PROGRAM 2022 "MARCA MONTANA" 

                                          

                     SARBATORI PASCALE, LA KIEV ( Circuit Cernauti-Kiev)  (6zile)

                    CERNAUTI- KIEV(Lavra Pecerska,Piata Independentei,Catedrala Sf Mihail,Opera Nationala, Poarta de Aur,

                                     Strada Kreschatik,Catedrala Sf Sofia,Sf Sofia,Parlamentul)-Manastirea Banceni

      Plecari din Galati/Braila: 21 aprilie 2022

 

Ziua 1 | 21 aprilie|: Spre Cernauti ..

Ora 05:00 plecare din Galati, din fata Agentiei de Turism Montana, spre CERNAUTI pe traseul Galati/Braila-Tecuci-Bacau - Falticeni - Suceava - Siret - Cernauti. C├ónd Austro-Ungaria s-a dezmembrat, ├«n 1918, ora┼čul Cern─âu╚Ťi a devenit parte din Rom├ónia. ├Än iunie 1940 a fost ocupat de Armata Ro╚Öie a URSS, ├«mpreun─â cu Bucovina de Nord, ├«n urma pactului Molotov-Ribbentrop ╚Öi alocat Republicii Sovietice Socialiste Ucrainene. Dup─â destr─âmarea URSS, Cern─âu╚Ťi a devenit parte a Ucrainei independente.Tur de oras. Vizitam: Mitropolia, Teatrul, Universitatea, daca timpul ne permite : timp liber pe artera pietonala Olga Kobileanska. ├Än Cern─âu┼úi, ┼či-au petrecut o parte din via┼ú─â personalit─â╚Ťi proeminente ale culturii rom├óne╚Öti precum poetul Mihai Eminescu, compozitorul Ciprian Porumbescu, medicul Octavian Gheorghian, fost director la Maternit─â┼úii din Cern─âu┼úi, medicul Ion ┼óurcanu, fost director al Spitalului de Psihiatrie, profesorul universitar, fondator al Academiei Rom├óne, Ion Gheorghe Sbierea (cel care a fost ┼či profesorul lui Mihai Eminescu la gimnaziul german din Cernauti). Cazare Hotel 3*  Cernauti.

Ziua 2 |22 aprilie|: Cernauti - Kiev

Mic dejun. Ne deplasam spre Kiev, capitala Ucrainei, denumit si Mama a tuturor oraselor slave, este una dintre cele mai vechi asezari din Europa. Ridicat pe colinele care marginesc Fluviul Nipru, Kiev-ul este un oras prosper si atractiv, plin de farmecul parcurilor nesfarsite si a monumentelor istorice impresionante. Cazare  Hotel 3* Kiev.

Ziua 3 |23aprilie|:Kiev,ÔÇŁMama a tuturor oraselor slaveÔÇŁ.

Mic dejun. Tur de oras (autocar + pietonal) impreuna cu ghidul local:

 • Catedrala Sf. Vladimir ÔÇômonument religios impresionant,sediul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, unde se afla moastele Sf . Varvara
 • Opera Nationala- cladire ce dateaza din anul 1867, fiind construita in stilul architectural gotic de catre Ferdinand Berger ; renovate in stil neo renascentist.
 • Poarta de Aur- unul dintre principalele simboluri ale capitalei, veche poarta de intrare in oras.
 • Catedrala Sf. Mihail ( Manastirea Sf Mihail, cu cupole aurii)
 • Catedralei Sf. Sofia - cea mai veche biserica a orasului, care a fost construita intre anii 1017-1031 in onoarea victoriei in lupta a Printului Yaroslav.
 • Biserica Sf. Andrei - construita intre anii 1746-1761, reprezinta o reusita interpretare in stil baroc a traditionalei constructii in forma de cruce cu 5 domuri a lui Rastrelli, arhitectul italian care a proiectat multe dintre cele mai renumite cladiri din Sankt Petersburg.
 • Strada Kreschatik - artera principala a orasului.
 • Piata Independentei( sau Maidanul)- locul unde s-a desfasurat Revolutia Portocalie, piata dominata de o coloana uriasa, ce simbolizeaza independent Ucrainei.
 • Parcul Mariinskii, Podul indragostitilor, Parlamentul. Timp liber pentru plimbare, cumparaturi.

