PROGRAM 2021 "MARCA MONTANA"  

PRIMIM TICHETE DE VACANTA

          CLISURA DUNARII si BANATUL (am inclus Timisoara)  6zile

Clisura Dunarii este o destinatie turistica inedita,care ofera vizitatorilor un peisaj fascinant.In zona clisurii,Dunarea strabate cea mai ingusta si grandioasa vale , cu punctul culminant in Cazanele Dunarii. De fapt clisura , ca termen geografic , este un sector de vale ingusta ,de tip defileu, sculptata in calcar si roci cristaline.Dunarea la Cazane, spaima navigatorilor secole la rand, atrage astazi , ca un miraj, turisti din toata lumea, dornici sa descopere natura si sa retraiasca istoria locurilor. Intr-o plimbare prin Defileul Dunarii , la suprafata apei se vede efectul  produs de curentii de adancime, fenomen inedit, care lasa impresia ca Dunarea fierbe. Aceasta excursie va ofera posibilitatea sa cunoasteti o zona fabuloasa,unica in Romania, cu peisaje de o maretie care te copleseste.

  Plecare din Galati/Braila : 27 septembrie 2021

Ziua 1 |27septembrie|:Galati/Braila-Buzau -Sinaia-Paraul Rece- Bran-Rucar-Curtea de Arges

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 06:00.Oprire 15min la Merei (zona Buzau).Urmatoarea oprire va fi la Manastirea Sinaia. Pentru masa de pranz facem popas de 1ora la Bran(cei care doresc , pot vizita Castelul Bran ). Trecem in Muntenia prin Culoarul Bran-Rucar  , “ o poarta in Carpati”, una dintre cele mai importante atractii turistice din Carpatii Meridionali,cu peisaje fermecatoare, de un pitoresc inegalabil. Oprire la Biserica rupestra de la Namaiesti.Cina si cazare la Pensiunea Belvedere 3* – Corbeni ,in Transfagarasan sau similar.

Ziua 2 |28septembrie|:Curtea de Arges-Horezu-Tg Jiu-Baile Herculane

Mic dejun . Se viziteaza Manastirea Curtea de Arges, ctitoria lui Neagoe Basarab o adevarata capodopera a arhitecturii romanesti, unica prin frumusete , maretie si valoare artistica.Calatorul Paul de Alep, in 1654 considera biserica lui Neagoe Basarab “ una din minunile lumii”. Construita intre anii 1512-1517 de “ 9 mesteri mari,calfe si zidari si Manole – 10 ,care-i si intrece “,cum spune balada populara ,Mesterul Manole.Din 1914 este si necropola regala, aici fiind inmormantati regii si reginele Romaniei:Carol I  si Elisabeta, Ferdinand si Maria , Carol al-II-lea si Regina Elena , Regele Mihai si Regina Ana.Scurta oprire la Fantana lui Manole,care poarta peste timp povestea mesterului, care terminand biserica a fost lasat pe acoperis(i s-a luat scara) pentru a nu contrui o alta manastire mai frumoasa.Ca un alt Icar, si-a facut aripi din sindrila, a sarit de pe acoperisul Sfantului Lacas , la temelia caruia se spune ca si-a zidit sotia , iar pe locul prabusirii a aparut un izvor limpede ca lacrima, care reprezinta sufletul Mesterului Manole. Scurta oprire la Muzeul (in aer liber) Trovantilor de la Costesti,pentru a vedea straniile”pietre vii”,ce ating dimensiuni impresionante.Ne continuam drumul spre Manastirea Horezu sau Hurezi,cea mai de seama ctitorie a lui Constantin Brancoveanu. Scurta oprire la “Padurea Paradisului” pentru fotografii(un loc insolit, cu arbori de diferite culori).Urmatoarea oprire  va fi la Tg Jiu.Aici vom vizita trilogia, Ansamblu Monumental din Targu-Jiu: - Coloana Infinita , numita initial “Coloana recunostintei fara sfarsit “,  a fost dedicata soldatilor romani din Primul Razboi Mondial,cazuti in 1916 , in luptele de pe malul Jiului.

