PROGRAM 2022 "MARCA MONTANA"  

PRIMIM CARDURI DE VACANTA

                                          

                DRUMURILE CARE DUC SPRE CER (Transalpina si Transfagarasan)

                                                         si spre ARSENIE BOCA   (4zile)

       Transfagarasanul , prin maretia si frumusetea sa, este cel mai spectaculos drum montan, atat in tara noastra cat si de  pe mapamond.El reprezinta visul Mesterului Manole transformat in realitate de urmasii sai.

    Transalpina, numit si “Drumul Regelui” (Regele Carol alI-lea a inaugurat acest drum in 1935) este unic prin peisajele insolite cu ecosisteme unice, relieful alpin cu sei, pasuni si depresiuni intramontane din care se desprind vai adanci care, in unele zone devin chei marginite de stanci inalte. Aceste doua drumuri fascineaza pe fiecare calator si pentru prima data in Romania sunt prinse intr-un singur program turistic.

      Plecari din Galati/Braila: 10 iulie si 02 august 2022

 

Ziua 1 |:Galati/Braila/Tecuci- Pasul Oituz- Cetatea Fagaras-Transfagarasanul (Balea Cascada,Balea Lac)-Lacu Vidraru-Curtea de Arges.

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 06:00.Scurta oprire la Adjud (20mins)).Traversam Pasul Oituz si ne indreptam spre Fagaras.Vizitam CETATEA FAGARAS, constructie inceputa in sec al XIVlea, ce a fost pe rand resedinta nobiliara si princiara, garnizoana militara austriaca si romaneasca si inchisoare comunista intre anii 1948-1960.Intr-un top 10 al celor mai frumoase castele din lume , realizat de o publicatie americana, aceasta a fost situata pe locul 2. Trecem din Transilvania in Tara Romaneasca  pe TRANSFAGARASAN ,cel mai spectaculos drum montan din tara noastra si din lume ( dupa unele publicatii  din strainatate ) Oprire 30 min la CASCADA BALEA , 30 min la LACUL GLACIAR BALEA si 15min la BARAJUL SI LACUL VIDRARU. Cina si cazare Pensiunea Belvedere 3* din Transfagarasan, sau similar.

Ziua 2 |: Curtea de Arges-Manastirea Hurezi- Trovantii de la Costesti-Transalpina-Sebes.

Mic dejun. Se viziteaza MANASTIREA CURTEA DE ARGES, ctitoria lui Neagoe Basarab o adevarata capodopera a arhitecturii romanesti, unica prin frumusete , maretie si valoare artistica.Calatorul Paul de Alep, in 1654 considera biserica lui Neagoe Basarab “ una din minunile lumii”. Construita intre anii 1512-1517 de “ 9 mesteri mari,calfe si zidari si Manole – 10 ,care-i si intrece “,cum spune balada populara ,Mesterul Manole,din 1914 este  si necropola regala, aici fiind inmormantati regii si reginele Romaniei:Carol I, si Elisabeta, Ferdinand si Maria , precum si Carol al-II-lea si Regina Elena, care a fost adusa de la Laussane, Elvetia.Ei  sunt ingropati in noua catedrala. Scurta oprire la Fantana lui Manole,care poarta peste timp povestea mesterului, care terminand biserica a fost lasat pe acoperis (i s-a luat scara) pentru a nu contrui o alta manastire mai frumoasa.Ca un alt Icar, si-a facut aripi din sindrila, a sarit de pe acoperisul Sfantului Lacas , la temelia caruia se spune ca zidise sotia , iar pe locul prabusirii a aparut un izvor limpede ca lacrima, care reprezinta sufletul Mesterului Manole.Oprire 15min la REZERVATIA NATURALA A TROVANTILOR DE LA COSTESTI , un fenomen care fascineaza o lume intreaga, unde natura a creat unele din cele mai surprinzatoare sculpturi de piatra.Formele bizare de pana la 4-5m continua sa iasa la iveala pe masura ce oamenii exploateaza nisipul din cariera.(Datorita aspectului neobisnuit, trovantii erau considerati de oameni simpli, oua de dinozaur, altii considerau ca ar fi marturii ale existentei unor civilizatii extraterestre. Ne continuam drumul spre MANASTIREA HUREZI ,cea mai de seama ctitorie a lui Constantin Brancoveanu.Urmatoarea oprire va fi in TRANSALPINA ( Drumul regelui) in cel mai inalt punct Pasul Urdele ( 2.145m).Timp de  30 min. vom fi cu ” capul in nori “si vom admira imagini coplesitoare.Cina si cazare Hotel Fan 3* - Sebes sau similar.    