                                                    Seara, participare la Slujba de Inviere la Catedrala Cupolelor Aurite. Cazare hotel  3* Kiev.

Ziua 4 | 24 aprilie|: Kiev ÔÇô LAVRA PECERSKA

Mic dejun.Vom vizita cel mai mare complex monastic din Ucraina ÔÇô LAVRA PECERSKA - careia ii dedicam aproximativ 3 ore. Fondata in 1051, Manastirea din Pesteri a fost pentru multa vreme cea mai faimoasa manastire din tinuturile slave.Lavra Pecerska este cea mai veche manastire ruseasca, intinzandu-se pe doua coline inverzite, pe malul drept al Niprului.Astazi, Lavra este cel mai mare complex monastic din Ucraina cu o suprafata de peste 30 de hectare, 100 de constructii - dintre care 42 se considera a  fi unice in lume ca arhitectura, 23 de temple, fortificatii si grote, muzee, ateliere de pictura si croitorie. Pecherska Lavra a fost aproape distrusa de tatari in 1240, dar a fost refacuta de-a lungul secolelor si reconstruita in secolul 18 in stil ucrainian baroc. Dupa-amiaza timp liber.Cazare hotel 3* Kiev.

Ziua 5 | 25 aprilie|: Kiev - Banceni - Cernauti

Mic dejun. Parasim frumoasa capitala ucraineana si calatorim spre MANASTIREA BANCENI  - sfant lacas de inchinaciune al romanilor din Ucraina, ce impresioneaza prin arhitectura , iar  slujirea se face in limba romana. In biserica mare, zugravita in exterior in galben, se afla moaste ale Sfintei Mari Mucenite Varvara iar paraclisul manastirii este inchinat Sfantului Serafim de Sarov, unul dintre cei mai mari sfinti ai Rusiei din secolul al XVIII-lea. Psaltirea se citeste neincetat, zi si noapte, in aceasta bisericuta paraclis. Aici  se afla particele din Sfintele Moaste ale Sfantului Serafim si o particica din piatra pe care s-a rugat sfantul o mie de zile si de nopti. Pe peretii interiori, de jur imprejur, sunt pictate scene mari, impresionante, din viata sfantului. Tot aici, intr-o racla, se afla particele de Sfinte Moaste ale altor peste o suta de sfinti.. Ne imbarcam spre Cernauti, unde vom avea ultima noapte de cazare.Cazare hotel 3* Cernauti.

Ziua 6 | 26 aprilie|: Spre casa...

Mic dejun. Ne deplasam spre Romania .Sosire in Galati/Braila in functi de trafic si de procedurile vamale.

     Pret : 310 euro/persoana

       PRETUL INCLUDE:

 • Transport cu autocar licentiate
 • Cazare 5 nopti cu mic dejun ├«n hoteluri 3* Cernauti si Kiev, camere cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv
 • Ghid insotitor din partea agentiei
 • Taxe hoteliere (aprox. 2 euro/persoana/noapte )
 • Tur de oras cu autocarul Cernauti si Kiev

                                                                                                          

   PRETUL NU INCLUDE:

 • Biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult si nici ghizii pentru acestea.
 • ** La cerere, posibilitate de cine.
 • Asigurarea medicala, agreata de Ucraina ( Ucraina NU face parte din UE, Cardul European de Sanatate nu este recunoscut )

 

Conditii  de retragere: 

 • 30 % din pre┼úul pachetului, dac─â renun┼úarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
 • 100% din pre┼úul pachetului, dac─â renun┼úarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.
 • Biletele emise sunt nerambursabile si nu pot fi modificate.In caz de anulare sau modificare penalizarea este de 100%.