- Poarta Sarutului – simbolizeaza triumful vietii asupra mortii.

- Masa Tacerii – reprezinta  masa dinaintea confruntarii in batalia in care urmeaza sa participe combatantii.

     Scurt popas la Monumentul Proclamatiei de la Pades, ce rememoreaza si celebreaza inceputul Revolutiei lui Tudor Vladimirescu din 1821.Oprire la Podul lui Dumnezeu sau “Podul Uriasilor”, singurul pot natural din Romania si singurul pod natural din lume, pe care se circula rutier.Cina si cazare Hotel Golden Spirit 3* sau similar- Baile Herculane.

Ziua 3 |29septembrie|: Croaziera in Clisura Dunarii ( Rezervatia Naturala “Cazanele Dunarii”)

Mic dejun.OPTIONAL:Dimineata ne indreptam spre Orsova pentru a ne imbarca in vaporul,capacitate 70 locuri. Croaziera dureaza 4 ore  in care pot  fi observate atat malul romanesc cat si malul sarbesc.  Aici natura a creat cel mai  frumos muzeu in aer liber  din Europa .Ruta este urmatoarea: Orsova-Tabula Traiana-Capul lui Decebal (Decebalux Rex)- Manastirea Mraconia- Cazanele Mici(locul unde se infratesc Muntii Carpati si Balcani)- Cazanele Mari- Golful Dubova- Pestera Ponicova- Grota Veterani-Orsova.Se pleaca cu autocarul spre Defileul Portile de Fier zona declarata: “SIT NATURA 2000”. Vizitam  Muzeul Hidrocentralei Portile de Fier I. Programul se incheie  in mod spectaculos cu coborarea in  sala turbinelor, unde se pot admira cele 6 turbine KAPLAN,cu o putere instalata fiecare de 195MW. Cina si cazare Hotel Golden Spirit 3* sau similar- Baile Herculane.

Ziua 4 |30septembrie|:Baile Herculane - Morile de apa de la Rudaria - CASCADA BIGAR

Mic dejun.OPTIONAL:Se pleaca spre o destinatie insolita in salbaticia Muntilor Almajului, unde se viziteaza cel mai mare complex de mori de apa din sudul Europei: Complexul Mulinologic Rudaria.Popasul urmator va fi la Izbucul Bigar si Cascada Bigar, o creatie spectaculoasa a naturii, o comoara bine pastrata a Romaniei, considerata de “The World Geography 2013”, cea mai impresionanta cascada din lume.Timp liber pentru vizita si pranz. Hotel Golden Spirit 3* - Baile Herculane sau similar.

Ziua 5 |01octombrie|:Baile Herculane-Caransebes-TIMISOARA-Sebes

 Mic dejun.Se pleaca spre Timisoara.Luam pulsul orasului printr-o frumoasa plimbare pe Corso(promenada) in Piata Victoriei, locul in care Timisoara a fost proclamata in 20 decembrie 1989 primul oras liber din Romania.. Aici admiram:

 • Catedrala Metropolitana (proiect ambitios , cu un stil architectural ce imbina traditia religioasa bizantina cu cea moldoveneasca, ce adaposteste o bogata colectie de arta bisericeasca banateana veche si o valoroasa colectie de icoane ; aici se gaseste Noul Testament de la “ Balgrad”(1648) , Cazania lui Varlaam (1643) si moastele Sf Ioan cel Nou de la Partos, protectorul ortodocsilor romani din Banat).
 • Palatul Szechenyi (construit intre anii 1900-1914),Palatul Hilt-Vogel (construit intre anii 1912-1913,stil art-nouveau)
 • Palatul Dauerbach (construit intre anii 1912-1913), