Spiridon s-a aratat in chip minunat (imbracat in calugar, cu gluga pe cap, o facile aprinsa si o cruce in mana) , alungandu-i pe turci.Ne intoarcem cu ferryboat'ul pe continent si ne deplasam pe ruta Igoumenitsa-Patras-Rodini. Cina si cazare hotel 3* zona Patras.

Ziua 4 |12 august|: Kefalonia : Biserica Maicii Domnului cu serpisori

Dimineata devreme (aprox. Ora 05:45)ne indreptam spre Portul Killini si cu ferryboat-ul (imbarcare ora 08:00) accedem in INSULA KEFALONIA .Ne inchinam in Biserica Maicii Domnului cu serpi -in fiecare an incepand cu data de 06 august , o multime de serpi apar in sat, in jurul bisericilor, iar pe 15 august intra in biserica in timpul Sfintei Liturghii si se urca pe icoana Maicii Domnului.Serpii sunt mici si inofensivi ,blanzi si cu cruce in frunte, iar fenomenul este considerat o minune .Apoi ne inchinam in Manastirea Sf Gherasim de Kefalonia(ocrotitorul insulei si izgonitor de demoni) , cunoscut ca un mare vindecator.O alta minune ce se petrece an de an : crinii pusi la Icoana Maicii Domnului, desi complet uscati, inforesc pentru a2a oara , in chip minunat, astfel incat in perioada postului Sf Maria , acestia se afla complet infloriti , nevestejiti si frumos mirositori.Ne intoarcem cu ferryboat-ul pe continent.Cina si cazare hotel 3* zona Patras.

Ziua 5 |13 august|: Peloponez , patria Sfantului Andrei

Mic dejun. Coboram in PATRAS -Capitala Peloponezului, pentru a vizita Catedrala Sf Andrei (cea mai mare biserica din Balcani,cu interiorul imbracat cu frumoase icoane si picturi byzantine, cu o capacitate de 5500persoane) si pentru a ne inchina la moastele Sfantului si la o parte din crucea pe care a fost rastignit Sf Andrei. Ne indreptam spre MANASTIREA MEGA SPILEO (Marea Pestera).Putine agentii din Romania au in programele lor acest obiectiv spectaculos.Construita pe peretele salbatic si abrupt al unei stanci de 120m , pe locul pesterii unde a fost gasita cea mai veche icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul in brate , atribuita Sf. Ap. Luca.Tot aici se afla si mana Sf Haralambie (ce a iscat un mare scandal intre Grecia si Romania datorita tentativei de furt a unui grup din Satu Mare), aparator impotriva ciumei si foametei. Pelerinii care ajung aici se pot desfata,pe langa bucuriile duhovnicesti si cu o priveliste uluitoare , spre Golful Corint si Marea Ionica , de la o altitudine de peste 1000m. Ne continuam drumul prin Peloponez , cu oprire la CANALUL CORINT, (leaga Marea Ionica de Marea Egee), lung de 6km . Constructia a fost inceputa de imparatul Nero, sec I d.Hr. si terminata in 1893 . Tur de oras ATENA cu autocarul,cu opriri la Palatul Parlamentului(schimbarea garzii la mormantul ostasului necunoscut),Complexul Acropole (Parthenonul,Templul Atenei Nike, Erechtionul, Karyatidele,Odeonul,Teatrul lui Dionysos,Stadionul Olimpic,pe exterior).Urcam pe Stanca Aeropagus , locul unde Sf. Apostol Pavel a rostit faimoasa predica catre atenieni.Turul se incheie cu parcurgerea Pietei Sintagma  si Omonia. Cazare Hotel 2* - zona Atena.

Ziua 6 |14 august|: Insula Eghina(Sf Nectarie) si Nea Makri(Sf. Efrem cel Nou),locuri sacre pentru ortodoxie.

