PROGRAM 2022 "MARCA MONTANA"  

PRIMIM CARDURI DE VACANTA

                                          

                                         FRUMOASA BUCOVINA  (3zile)

GRATIS: “TURUL BUCOVINEI 1zi” ( pentru plata avans 30% , pana-n 15 martie 2022 )     

           Bucovina este tinutul unde natura si-a lasat amprentele faurind un loc mirific si binecuvantat. Aici, timpul parca nu are timp, iar traditiile sunt pastrate din mosi stramosi, ajungand astazi la fel de pure ca odinioara.Tinutul Bucovinei este cunoscut, in primul rand, pentru manastirile sale, datate de cateva secole, care te vor fascina prin spiritualitate, cultura si istorie. Mestesugul incondeierii oualor, binecunoscut aici, dateaza din perioada precrestina,fiind o arta impresionanta atat prin tehnicile de lucru folosite,cat si prin multitudinea de semne si simboluri cu diverse semnificatii. Vei pasi pe un meleag bogat in culoare si pictat cu straduinta,un meleag unde natura dainuie intr-un echilibru perfect cu omul si care te reincarca cu energia si sensibilitarea sa.

 Plecari din Galati/Braila: 22 iulie si 16 septembrie 2022

 

TARIF :  DEMIPENSIUNE(mic dejun+ cina)  

                si TRANSPORT AUTOCAR INCLUS !

3zile/2nopti =  650 lei/persoana

  Gura Humorului

HOTEL/pensiune  3*

 

  “NEAMT, tinut de poveste”

Ziua 1 |: Galati/Braila- Manastirea Varatec- Manastirea Agapia- Humulesti- Gura Humorului

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 06:00. Scurta oprire la Adjud (20mins). Ne indreptam spre “Tinutul Neamtului” pentru a vizita MANASTIREA VARATEC , cea mai mare manastire de maici din Romania ( aprox. 400 maici). Pe langa obiectele de patrimoniu de ce afla aici  ( icoane din sec. 15, epitaf lucrat in fir de aur si argint din sec. 18,Evangelie in lb slavona tiparita la Liov in 1644 si ferecata in argint, potirul din argint aurit daruit in 1840 de Safta Brancoveanu,Evanghelia cea mare tiparita la Manastirea Neamt in 1821) , aici se odihneste si poeta Veronica Micle, prietena lui Mihai Eminescu.Trecem pe langa “ Padurea de Argint”,strabatem “ Codrii de arama” si ajungem la MANASTIREA AGAPIA , celebra prin icoanele dar si prin pictura murala realizata de Nicolae Grigorescu ( cand avea doar 20 de ani)  intre anii 1838-1907,intr-un stil laic, realist,inspirat din compozitiile vestitilor pictori ai Renasterii : Rembrandt,Murillo sau Leonardo da Vinci.  Se viziteaza CASA MEMORIALA ION CREANGA, din Humulesti, un muzeu memorial infiintat in casa in care s-a nascut si a copilarit povestitorul.Desi constructia este formata din 2 incaperi micute si o tinda, atractia detine o valoroasa expozitie permanenta reorganizata tematic dupa 1989, ce cuprinde documente de arhiva, scrisori , carti postale cu autograf, fotocopii ale manuscriselor, fotografii si 14 lucrari de grafica. Langa muzeu se gaseste Parcul tematic “ Ion Creanga” , loc in care putem intalni personajele indragite, din povestile pentru copii, scrise de acesta. Cina si cazare Hotel 3*-Gura Humorului

    “PUTNA, Ierusalimul neamului romanesc”

Ziua 2 |: Gura Humorului-Salina Cacica-Manastirea Putna-Chilia lui Daniel Sihastru-Marginea

