PROGRAM 2022 "MARCA MONTANA" 

                                          

                     ISTANBUL de Sf. Andrei & 1 Decembrie, pe Bosfor (6zile)

             INSULA PRINTULUI (pranz inclus)- Seara incendiara,pe Bosfor (croaziera +cina inclusa) - NOU:Turnul Sapphire-NOU:Aquarium Florya- Centrul istoric-Patriarhia Ecumenica

   

  Plecare din Galati/Braila: 29 noiembrie 2022

Ziua 1 |29 noiembrie|: Catre Paradisul oriental : Ora 05:00 plecare din Galati, din fata Agentiei de Turism MONTANA,  pe traseul: Galati –Braila- Constanta–Istanbul.Sosire Istanbul, in cursul serii, in functie de formalitatile vamale. Cazare Hotel 3/4*

Ziua 2 |30 noiembrie|: Acasa la Suleyman Magnificul “ :

       Mic dejun. . Dimineata ,ne bucuram pret de o jumatate de ora, de o prezentare de moda – colectie haine de piele si de blana .Dupa momentul de destindere , ne deplasam  spre centrul istoric pentru vizita pietonala: Palatul Sultanilor ,Topkapi-Saray, unde se afla sfintele moaste ale lui Ioan Botezatorul (mana dreapta si o parte din capul sfantului), Sabia Sf. Domnitor Stefan cel Mare,Sabia Regelui David,Turbanul lui Iosif,Toiagul lui Moise,Sala Tezaurului si Sala haremului sultanilor.Se viziteaza Catedrala Sf.Sofia,Moscheea Albastra , Hipodromul cu:  Fantana Germana a lui Wihelm al2lea,Obeliscul Faraonului Thutmose, adus la initiativa imparatuuil Constantin cel Mare, din Egipt ,Coloana Serpuita . Timp liber(Shopping).Va recomandam sa patrundeti in lumea fabuloasa a magazinelor din Marele Bazar ,,Baiazid Ildirim” lumii. Puteti  face o plimbare pietonala si cumparaturi pe Bulevardul Baiazid si in Marele Bazar.(care dateaza din sec. XV si este cel mai mare si mai vechi bazar cu aproape 4000magazine aranjate intr-un labirint urias de aproape 60 strazi.Cazare Hotel 3/ 4*

Ziua 3 |01 decembrie|: NOU:  Turnul Sapphire si Acvariu si Petrecere incendiara, pe Bosfor

Mic dejun. Dimineata, excursie optionala  Turnul Sapphire si Aquarium Florya = 50euro/persoana (Pretul include:  ghid insotitor turc . ghid insotitor din partea agentiei  , transport autocar ,bilet de intrare la Aquarium Flory ,bilet lift Turnul Sapphire,simulator 4D SkyRide.)Turnul Sapphire este  cea mai inalta cladire din Istanbul, un zgarie nori de 238 m inaltime si 54 de etaje supraterane (mai sunt 10 subterane). Se urca rapid pana la etajul 54 prin intermediul liftului expres unde putem surprinde imagini la 360 de grade asupra vechiului si noului Istanbul extins peste Europa si Asia. Vom efectua o calatorie simulata 4D cu elicopterul SkyRide peste oras. Privelistea este superioara celei din turnul Galata, ai tot Istanbulul la picioare, se poate vedea pana departe, unde Marea Neagra se imbratiseaza cu stramtoarea Bosfor. Continuam programul cu vizita ACVARIU  - unul dintre cele mai importante acvarii gazduind  peste 17.000 de specii  marine in cele 17 sectiuni tematice si 1 padure tropicala. In fiecare sectiune pot fi vazute specii de pesti din toate colturile lumii dar si animale care traiesc pe malul apelor, in mlastini, delte si fluvii  ; o experienta unica ce merita traita. Ne intoarcem la hotel. Timp liber pentru odihna,shopping  sau relaxare. Cazare Hotel 3/4*

    Seara , OPTIONAL : Seara incendiara traditionala turceasca, pe Bosfor cu cina , program artistic si transfer inclus + Tur de noapte = 50 euro/persoana.TRASEU CROAZIERA  Podul si Turnul Galata, Cornul de Aur, Castelul Fecioarei, Moscheea si Palatul Dolmabahce,Palatul Topkapi, Podul Bosfor ,Palatul Cirigan(Palatul vizirului),Palatul Beylerbeyi,Podul  Fatih cu fortaretele Rumeli si Anatolia ).TUR DE NOAPTE ISTANBUL, cu autocarul : Cartier Taksim- Galata-  Besiktas(Stadionul)-Cartierul Fanar – Cornul de Aur – Gara Orient Expres – Locul decapitarii martirilor Brancoveni.Seara turceasca reprezinta o experienta unica pe care nu trebuie sa o ratati in calatoria dumneavoastra in Turcia.