Mic dejun. Se pleaca in  portul Pireu,imbarcare pe ferry-boat cu destinatia INSULA EGHINA.Se viziteaza Manastirea Sf Treime, unde ne inchiam moastele Sf. Nectarie Taumaturgul. Biserica manastirii unde a vietuit Sf Nectarie a fost ridicata pe ruinele unei vechi biserici bizantine, intre 1904-1910 si a fost inchinata Sf. Treimi. Odata cu canonizarea Sf Nectarie, aceasta a primit si acest hram. Deasupra lacasului nou se afla vechea manastire, chilia si mormantul Sf. Nectarie.Timp liber in  port pentru cumparaturi.Intoarcere in Atena,aprox. ora 15:30.Deplasare la NEA MAKRI si inchinare la moastele Sf Efrem cel Nou in manastirea ce-i poarta hramul.Tot aici se afla si copacul pe care a fost martirizat Sfantul. Cazare Hotel 2* - zona Atena.

Ziua 7 |15 august|: Insula Evia-Braul Maicii Domnului,Sf Paraskevi si Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir

Mic dejun. Plecam spre  INSULA EVIA pe Podul Halkida si facem oprire in localitatea Prokopi,unde se afla Biserica Sf Ioan Rusu. Ne inchinam la moastele intregi ale Sfantului, ne incingem cu centura si punem pe cap basca sfantului pentru a scapa de dureri de coloana si de cap.Imbarcare pe ferryboat Agiokampos-Glyfa. BONUS : MANASTIREA KATO XENIA (aici se afla un fragment din Braul Maicii Domnului, care ajuta femeile care doresc sa nasca prunci).La aceasta manastire  sunt si  3 maicute romance.Tot aici se afla si o icoana facatoare de minuni ┬ź  Maica Domnului Straina ┬╗.A fost gasita intr-o barca, pe tarmul marii Egee, langa localitatea Almiros.Se presupune ca niste calugari din Constantinopol, in timpul unui asediu turcesc,pentru a salva icoana au pus-o intr-o barca si i-au dat drumul pe mare.Vantul a purtat-o  in Grecia,in zona Volos.Traversam VALEA TEMBI , un defileu spectaculos sapat de Raul Pinios. Oprire la  SCHITUL SF PARASKEVI, sapat in stanca, care gazduieste moastele Sf Paraskevi, considerata protectoarea nevazatorilor. In grota se afla Izvorul Tamaduirii , cu apa tamaduitoare , pentru cei ce au probleme cu ochii.Ne indreptam spre SALONIC ,oras inaltat de Kassandru, in cinstea sotiei sale Tessaloniki (sora lui Alexandru Macedon).Tur de oras panoramic, cu autocarul: Turnul Alb,Arcul lui Galeriu,Catedrala Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir,cu moastele,Bulevardul Egnatia.Cazare  Hotel  Hotel3* Salonic.      

Ziua 8|16 august|: Spre RomaniaÔÇŽ

Mic dejun.Plecare spre Romania, ora 08:00.Sosire in Galati, aprox ora 23:30 , in functie de trafic si procedurile vamale.   

                                                                                                                                                          Grup minim 40 persoane                                  

        Pret: 595 euro/persoana

PRETUL INCLUDE:

 • Transport autocar clasificat international;
 • Ferryboat Igoumenitsa- Corfu ÔÇô Igoumenitsa (Insula Corfu),Ferryboat Kilini-Kefalonia-Kilini (Insula Kefalonia)
 • Ferryboat Pireu-Eghina-Pireu (Insula Eghina), Ferryboat Glyfa-Agiokampos (Insula Evia)
 • Cazare 7 nopti + 6 mic dejun si 2 cine. (Hoteluri 2*/3*, in camera cu 2 si 3 paturi)
 • EXCURSIE SALONIC ( evaluata la 20 euro/persoana, de catre alte agentii de turism)
 • EXCURSIE MANASTIREA SF. EFREM SIRU , cu inchinare la moastele Sf Efrem Siru. (evaluata la 10 euro, de catre alte agentii de turism)
 • EXCURSIE SF EFREM CEL NOU , cu inchinare la moastele Sf Efrem cel Nou (evaluata la 20 euro,, de catre alte agentii de turism)
 • EXCURSIE CORFU TOWNÔÇô plimbare pietonala , inchinare la Catedrala, la moastele Sf Spiridon
 • EXCURSIE METEORA ( evaluata la 25 euro/persoana, de catre alte agentii de turism)
 • EXCURSIE MEGA SPILEO ( evaluata la 15 euro/persoana, de catre alte agentii de turism)
 • Tur panoramic cu autocarul Atena si urcare pe Stanca Aeropagus , locul unde Sf. Apostol Pavel a rostit faimoasa predica catre atenieni
 • Tur panoramic cu autocarul si vizita pietonala Turnul Alb, Catedrala Sf Dimitrie Izvoratorul de Mir , oras Salonic.
 • Insotitor de grup , din partea agentiei.