Mic dejun.(Optional)Ora 09:00 plecare spre” Turul  Bucovinei”.Prima oprire va fi la  SALINA CACICA ,comoara alba a Bucovinei.Intrarea in mina se face pe 192 de trepte de brad, aflate la inceputul exploatarii; iar vizita cuprinde : Capela ortodoxa ( aflata la o adancime de 35m, galerie sapata direct in sare ) , Lacul Sarat (amenajare artificiala sapata manual de mineri ), Capela romano-catolica Sf Varvara (prima de acest fel amenajata intr-o salina din Romania , inaugurata in 1806),Sala de dans si Grota piticilor.Urmatoarea oprire este MANASTIREA PUTNA,  “ Ierusalimul Neamului Romanesc “ cum il numea Mihai Eminescu.Ne inchinam la mormantul lui Stefan cel Mare si  Sfant”,altar al constiintei nationale ( M. Eminescu),apoi ne deplasam spre  CHILIA LUI DANIEL SIHASTRU pentru o scurta vizita si o fotografie de grup. La intoarcere ne oprim in Comuna MARGINEA pentru a admira si a cumpara obiecte din ceramica neagra.Aceste obiecte nu se caracterizeaza doar prin culoarea neagra pe care o dobandesc dupa ardere (arderea inabusita si lustruirea cu ajutorul unui cremene) , ci si prin ornamente- rezultat al folosirii unor tehnici specifice sau prin pastrarea unor forme traditionale(oale mari, strachini, ulcele si ulcioare, platouri, obiecte de decor). Cina si cazare Hotel 3*- Gura Humorului.

   ”JUDECATA DE APOI, la Voronet”

Ziua 3 |: Gura Humorului-Manastirea Voronet-Suceava-Hanul Ancutei-Galati/Braila

Mic dejun. Ne indreptam spre celebra MANASTIREA VORONET , ctitoria lui Stefan cel Mare. Frescele exterioare ale manastirii sunt considerate cel mai reusit ansamblu de pictura medievala moldoveneasca (albastru de Voronet).Cea mai valoroasa compozitie este considerata “Judecata de Apoi”, unde impresioneaza expresiile personajelor din grupul pacatosilor Plecam spre Suceava unde vizitam CETATEA SUCEVEI, construita de domnitorul Petru Musat in 1388 si intarita de Stefan cel Mare , cu ziduri de peste 10m inaltime si 4m grosime, facand-o de necucerit.Descoperim in interiorul cetarii incaperi cu diverse destinatii : Camera de garda, Capela, Baia, Inchisoarea, Monetaria , Pulberarie ,  3 etaje in care se aflau apartamentele domnesti si parterul , unde se afla sala de intrunire a Sfatului Domnesc. (aprox. 1h30min). Ne indreptam spre casa.Scurta oprire la HANUL ANCUTEI ,  loc de poveste si de voie buna.Asemenea pasarii Pheonix, acest han a renascut, pastrand parfumul de odinioara. ( Imaginea hanului a fost frumos surprinsa de catre Mihail Sadoveanu , in romanul “Hanul Ancutei”).Ne continuam drumul catre casa. Sosire Braila/Galati in cursul serii, in functie de trafic.                                                                                                                                                                                                    Grup minim 40 persoane

    

       PRETUL INCLUDE:

-  transport autocar clasificat international

- 2 nopti cazare hotel 3*, in camere cu 2 si 3 paturi cu  demipensiune (mic dejun+cina)

-  ghid insotitor din partea agentiei Montana.

 

       PRETUL NU INCLUDE:

-Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee , asezaminte de cult, etc.) si  nici ghizii pentru acestea.

-Excursie “TURUL BUCOVINEI” = 50 lei/persoana ( GRATIS, pentru cei ce achita avansul 30%, pana-n 15 martie 2022).

                                                           

       IMPORTANT:

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.La inscriere se va achita un avans de minim 200lei /persoana . Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .Cei ce doresc sa stea singuri in camera vor achita un supliment de 290lei/persoana.In cazul nerespectarii termenelor de plata,Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.   

2.Locurile in autocar se atribuie in ordinea inscrierii.

Conditii  de retragere: 

  • 30% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
  • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 40-0 zile inainte de plecare/intrare.

Tipărire   Email