Ziua 3 |: Mormantul Parintelui Arsenie Boca,Castelul Huniazilor si Alba Iulia

Mic dejun. Plecare aprox. ora 08:00 spre MANASTIREA PRISLOP, ridicata in a doua jumatate a secolului XIV- de Sfantul Nicodim . Biserica actuala a Manastirii  Prislop dateaza de la sfarsitul secolului al XIV-lea si a fost construita din piatra, in plan triconic, cu turla pe naos,arhitectura specifica bisericilor din Tara Romaneasca.Ne inchinam si ne rugam la Mormantul Parintelui Arsenie Boca,  locul unde  florile nu se ofilesc niciodata.Suferinta Parintelui e rascumparata deplin de iubirea profunda pe care i-o arata pelerinii.Dupaamiaza , vizitam CASTELUL CORVINESTILOR ,construit in sec. XIV,considerat cel mai important monument de arhitectura gotica din Transilvania. In 1409 a fost daruit de Sigismund de Luxemburg nobilului roman Voicu, tatal lui Iancu de Hunedoara.Iancu impreuna cu fiul sau,Matei  Corvin (viitorul rege al Ungariei),au transformat castelul intr-o resedinta nobiliara.Dupa terminarea vizitei ,ne indreptam spre ALBA IULIA, orasul Marii Uniri din 1 Decembrie 1918 , ce a fost și ramane pagina cea  mai sublime a istoriei romanesti.Cetatea “Alba Carolina”este unica in Romania si a fost construita in stil Vauban(aspect stelar cu sapte colturi si sapte bastioane) de 20000iobagi din satele din imprejurimile orasului, la initiativa imparatului Carol al VI-lea de Habsbourg. Lucrarile au durat 23 ani, din 1775, pana-n 1738.Intram in cetate prin poarta aVIa, pe “Drumul Regelui “,traseul pe care regele Ferdinand I  si regina Maria au intrat in Cetatea Marii Uniri si au fost incoronati in Catedrala Reintregirii Neamului.Scurt popas la Catedrala romano-catolica Sf Mihail, de aceeasi varsta  cu Catedrala Notre-Damme din Paris (1247-1291).Aici este ingropat Iancu de Hunedoara.Continuam vizita cu o poza de grup la statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul , cel care a unit pentru prima data cele 3 tari romane. Intram in Sala Unirii (doar daca este posibil) , unde la 1 Decembrie 1918, 1228 de delegati au semnat unirea Transilvaniei cu Romania. Scurta oprire la ruinele castrului roman unde era instalata Legiunea aXIII-a Gemina.Completam circuitul cu Dealul Furcilor unde este ridicat Obeliscul inchinat memoriei lui Horea,Closca si Crisan, ce si-au pierdut viata in timpul Rascoalei de la 1784.Cina si cazare Hotel Fan 3* - Sebes sau similar.

Ziua 4 |: Sebes-Sibiu (centrul istoric)- Castelul de Lut- Pasul Ojdula- Focsani- Braila-Galati.

Mic dejun. Plecam spre Sibiu.Popas  de 2ore  in CETATEA SIBIULUI,vechiul Hermannstadt, un oras magic, unde “respirati aerul istoriei”. Incepem plimbarea in Piata Mare cu cel mai reprezentativ edificiu al orasului, construit in stil baroc,Palatul Brukenthal, continuam cu Biserica Romano-Catolica “Sfanta Treime” construita de calugarii iezuiti intre anii 1726-1733 in stilul barocului vienez timpuriu.Intram in Piata Mica prin Turnul Sfatului , simbolul orasului, si ne indreptam spre Podul Minciunilor.Odata ce pasesti pe el, acesta devine “ viu si simtitor”.Cand cineva spune o minciuna , podul trezit din amorteala incepe sa trosneasca din toate incheieturile, aruncand mincinosul peste balustrada.Intram in Piata Huet , prima incinta fortificata a Sibiului , in centrul acesteia aflandu-se Biserica Evanghelica “Sf Maria”, construia de sasii din Sibiu in 1320, un splendid  monument de arhitectura gotica din Transilvania.Turul se incheie in fata Primariei Sibiului.Ne indreptam spre CASTELUL DE LUT, de pe Valea Zanelor , unde magia si perseverenta au facut casa buna, astfel incat acest loc s-a transformat in simbol al tihnei, agreat de iubitorii de natura si de frumos.Popas 1ora pentru vizita si fotografii. Ne continuam drumul spre casa, prin PASUL OJDULA , traversand Carpatii din Covasna in Vrancea.Sosire in Galati aprox. Ora 22:00, in functie de trafic.                                                                                                                                                             Grup minim 40 persoane.                          

                                                                                                                                           

          Pret: 730 lei/persoana (3nopti cazare cu demipensiune: mic dejun+cina , transport autocar , program turistic si  insotitor de grup din partea agentiei).

  PRETUL INCLUDE:

  • transport autocar clasificat international.
  • 1 noapte cazare zona Transfagarasan cu demipensiune (mic dejun + cina)
  • 2 nopti cazare zona Sebes cu demipensiune (mic dejun + cina)
  • TOATE VIZITELE  prevazute in program si ghid insotitor din partea agentiei Montana.

  PRETUL NU INCLUDE:

  • biletele de intrare la obiectivele turistice(castele, cetati, parcuri tematice) si de cult (daca este cazul) si nici ghizii pentru acestea.

 

     IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc in mod special sa stea singuri in camera, suplimentul este de 320 lei/persoana. Copiii sub 12 ani (neîmpliniti)in camera cu 2 adulti beneficiaza de o  reducere de 50 lei.La inscriere se va achita un avans de 250lei/persoana . Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .  In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

 

Conditii  de retragere: 

  • 30% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
  • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 40-0 zile inainte de plecare/intrare.

 


Tipărire   Email