ACTE NECESARE : PASAPORT  valabil  minim 6 luni de la data sosirii in Romania; pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii la www.politiadefrontiera.ro

 

IMPORTANT :

 1. Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 185 euro/persoana.La inscriere se va achita un avans de 100 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

    2.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 35 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

 

OBSERVATII :

 1. Va rugam sa va asigurati ca documentul de calatorie (PASAPORTUL) , sa nu prezinte urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabil minim 6 luni de la intoarcerea in Romania.
 2. Conform noii legisla╚Ťii privind transportul de pasageri pe drumurile din ╚Ť─ârile Comunit─â╚Ťii Europene, timpul obligatoriu de sta╚Ťionare al autocarului este de 9-11 ore ├«ntr-un interval de 24 ore ╚Öi o zi ├«ntreag─â la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic ├«n fiecare dintre zile va ├«ncepe dup─â consumarea timpului obligatoriu de odihn─â al conduc─âtorilor auto. Datorit─â restric╚Ťiilor de circula╚Ťie ├«n marile ora╚Öe, autocarele nu au voie s─â intre ├«n incinta sau ├«n apropierea anumitor obiective turistice.
 3. Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuit─â de oficialit─â╚Ťile locale. Ca atare, facilit─â╚Ťile comune ╚Öi cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale. Distribu╚Ťia camerelor la hoteluri se face de c─âtre recep╚Ťiile acestora. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolv─â de c─âtre turist direct la recep╚Ťie, asistat de ├«nso╚Ťitorul de grup.
 4. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 5. Deoarece Cardul European de Asigur─âri Sociale de S─ân─âtate (CEASS) asigur─â numai accesul la tratamente medicale de urgen╚Ť─â efectuate ├«n sistemul public de s─ân─âtate din ╚Ť─ârile UE ╚Öi Elve╚Ťia trebuie ├«ncheiat─â asigurarea medical─â (valabil─â ╚Öi ├«n afara UE) deoarece: ( UCRAINA NU FACE PARTE DIN UE, Cardul European NU este recunoscut pe teritoriul tarii).
  1. permite accesul ╚Öi la serviciile clinicilor ╚Öi spitalelor private (majoritare ├«n compara╚Ťie cu sistemul public);
  2. suport─â cheltuielile de spitalizare, de repatriere medical─â cu ambulan╚Ťa terestr─â (aerian─â) ╚Öi de repatriere ├«n caz de deces;
  3. asist─â ╚Öi ╚Ťine legatura (24 ore din 24) ├«n str─âin─âtate cu asiguratul.
  4. Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
 6. Agen╚Ťia de turism organizatoare ├«╚Öi rezerv─â dreptul de a efectua modific─âri programului, ├«n anumite condi╚Ťii obiective (efectu├óndu-l ├«n integralitatea lui) ╚Öi a serviciilor (autocar, hotel, restaurant etc.), oferind servicii similare.
 7. Grup minim 40 turisti. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 40 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure(pachetele cu avionul).Anularea excursiei datorit─â nerealiz─ârii grupului minim implic─â informarea turistului cu cel pu╚Ťin 7 zile calendaristice ├«naintea plec─ârii.
 8. Camerele cu 3 paturi (triple) se asigur─â pentru 2 adul╚Ťi ╚Öi un copil sau pentru un adult ╚Öi doi copii ╚Öi sunt:
  1. cu 3 paturi de același fel sau
  2. cu 2 paturi de același fel și unul pliant sau
  3. cu un pat matrimonial ╚Öi unul normal sau pliant. Structura camerelor triple se ╚Ötie numai la fa╚Ťa locului.
