SOLIDARITATE IN TURISM 
 

In Romania, conform O.G nr2/02 august 2018, sunt 2 feluri de agentii de turism: organizatoare si intermediare.Agentia organizatoare (20% din totalul de agentiilor din Romania) creaza pachete turistice , iar cea intermediara( aprox. 80% din totalul agentiilor din Romania) , contra unui commission modic ,inscrie turisti pe pachetele agentiei organizatoare.Astfel, agentiile intermediare sunt in prima linie si in relatia cu publicul, acestea incaseaza tot pretul pachetului,insa raman doar cu comisionul(suma pentru rezervare se transmite la inscriere).Riscul ar trebui impartit si fiecare parte sa restituie ceea ce se afla in posesia ; reprezentand o solidaritate in cazuri exceptionale. Cei care primesc oprobiul public a celor speriati ca vor pierde banii sunt intermediarii , pe cand agentiile organizatoare stau in “turnurile lor de fildes” si sunt surzi la cererile disperate , de restituire.
Agentiile organizatoare au dat cu siguranta avansuri la randul lor companiilor aeriene, agentiilor externe , dar in cazul in care nu s-au consumat resursele, nu s-au realizat cursele , hotelurile au fost inchise , trebuie sa isi recupereze sumele si sa le transfere la randul lor, agentiilor revanzatoare.
Toti vom pierde ceva din aceasta situatie FARA PRECEDENT , dar solidaritatea reclama o impartire a riscului , proportional cu castigurile fiecaruia.Agentia noastra in prima faza a situatiei de urgenta a hotarat sa restituie INTEGRAL pachetele unde suntem operatori si unde am reusit sa recuperam avansurile : Paste Grecia,Paste Maramures, Paste Bucovina , Israel martie si Istanbul 07 aprilie 2020.
Pentru Paste in Bulgaria , unde am dat avansurile la Nisipurile de Aur , am calculate ca suma data este de 100lei/persoana, iar aceasta sa fie transformata in VOUCHER TURISTIC valabil pe tot parcursul anului 2020 si primavara anului 2021.Am restituit si continuam sa restituim , mai putin suma care nu se afla in posesia noastra, dar care nu se pierde, deoarece se poate transfera ca parte din avans , pe alta excursie , in care agentia Montana este organizatoare.
Saptamana aceasta va veni randul excursiilor :
1.CIRCUIT GRECIA 27 aprilie – 100 persoane
2.CIRCUIT TURCIA-CAPADOCIA 12 mai – 100 persoane.

 

Pentru aceste 2 excursii va propunem 2 variante :
-REPROGRAMAREA – Mutarea sumelor excursiei pentru toamna , FARA NICIO PIERDERE.
-Restituirea integrala a sumelor care se afla in conturile noastre, mai putin 20euro/persoana , suma care constituie avansul dat mai departe, care la fel, nu se pierde , si se transforma in VOUCHER TURISTIC valabil pe tot parcursul anului 2020 si primavara anului 2021 , pe alta excursie in care agentia Montana este organizatoare. La a2a varianta ( retragere) , faptul ca este solicitarea dvoastra , trebuie sa suportati taxele bancare (doar in cazul in care contul dvoastra , unde trebuie sa viram banii NU este la Banca Transilvania) si diferenta de curs valutar aprox. 5 euro/persoana. Calculata per persoana, este o suma mica, dar ea devine o pierdere mare pentru firma, avand in vedere ca doar pentru luna aprilie sunt aprox. 500 persoane inscrise.
🔴IMPORTANT: Cererile de restituire trebuie trimise pe adresa noastra de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , care sa contina NUME PRENUME, ADRESA, CNP , EXCURSIE si CHITANTA (cu suma ) si faptul ca ati luat la cunostinta notificarea noastra si doriti restituirea sumei.  Va rog sa ne trimiteti si IBAN-ul dvoastra, in cazul in care doriti restituire ( preferabil Banca Transilvania , deoarece celelalte banci percep un comision minim la orice tranzactie).
☎️RELATII : MIHAI CONSTANTIN - 0722 243 240 ( intre orele 09:00-13:00, inafara acestui interval agentia se ocupa DOAR de procesari, fiind un volum mare de lucru).Datorita numarului mare de reprogramari, vom lansa in curand noi date de plecare pentru toamna-iarna 2020 , programe detaliate ce vor fi postate si pe www.montanatravel.ro

🔜DUPA DATA DE 1 MAI, URMEAZA SA ANALIZAM SI SITUATIA INSCRIERILOE DIN LUNA IUNIE 2020.
Va multumim ca v-ati inscris intr-un numar atat de mare , pentru increderea acordata si pentru aprecierile transmise atat prin intermediul telefonului cat si in mediul online. Probabil sunt putine agentii in Romania ce au luat hotararea de a restitui intergral sumele ce se afla in conturile proprii , insa asta inseamna pana la urma SOLIDARITATE IN TURISM.

Cu deosebita consideratie,
Manager MIHAI CONSTANTIN


Tipărire   Email