INFORMATII PRIVIND CONTURILE DE RESTITUIRE 

Deoarece am primit un nr considerabil de reprogramari ( insa nu ne-ati spus din ce excursie faceti parte ; pentru reprogramare nu este urgent sa ne comunicati excursia , , vom lansa in curand si serii/destinatii noi pentru toamna /primavara 2021) si de restituiri euro ( insa ne-ati trimis conturi de RON , sau nu ati trimis niciun cont) revenim cu un mesaj , pe subiectul discutat anterior, si anume -situatia excursiilor din martie/aprilie/inceput de mai .
⭕️Va rugam ca pentru sumele in euro sa ne trimiteti conturi de EURO si pentru sumele in RON , conturi de RON.

Pentru a face o rezervare ferma , atat in tara cat si in strainatate , agentia de turism trebuie sa achite un avans furnizorilor de servicii ( in functie de tipul pachetului , avansul este de minim 30% din valoarea totala ). In comunicatul de presa din 18.03.2020 ( ce a fost redat de Agentia Montana atat pe contul de facebook , cat si postat pe pagina noastra www.montanatravel.ro ) , Protectia Consumatorului recomanda calm, intelegere si rabdare in aceste moment de profunda criza si gasirea celor mai bune solutii pentru a atenua, pe cat posibil pierderile agentiilor de turism si ale turistilor. In acest sens, Protectia Consumatorului propunea 2 variante :
1.✅Incepedea tuturor demersurilor necesare pentru recuperarea avansurilor de la furnizorii de servicii turistice, si abia apoi sa se inceapa restituirea;
2.✅Turistii sa amane pentru o alta data ulterioara , dupa incheierea pandemiei.

In prima situatie, furnizorii de servicii turistice (agentiile operatoare din tara si strainatate, companiile aeriene) nu vor pur si simplu sa restituie avansul incasat, desi s-au facut toate demersurile legale.
Agentia de turism Montana , a reusit, avand parteneri seriosi, care se gandesc la o colaborare ferma si de viitor, sa recupereze avansurile pentru excursiile : Paste in Bucovina (50persoane), Paste in Maramures ( 35persoane) , Paste in Grecia (50persoane), grupurile de Istanbul din lunile aprilie si mai ( aprox. 150persoane).
Dintr-un altruism si o solidaritate extraordinara , o parte din turisti au dorit transferul pentru toamna 2020 sau chiar 2021, tinand cont de situatia actual, iar cei care din diferite motive momentan au dorit restituirea, li s-a facut aceasta restituire.Pentru Paste in Bulgaria ( 100 persoane) , Circuit Grecia si 3 Insule din 27 aprilie ( 100 persoane) si Circuit Turcia-Capadocia 12mai ( 100 persoane) , avansul extern pe care l-am dat este cuprins intre 5%-15% din suma pachetului, in functie de tipul pachetului , astfel :
⭕️Paste Bulgaria – 100 lei/persoana
⭕️Circuit Grecia 27 aprilie – 20 euro/persoana
⭕️Circuit Turcia-Capadocia 12 mai – 20 euro/persoana.
La aceste 3 excursii va propunem 2 variante :
-REPROGRAMAREA – Mutarea sumelor excursiei pentru toamna , FARA NICIO PIERDERE.
-Restituirea integrala a sumelor care se afla in conturile noastre, mai putin 20euro/persoana sau 100lei/persoana in cazul Pastelui in Bulgaria , suma care constituie avansul dat mai departe, care la fel, nu se pierde , si se transforma in VOUCHER TURISTIC valabil pe tot parcursul anului 2020 si primavara anului 2021 , pe alta excursie in care agentia Montana este organizatoare. La a2a varianta ( retragere) , faptul ca este solicitarea dvoastra , trebuie sa suportati taxele bancare (doar in cazul in care contul dvoastra , unde trebuie sa viram banii NU este la Banca Transilvania) Calculata per persoana, este o suma mica, dar ea devine o pierdere mare pentru firma, avand in vedere ca doar pentru luna aprilie sunt aprox. 300 persoane inscrise, numai pe aceste 3 actiuni.

‼️IMPORTANT: Cererile de restituire trebuie trimise pe adresa noastra de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , care sa contina NUME PRENUME, ADRESA, CNP , EXCURSIE si CHITANTA (cu suma ) si faptul ca ati luat la cunostinta notificarea noastra si doriti restituirea sumei. Va rog sa ne trimiteti si IBAN-ul dvoastra, in cazul in care doriti restituire ( preferabil Banca Transilvania , deoarece celelalte banci percep un comision minim la orice tranzactie).

‼️IMPORTANT: CONTURILE DVOASTRA !! -AM EMIS CHITANTE DE EURO , AM INCASAT EURO, INSA AM PRIMIT CONT DE RESTITUIRE DE RON.
(INCLUSIV AGENTIA MONTANA, turistul ce a depus suma in euro prin banca , a depus banii in contul nostru de euro, DEOARECE FIECARE MONEDA ARE CONTUL EI).
VA RUGAM PENTRU RESTITUIRILE IN EURO, SA NE TRIMITETI CONT DE EURO, NU DE RON.

Multe agentii din Romania , doresc sa-si retina comisionul din pachetele turistice, deoarece ei au depus o munca, au patit chirii, salarii , impozite si taxe la stat, in contul acestor sume si au dreptate, pentru ca acest comision s-a cheltuit legal; dar agentia noastra nu a procedat asa si am restituit inclusive acest comision. De Paste pe destinatia Bulgaria aprox. 400 persoane ce s-au inscris prin agentii, asociatii de pensionari nu au primit inapoi, si daca aveti cunostinte ce mergeau pe aceasta destinatie in perioada mentionata , puteti sa intrebati.Suntem singura agentie care restituie si inclusive avansul este transformat in VOUCHER TURISTIC , tot pentru a nu pierde turistul nimic , chiar daca in aceasta perioada am avut pierderi, dar consideram ca procedand astfel, vom castiga pe viitor, datorita increderii turistilor .
Nu va ingrijorati, deoarece toti banii d-voastra sunt in conturile noastre ( mai putin avansurile) si vom incerca sa rezolvam toate aceste problem, dar intr-o ordine..si vom fi in dialog cu dvoastra prin postari pe facebook, pe pagina noastra www.montanatravel.ro ( unde am creat o sectiune speciala pentru anunturile din perioada pandemiei) si prin intermediul telefonului. ☎️RELATII : MIHAI CONSTANTIN - 0722 243 240 ( intre orele 09:00-13:00, inafara acestui interval agentia se ocupa DOAR de procesari, fiind un volum mare de lucru).Datorita numarului mare de reprogramari, vom lansa in curand noi date de plecare pentru toamna-iarna 2020 , programe detaliate ce vor fi postate si pe www.montanatravel.ro

🔴DUPA DATA DE 1 MAI, URMEAZA SA ANALIZAM SI SITUATIA INSCRIERILOrR DE LA SFARSITUL LUNII MAI , si in functie de evenimente si inceputul lunii iunie.
Va multumim ca v-ati inscris intr-un numar atat de mare , va multumim pentru increderea acordata si pentru aprecierile transmise atat prin intermediul telefonului cat si in mediul online.

 

Cu deosebita consideratie,
Manager MIHAI CONSTANTIN


Tipărire   Email