PRETUL NU INCLUDE:

 • Biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult si nici ghizii pentru acestea.( Manastirile Meteora ÔÇô 3euro/persoana/manastire)
 • Asigurare medicala privata

   

Conditii  de retragere: 

 • 40 % din pre┼úul pachetului, dac─â renun┼úarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
 • 100% din pre┼úul pachetului, dac─â renun┼úarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid/forta majora , in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea achitata conform pragurilor din contract.In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs similar al organizatorului. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului.

ACTE NECESARE: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania;pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii : www.politiadefrontiera.ro

 

IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 210euro/ persoana.La inscriere se va achita un avans de 200 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .Copii sub 12 ani (neimpliniti) cazati in camera cu 2 adulti ,au o reducere de 30 euro. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

2.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 35 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

3.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.

 

OBSERVATII :

 1. Va rugam sa va asigurati ca documentul de calatorie ( CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL) , sa nu prezinte urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabil minim 6 luni de la intoarcerea in Romania.
 2. Conform noii legisla╚Ťii privind transportul de pasageri pe drumurile din ╚Ť─ârile Comunit─â╚Ťii Europene, timpul obligatoriu de sta╚Ťionare al autocarului este de 9-11 ore ├«ntr-un interval de 24 ore ╚Öi o zi ├«ntreag─â la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic ├«n fiecare dintre zile va ├«ncepe dup─â consumarea timpului obligatoriu de odihn─â al conduc─âtorilor auto. Datorit─â restric╚Ťiilor de circula╚Ťie ├«n marile ora╚Öe, autocarele nu au voie s─â intre ├«n incinta sau ├«n apropierea anumitor obiective turistice.
 3. Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuit─â de oficialit─â╚Ťile locale. Ca atare, facilit─â╚Ťile comune ╚Öi cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale. Distribu╚Ťia camerelor la hoteluri se face de c─âtre recep╚Ťiile acestora. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolv─â de c─âtre turist direct la recep╚Ťie, asistat de ├«nso╚Ťitorul de grup.
 4. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 5. Deoarece Cardul European de Asigur─âri Sociale de S─ân─âtate (CEASS) asigur─â numai accesul la tratamente medicale de urgen╚Ť─â efectuate ├«n sistemul public de s─ân─âtate din ╚Ť─ârile UE ╚Öi Elve╚Ťia trebuie ├«ncheiat─â asigurarea medical─â (valabil─â ╚Öi ├«n afara UE) deoarece:
  1. permite accesul ╚Öi la serviciile clinicilor ╚Öi spitalelor private (majoritare ├«n compara╚Ťie cu sistemul public);
  2. suport─â cheltuielile de spitalizare, de repatriere medical─â cu ambulan╚Ťa terestr─â (aerian─â) ╚Öi de repatriere ├«n caz de deces;
  3. asist─â ╚Öi ╚Ťine legatura (24 ore din 24) ├«n str─âin─âtate cu asiguratul.
  4. Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
 6. Agen╚Ťia de turism organizatoare ├«╚Öi rezerv─â dreptul de a efectua modific─âri programului, ├«n anumite condi╚Ťii obiective (efectu├óndu-l ├«n integralitatea lui) ╚Öi a serviciilor (autocar, hotel, restaurant etc.), oferind servicii similare.
 7. Grup minim 40 turisti. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 40 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure(pachetele cu
 8. avionul).Anularea excursiei datorit─â nerealiz─ârii grupului minim implic─â informarea turistului cu cel pu╚Ťin 7 zile calendaristice ├«naintea plec─ârii.
 9. Camerele cu 3 paturi (triple) se asigur─â pentru 2 adul╚Ťi ╚Öi un copil sau pentru un adult ╚Öi doi copii ╚Öi sunt:
  1. cu 3 paturi de același fel sau
  2. cu 2 paturi de același fel și unul pliant sau
  3. cu un pat matrimonial ╚Öi unul normal sau pliant. Structura camerelor triple se ╚Ötie numai la fa╚Ťa locului.
 10. Agen╚Ťia de turism nu r─âspunde ├«n cazul refuzului autorit─â╚Ťilor de la punctele de frontier─â de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite s─â p─âr─âseasc─â teritoriul propriu.
 11. Copiii minori (sub 18 ani) pot ie╚Öi din ╚Ťar─â dac─â:
  1. sunt ├«nso╚Ťi╚Ťi de ambii p─ârin╚Ťi;
  2. sunt ├«nso╚Ťi╚Ťi de un p─ârinte care are acordul notarial sau cerificatul de deces al celuilalt ori hot─âr├óre judecatoreasc─â definitiv─â de ├«ncredin╚Ťare a copilului etc.;
  3. sunt ├«nso╚Ťi╚Ťi de un ├«nso╚Ťitor care are asupra sa propriul certificat de cazier judiciar ╚Öi declara╚Ťiile notariale ale celor doi p─ârin╚Ťi ├«n care s─â fie men╚Ťionat─â ╚Öi perioada excursiei.