Ziua 4 |02 decembrie|: INSULA PRINTULUI, oaza de liniste in Marmara  :

 Mic dejun.OPTIONAL: Excursie in Insula Printului (Buyukada)= 45 euro/persoana. Facem o croaziera pe Marea Marmara ,pana la Insula Printului Buyukada, loc de refugiu pentru printi bizantini si dezidenti celebrii ; acum un loc popular,cu plaje frumoase, case vechi de lemn , otomane. Insulele Printului sunt un arhipelag de 9 insule. Numele lor provine din povestile printilor si printeselor byzantine trimise in exil pe aceste insule.  Patru dintre aceste insule sunt populate : Heybeliada, Burgazda, Buyukada si Kinaliada. Insulele au reprezentat la finalul secolului 19 o oaza de liniste pentru elita Istanbulului, care au construit case in stil victorian.  Facem o plimbare pe strazile linistite, inguste ale insulei, presarate cu terase, magazine cu suveniruri si restaurant .  Vom face un tur de insula cu masinutele electrice ( biletul INCLUS in costul excursiei).La amiaza, vom servi pranzul in port, intr-unul din restaurantele cu specific pescaresc. Timp liber pentru plimbari si cumparaturi. Sunt incluse : transfer hotel-portul Kabatas- hotel ,tur de insula  cu masinutele electrice , bilet ferryboat  Kabatas/Eminonu- Insula Buyukada – Kabatas/Eminonu ,Pranz pe insula, cu specific pescaresc , ghid local , ghid insotitor din partea Agentiei Montana.Pentru cei care raman in Istanbul, timp liber ( program de shopping sau vizite individuale.) Cazare Hotel  3/4*

Ziua 5 |03 decembrie|: Constantinopol , capitala ortodoxiei …

      Mic dejun. Dimineata, , ne indreptam spre zona Taksim pentru a face ultimele cumparaturi (mirodenii,ceai,baclavale) , apoi mergem la Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului (aici se afla moastele Celor 3 Sf. Parinti Capadocieni : Sf.Ierarhi Ioan Gura de Aur ,Grigore Teologul si Vasile cel Mare , precum si o parte din stalpul flagelarii de care a fost legat si biciuit Mantuitorul, inaintea Crucificarii .Tot aici se afla unul din cuiele care au fost batute in trupul Domnului Iisus Hristos. Plecare spre Romania aprox. ora 12:00.

Ziua 6 |04 decembrie|: Spre Romania..Sosire Galati in cursul diminetii(aprox. ora 04:00), in functie de trafic si formalitatile vamale.

                                                                                                                                                                                                                  Grup minim 40 persoane.

   Pret: 180 euro/persoana

    PRETUL INCLUDE:

 • Transport autocar clasificat international
 • Bacsis ghid turc 3euro/persoana/zi  X 4zile = 12 euro/persoana.
 • Cazare 4nopti - Hotel 3/ 4*, cu mic dejun bufet.- Insotitor grup din partea agentiei .
 • Turul monumentelor Bizantine & Otomane si a Cornului de aur(prezentate in program) cu oprire pentru vizitare .
 • EXCURSIILE INCLUSE : Tur Istanbul cu autocarul, Palatul Topkapi, Sfanta Sofia, Moscheea Albastra, Moscheea lui Suleyman Magnificul, Hipodromul , Turul Cornului de Aur,Cartierul Fanar, Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului, Marele Bazar (nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice).

 

     PRETUL NU INCLUDE:

 • Biletele de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii pentru acestea.
 • Seara incendiara traditionala turceasca, pe Bosfor Croaziera+ Tur de noapte , cu autocarul =50 euro/persoana,  daca se achita in Romania ( 60euro – in Istanbul )
 • - Pretul include: ghid insotitor, transfer autocar -vapor-autocar , cina si program artistic  ( Traseu Croaziera  pe Bosfor : Podul si Turnul Galata, Cornul de Aur, Castelul Fecioarei, Moscheea si Palatul Dolmabahce,Palatul Topkapi, Podul Bosfor, Palatul Cirigan(Palatul vizirului),Palatul Beylerbeyi,Podul  Fatih cu fortaretele Rumeli si Anatolia ) .
 • Excursie Insula Printului = 45 euro/persoana (55 euro/persoana, daca se achita la Istanbul).
 • - Pretul include: transfer hotel-portul Kabatas/Eminonu-hotel ,tur de insula cu masinutele electrice,bilet ferry catre - Insula Buyukada si retur ,pranz pe insula, cu specific pescaresc , ghid local , ghid insotitor din partea Agentiei Montana.
 • Excursie Turnul Sapphire si Acvariu = 50 euro/persoana .
 • - Pretul include: ghid insotitor , transport, bilete de intrare
 • Asigurare storno (optionala) si Asigurare medicala private(optionala, dar recomandata).

Conditii  de retragere: 

 • 40 % din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
 • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea achitata conform pragurilor din contract.In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs similar al organizatorului. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului.

  ACTE NECESARE : pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania;pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii la www.politiadefrontiera.ro.

 IMPORTANT : Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 95 euro/persoana.La inscriere se va achita un avans de 50 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract


Tipărire   Email