PROGRAM 2021 "MARCA MONTANA"                

            

                       "MADAME ODESSA" 3zile                              

 Un oraș cosmopolit, cu iz rusesc, ticsit de cafenele cochete și mașini scumpe. La tot pasul dai peste trăsuri cu cai gata să te plimbe printre clădirile încărcate de istorie. “Madame Odessa”, cum o numesc localnicii, are propriul ei caracter și temperament, oamenii sunt primitori iar prețurile “românești”.     

Early Booking : REDUCERE 20euro/persoana (pentru cei ce achita avansul pana-n 01 iunie 2021)

Plecare din Galati/Braila : 11 septembrie  2021

 

Ziua 1 |11 septembrie|:Galati-Giurgiulesti-Odesa.

Ora 06 :00.Plecare din fata Agentiei de Turism Montana.Se trece Prutul pe la Giurgiulesti in Republica Moldova si pe la Reni in Ucraina. Sorire in Odesa,  aprox.ora 16 :00, in functie de formalitatile vamale. Cazare Hotel 3*. Odesa. Timp liber : Plimbare in centrul Odesei,schimb valutar,etc.

Ziua 2|12 septembrie|:Odesa “Perla Marii Negre”

Mic dejun bufet.La ora 09 :00 plecam in turul Odesei : Casa cu un singur perete,Palatul Vorontzov,Colonadele Grecesti. Punctul culminant se atinge la celebrele TREPTE POTEMKIN-emblema Odesei,pe care s-au filmat scenele faimosului film ,,CRUCISATORUL POTEMKIN’’.Aceste trepte, construite in timpul Contelui Vorontzov,au fost darul contelui pentru sotia sa, Elizabeta.Daca cele 192 de trepte, vor fi prea greu de urcat,pentru unele persoane,se poate ajunge sus si cu funicularul.Vom continua drumul pe BULEVARDUL PRIMORSKY unde vom admira MONUMENTUL LUI PUSKIN,al DUCELUI DE RICHELIEU, PRIMARIA, dupa care ne indreptam spre OPERA DIN ODESSA,cea mai faimoasa constructie din Odesa. Construita de arhitecti vienezi in 1887 dupa modelul celei din Viena. Exteriorul este in forma de potcoava,iar interiorul in stil baroc.Candelabrele flancheaza scarile teatrului,care conduc vizitatorii spre lojele cu fotolii din catifea purpurie.Dupa ce vom admira aceasta minune arhitecturala, ne vom odihni langa fantana arteziana si salcamii japonezi.Ne indreptam spre BULEVARDUL DERIBASOVSKAYA,o artera cu atmosfera pariziana cu numeroase restaurante,cafenele,magazine si monumente istorice. In drum spre hotel vom trece pe langa BISERICA POKROVSKAYA, locul unde s-au casatorit Carol al-II-lea si Zizi Lambrino in 1918. Timp liber.

 • Accesul in centrul istoric se face fie pietonal,fie cu un trenulet turistic(titicar) = 10euro/persoana. Cazare Hotel 3* Odesa.

Ziua 3|13septembrie|: Odesa,Districtul Arcadia-Cetatea Alba-Reni-Galati

 Mic dejun. La ora 09 :00,ne indreptam spre zona Arcadia(zona de litoral a orasului, presarata cu numeroase plaje private), partea de coasta a orasului Odesa, pentru o scurta plimbare.Trecem peste Stramtoarea Tarigradului, iar la Limanul Nistrului vizitam Cetatea Alba.Amplasată la gura de vărsare a râului Nistru în Marea Neagră, într-un loc frumos şi de importanţă strategică evidentă, Cetatea Albă a fost atestată arheologic încă din atichitate. Aceasta era considerată, alături de Cetatea Chilia (situată la gurile Dunării),  "poarta creştinătăţii" şi "cheia a toată Ţara Moldovei, a Ungariei şi Ţării de pe Dunăre" sau "plămânii Moldovei".  Rolul lor strategic în stoparea expansiunii otomane era recunoscut de sultanul Mehmed al II-ea încă din 1462: "atâta timp cât Chilia şi Cetatea Albă sunt ale valahilor şi Belgradul sârbesc e al ungurilor, noi nu vom putea învinge cu totul pe ghiauri" (Nicolae Iorga). Sosire Galati in cursul serii, in functie de formalitatile vamale.

        Pret: 185 euro/persoana

  PRETUL INCLUDE:

 • Transport autocar clasificat international , taxe si parcari.
 • Cazare 2 nopti in camera dubla /tripla – hotel 3* cu mic dejun inclus.
 • Vizita Odessa  - tur pietonal.
 • Insotitor de grup din partea agentiei.

   PRETUL NU INCLUDE:

 • Bilete de intrare la obiectivele turistice(castele,muzee, croaziere,lacase de cult)  si nici ghizii pentru acestea.
 • Asigurare storno si asigurare medicala privata (obligatorie). Recomandam Mondial Assistance.Nu ezitati sa solicitati brosura in limba romana.

ACTE NECESARE  : PASAPORT  valabil minim 6luni, din data intoarcerii in Romania.Pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii la www.politiadefrontiera.ro

 IMPORTANT :

 1. Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 95euro. La inscriere se va achita un avans de minim 50 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.
 2. Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 20euro/persoana. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

Conditii  de retragere: 

30 % din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;

100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-20 zile inainte de plecare/intrare;

 • Biletele emise sunt nerambursabile si nu pot fi modificate.In caz de anulare sau modificare penalizarea este de 100%.

OBSERVATII :

 • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, PASAPORTUL , nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.UCRAINA este tara non-UE , pasaportul este obligatoriu ! Moneda in Ucraina este Grivna, ( 1 EURO = aprox. 29 UAH)
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din tara respective conform standardelor proprii;Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
 • Documente necesare calatoriei: pasaport. (trebuie sa fie valabil inca 6 luni de la data intrarii in tara.)
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
 • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; • sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; • adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.
 • Pretul excursiilor este  calculat pentru un grup minim de aproximativ 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional.
 • Agentia nu obliga persoanele inscrise singure sa achite supliment de camera single.Acestea vor primi partaj in camera dubla sau tripla.
 • Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.
 • Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora mentionata in programul detaliat.
 • Conform noii legislatii privind transportul de pasageri pe drumurile din tarile Comunitatii Europene, timpul obligatoriu de stationare al autocarului este de 8-11 ore intr-un interval de 24 ore si o zi intreaga la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic in fiecare dintre zile va incepe dupa consumarea timpului obligatoriu de odihna al conducatorilor auto. Datorita restrictiilor de circulatie in marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice.
 • Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
 • Deoarece Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS) asigura numai accesul la tratamente medicale de urgenta efectuate in sistemul public de sanatate din tarile UE si Elvetia ( 95% din sistemul de sanatate este privat),trebuie incheiata asigurarea medicala (valabila si in afara UE) deoarece: a) permite accesul si la serviciile clinicilor si spitalelor private (majoritare in comparatie cu sistemul public); b) suporta cheltuielile de spitalizare, de repatriere medicala cu ambulanta terestra (aeriana) si de repatriere in caz de deces; c) asista si tine legatura (24 ore din 24) in strainatate cu asiguratul .Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
 • Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc. nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.
 • Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.
 • Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.
 • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tipărire   Email