 9. Agen╚Ťia de turism nu r─âspunde ├«n cazul refuzului autorit─â╚Ťilor de la punctele de frontier─â de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite s─â p─âr─âseasc─â teritoriul propriu.
 10. Copiii minori (sub 18 ani) pot ie╚Öi din ╚Ťar─â dac─â:
  1. sunt ├«nso╚Ťi╚Ťi de ambii p─ârin╚Ťi;
  2. sunt ├«nso╚Ťi╚Ťi de un p─ârinte care are acordul notarial sau cerificatul de deces al celuilalt ori hot─âr├óre judecatoreasc─â definitiv─â de ├«ncredin╚Ťare a copilului etc.;
  3. sunt ├«nso╚Ťi╚Ťi de un ├«nso╚Ťitor care are asupra sa propriul certificat de cazier judiciar ╚Öi declara╚Ťiile notariale ale celor doi p─ârin╚Ťi ├«n care s─â fie men╚Ťionat─â ╚Öi perioada excursiei. ATENTIE: nerespectarea celor de mai  sus duce la oprirea ├«n frontiera rom├ón─â a copiilor, caz ├«n care agen╚Ťia de turism nu r─âspunde de consecin╚Ťe. Detalii pe politiadefrontiera.ro.
 11. Agen╚Ťia de turism nu este r─âspunz─âtoare ├«n cazurile de for╚Ť─â major─â sau ├«n unele ├«mprejur─âri pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situa╚Ťiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite etc., nu oblig─â agen╚Ťia de turism la desp─âgubiri sau compensa╚Ťii pentru serviciile nerealizate.
 12. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regul─â seara, put├ónd aparea ├«nt├órzieri datorit─â condi╚Ťiilor de trafic, vreme etc. Orele de sosire la cazare variaz─â de la o zi la alta, ├«n func╚Ťie de programul turistic. Agen╚Ťia nu se face r─âspunz─âtoare pentru nerespectarea sau ├«nt├órzierea programului turistic datorit─â condi╚Ťiilor de trafic (ambuteiaje, ├«nchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a v─âmilor sau a indisciplinei anumitor turi╚Öti (├«nt├órzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fa╚Ť─â de ghizi, conduc─âtorii auto etc.).
 13. ├Än pre╚Ťul excursiei nu sunt incluse intr─ârile la obiectivele turistice vizitate, dac─â nu este precizat altfel. Se recomand─â ca la ├«nscrierea ├«n excursie s─â se ├«ncheie ╚Öi asigurarea facultativ─â storno, care presupune rambursarea de c─âtre asigurator a sumelor avansate ├«n cazul retragerii din anumite motive specificate ├«n poli╚Ťa de asigurare.
 14. Conform legilor interna╚Ťionale, doar ghizii locali au dreptul s─â ofere servicii ├«n interiorul muzeelor, monumentelor, a╚Öez─âmintelor de cult etc. Astfel, ghizii rom├óni vor oferi explica╚Ťii turi╚Ötilor doar ├«n afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autoriza╚Ťi locali, acolo unde nu sunt prev─âzu╚Ťi ├«n program, put├ónd fi posibil doar dac─â grupul de turi╚Öti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorit─â intereselor ╚Öi gusturilor diferite ale turi╚Ötilor, se face individual, cu stabilirea ├«n prealabil de c─âtre ghid a locului ╚Öi orei de ├«nt├ólnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse ├«n program pot s─â-╚Öi modifice orarul de vizitare f─âr─â ├«n╚Ötiin╚Ťare prealabil─â.
 15. Este foarte important s─â purta╚Ťi ├«mbr─âc─âminte decent─â ├«n timpul vizitelor la monumentele religioase, altfel ve╚Ťi fi opri╚Ťi la intrare - pantaloni lungi, bluze cu m├ónec─â lung─â sau e╚Öarfe care s─â acopere decolteurile ╚Öi m├óinile. ├Änc─âl╚Ť─âmintea trebuie s─â fie foarte comod─â pentru c─â ve╚Ťi merge mult pe jos.
 16. Prezentul program ╚Öi condi╚Ťiile de participare la excursii, fac parte integrant─â din Contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

Tip─ârire   Email