Stimati turisti,

Traim momente dramatice , iar lumea dupa aceasta pandemie va fi complet schimbata. Solidaritatea oamenilor, buna credinta a multor personae , eroismul celor din prima linie (cadre medicale,politisti, jandarmi etc.) , dar si lasitatea altora, dorinta de a le fi doar lor bine , frica , inconstienta , au atins cote maxime.Acum “se alege graul de neghina” si lumea va sti cine este de buna credinta si cine nu.
Turismul, ca si alte ramuri ale economiei, sunt crunt lovite de acest flagel mondial.Am invatat din criza economica din 2008 , ca nu trebuie sa faci investitii din banii clientilor , decat atunci cand ei devin profitul firmei, cand s-a incheiat actiunea turistica. Din pacate foarte multe agentii de turism au procedat asa si acum sunt descoperiti in fata acestei crize fara precedent.
Agentia noastra a despagubit TOTI turistii inscrisi la marele operator OMNIA , inscrisi prin noi , atunci cand a dat faliment.Acest gest a dat incredere multor persoane, care mai tarziu ne-au ales pe noi ca parteneri ai vacantelor lor. Nu va vom dezamagi nici de aceasta data, pentru ca banii d-voastra sunt in conturile noastre si-i vom rezolva in totalitate pe cei inscrisi la noi.
Protectia consumatorului, pentru a evita o avalansa de reclamatii, a dat 2 directive:
1.Agentiile de turism sa-si recupereze avansurile de la furnizorii de servicii ( marii operatori, hoteluri, companii de zbor etc.) si apoi sa restituie , in final sumele turistilor.
2. Agentiile de turism sa REPROGRAMEZE , adica sa transfere sumele platite de turisti spre alte excursii , dupa terminarea pandemiei.
Primul punct este greu de realizat,pentru ca furnizorii de care amintim , pur si simplu refuza sa restituie avansurile agentiilor de turism. Este o “ haiducie” nemaiintalnita si ei profita de faptul ca tribunalele sunt inchise si nu-i poti trage la raspundere.
Agentia noastra este printre putinele agentii din Romania , care a inceput restituirea sumelor, catre turisti .In prima faza, am gasit intelegere pentru grupurile din luna martie , apoi la grupurile de Paste in Bucovina , Paste in Maramures, Paste in Grecia , Istanbul 07 aprilie ( aprox. 250 persoane), primind avansurile date, de la hoteluri si in consecinta am RESTITUIT INTEGRAL ; sau cine a dorit I-AM REPROGRAMAT pe alte destinatii , transferandu-i pentru vara sau toamna.
   Incepand de luni – 30 martie 2020 – vom incepe restituirea pentru Paste in Bulgaria ( aprox. 100 persoane). Va rog sa ne transmiteti o cerere DOAR PENTRU ACEASTA ACTIUNE care sa contina : Nume , Prenume , Domiciliu, CNP, Destinatia, Suma depusa si semnatura pe adresa de email a agentiei : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. In acest moment putem restitui sumele DOAR prin cont , si va recomand un cont la Banca Transilvania , deoarece agentia noastra are cont la aceasta banca si taxele bancare sunt mai mici. In momentul in care aveti cont la alte banci,trebuie sa suportati taxele bancare, pentru ca o restituire individuala costa cativa lei, dar in cazul nostrum, avand sute de restituiri , se aduna o suma imensa. Am intarziat restituirea e aceasta actiune , deoarece operatorii pe Bulgaria refuza restituirea avansului si atunci am hotarat sa restituim suma aflata in conturile noastre, iar avansul dat de agentie pentru rezervare in Bulgaria , sa se transforme in VOUCHER TURISTIC , pentru deplasari viitoare, cand se va putea calatori , pe orice destinatie si perioada alege turistul.
Avansul platit pentru Paste Bulgaria este de 100lei/persoana . In concluzie, se poate restitui suma depusa , mai putin cei 100 lei /persoana , care se va transforma in VOUCHER TURISTIC, cu valabilitate pana-n aprilie 2021, sau dupa caz , se poate prelungi.Deja am primit numeroase solicitari de transfer pe alte destinatii.Cei ce doresc sa REPROGRAMEZE , se pot transfera cu INTREAGA SUMA la orice actiune interna in 2020 si 2021.
In saptamana din 06 aprilie vom iesi cu un comunicat pe facebook si in legatura cu excursiile : Grecia 27 aprilie (100persoane)..iar in functie de evenimente vom trata cu seriozitate fiecare excursie ce va urma. Nu vom uita nici Biletele de Odihna si Tratament , in Romania.
Pelerinaj in Israel 21 aprilie are o situatie speciala , deoarece s-au achitat biletele de avion la Compania ElAl , companie israeliana si serviciile in Israel ( Compania Asia LTD) iar demersurile dureaza, in acest sens recomandam transferul la grupurile ISRAEL din toamna ( septembrie, octombrie, noiembrie – sunt 6 date de plecare).
Asteptam cererile sau decizia dvoastra de transfer momentan DOAR PENTRU ACTIUNEA “PASTE IN BULGARIA” si treptat, vom discuta si despre celelalte actiuni turistice.

RELATII : MIHAI CONSTANTIN - 0722 243 240 ( intre orele 09:00-13:00, inafara acestui interval agentia se ocupa DOAR de procesari, fiind un volum foarte mare de lucru).Datorita numarului mare de reprogramari, vom lansa in curand noi date de plecare pentru toamna-iarna 2020 , programe detaliate ce vor fi postate si pe www.montanatravel.ro
Va rog sa fiti rabdatori, pentru ca avem posibilitatea de a rezolva pe toata lumea, dupa caz. Puteti intreba vecinii, rudele, prietenii care s-au inscris la alte agentii daca primesc banii inapoi, noi facem eforturi imense de a rezolva pe toata lumea in cele mai bune conditii, insa pentru asta este nevoie de timp , datorita volumului mare de lucru. Gasim normal ca intr-o perioada nefasta sa incercam sa va restituim sumele ce se afla in conturile agentiei noastre , sau sa va transferam pe alte actiuni , fara pierderi . Mereu am fost alaturi de turistii nostri si incercam si de aceasta data sa trecem cu bine, impreuna .
Va multumesc pentru incredere !

Cu deosebita consideratie,
Manager Agentia de turism MONTANA
MIHAI CONSTANTIN


Tipărire   Email