COMUNICAT "AGENTIA DE TURISM MONTANA " ( 17aprilie)

Agentia Montana , este printre putinele agentii din Romania care A RESTITUIT SI RESTITUIE INTEGRAL sumele turistilor care exista in conturile agentiei.
Va rog sa va interesati la colegi, vecini, prieteni , care s-au inscris la alte agentii si-mi veti da dreptate.Am avut multe grupuri de Paste (interne) , unde mi-am recuperate avansurile date la diferiti furnizori de servicii turistice si atunci s-a restituit SUMA IN TOTALITATE ( iar din cei ce sunt prezenti, si au primit deja in conturile lor sumele de Paste, pot confirma acest lucru).Asa cum am mentionat si-n alta postare , am dat avansuri minime 5%-10% din pretul excursiei , pentru ca numai asa se poate face o rezervare, pe baza platii unui avans.
Paste Bulgaria – 100lei/persoana
Turcia-Capadocia 12 mai – 20 euro/persoana
Toata Grecia si 3 insule 27 aprilie – 20euro/persoana
Aceste avansuri nu sunt in contul agentiei Montana si sunt agentii de turism importante din Romania care cer ajutorul Guvernului sa-si recupereze acesti bani. Am gasit Solutia, ca aceasta mica suma sa fie transformata in VOUCHER TURISTIC , pentru a nu se pierde, o suma ce poate fi folosita oricand . Daca ar restitui aceasta suma, care ma repet NU SE AFLA LA NOI, as destabilize pe cei ce asteapta banii ,pentru grupurile care urmeaza . CELELALTE AGENTII AU DAT AVANSURI DE 30% SI NU RESTITUIE NIMIC.Avem cele mai bune intentii, in continuare lucram la noi plecari pentru toamna-iarna 2020 si primavara 2021 , pentru reprogramari dar si pentru restituiri , ce implica anumite procedure ; suntem in permanenta legatura cu turistii, facem comunicate pe facebook ( si mai noi si pe pagina www.montanatravel.ro) si am oferit in fiecare postare si un nr de tel de contact MIHAI CONSTANTIN 0722 243240 (intre orele 09:00-13:00, inafara acestui interval agentia se ocupa DOAR de procesari, fiind un volum mare de lucru).


⭕️In publicatia germana “ Bild” , Presedintele Comisiei U.E a comentat decizia Guvernului german de a oferi vouchere pentru vacantele care nu pot fi effectuate din cauza pandemiei.Guvernul a adoptat o hotarare potrivit careia , in cazul in care o persoana se vede nevoita sa anuleze o rezervare, va primi un voucher pe care sa-l poata folosi pentru o alta perioada, insa nu vor fi inapoiati banii. In acest fel, se incearca reducerea efectelor asupra sectorului, pe care le-ar presupune anularile in masa . ( Ziarul Adevarul – marti 14.04.2020)

     Cu siguranta si tara noastra, fiind membra U.E si datorita presiunilor marilor operatori turistici , care nu-si pot recupera avansurile date pentru rezervari externe, va adopta aceasta masura in scurt timp.Noi am fost foarte “zgarciti” si am achitat ca avans doar 5-10% , nu minim 30% cum au dat marii operatori, de aceea suntem in masura sa va restituim o mare parte din banii dvoastra, gest pe care nu stiu vreo alta agentie din Romania, sa il faca.
O doamna ne-a facut observatie, ca nu este corect ca la Circuitul de Turcia din 12 mai sa-I fie retinuti cei 20 euro si ca nu este de accord.Acesti 20 euro NU se mai gasesc in conturile agentiei , ci au fost dati ca avans pentru rezervarile ferme . Agentia Montana a oferit un voucher turistic pe aceasta suma minima , nu pe toata suma asa cum propune Uniunea Europeana si va asiguram ca facem eforturi extraordinare pentru ca aceasta situatie sa fie cat mai bine gestionata , in ceea ce priveste turistul.Ca sa facem o completare, nici acesti 20 euro/persoana nu se vor pierde, ei se transforma in avans pentru orice inscriere viitoare.
Este o situatie de forta majora si nu ai cu cine sa discuti cand majoritatea institutiilor functioneaza pentru urgent. Noi am vandut aproape 90% din programele turistice, deoarece am lansat inca de anul trecut, cu diferite promotii . Dar din acesti bani s-au platit salarii, impozite sit axe la stat pe sume , publicitate si multe altele.Toate cheltuielile din octombrie 2019 , pana astazi sunt trecute la pierderi ( pe langa faptul ca toata aceasta munca – mana de lucru, telefoane, comisioane a devenit voluntariat ) , iar in toate aceste luni , pierderile va asigur ca reprezinta o suma impresionanta. Agentiile din Romania poarta discutii sa retina pe buna dreptate si comisionul, ce poate fi intre 20-50 euro/persoana , pentru comisionul agentiei , deoarece s-a muncit mult, s-au platit multe lucruri, iar acum procedurile de restituire implica o alta munca enorma.
Eu fac aceasta munca GRATIS , pentru ca doresc sa va dau inapoi cat mai multi bani din suma achitata, pentru a pastra sip e viitor clientii, pentru a avea continuitate in turism. Foarte multi turisti au trimis solicitari de reprogramare pe adresa noastra de email , si pe aceasta cale le multumesc tuturor pentru solidaritate !

Va rog sa fiti intelegatori si rabdatori, si va asigur ca voi face tot posibilul sa gasim solutii pentru fiecare situatie.

Cu deosebita consideratie,
Manager MIHAI CONSTANTIN


Tipărire   Email