ATENTIE: nerespectarea celor de mai  sus duce la oprirea ├«n frontiera rom├ón─â a copiilor, caz ├«n care agen╚Ťia de turism nu r─âspunde de consecin╚Ťe. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro.

 1. Agen╚Ťia de turism nu este r─âspunz─âtoare ├«n cazurile de for╚Ť─â major─â sau ├«n unele ├«mprejur─âri pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situa╚Ťiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite etc., nu oblig─â agen╚Ťia de turism la desp─âgubiri sau compensa╚Ťii pentru serviciile nerealizate.
 2. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regul─â seara, put├ónd aparea ├«nt├órzieri datorit─â condi╚Ťiilor de trafic, vreme etc. Orele de sosire la cazare variaz─â de la o zi la alta, ├«n func╚Ťie de programul turistic. Agen╚Ťia nu se face r─âspunz─âtoare pentru nerespectarea sau ├«nt├órzierea programului turistic datorit─â condi╚Ťiilor de trafic (ambuteiaje, ├«nchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a v─âmilor sau a indisciplinei anumitor turi╚Öti (├«nt├órzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fa╚Ť─â de ghizi, conduc─âtorii auto etc.).
 3. ├Än pre╚Ťul excursiei nu sunt incluse intr─ârile la obiectivele turistice vizitate, dac─â nu este precizat altfel. Se recomand─â ca la ├«nscrierea ├«n excursie s─â se ├«ncheie ╚Öi asigurarea facultativ─â storno, care presupune rambursarea de c─âtre asigurator a sumelor avansate ├«n cazul retragerii din anumite motive specificate ├«n poli╚Ťa de asigurare.
 4. Conform legilor interna╚Ťionale, doar ghizii locali au dreptul s─â ofere servicii ├«n interiorul muzeelor, monumentelor, a╚Öez─âmintelor de cult etc. Astfel, ghizii rom├óni vor oferi explica╚Ťii turi╚Ötilor doar ├«n afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autoriza╚Ťi locali, acolo unde nu sunt prev─âzu╚Ťi ├«n program, put├ónd fi posibil doar dac─â grupul de turi╚Öti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorit─â intereselor ╚Öi gusturilor diferite ale turi╚Ötilor, se face individual, cu stabilirea ├«n prealabil de c─âtre ghid a locului ╚Öi orei de ├«nt├ólnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse ├«n program pot s─â-╚Öi modifice orarul de vizitare f─âr─â ├«n╚Ötiin╚Ťare prealabil─â.
 5. Este foarte important s─â purta╚Ťi ├«mbr─âc─âminte decent─â ├«n timpul vizitelor la monumentele religioase, altfel ve╚Ťi fi opri╚Ťi la intrare - pantaloni lungi, bluze cu m├ónec─â lung─â sau e╚Öarfe care s─â acopere decolteurile ╚Öi m├óinile. ├Änc─âl╚Ť─âmintea trebuie s─â fie foarte comod─â pentru c─â ve╚Ťi merge mult pe jos.
 6. Prezentul program ╚Öi condi╚Ťiile de participare la excursii, fac parte integrant─â din Contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare

Tip─ârire   Email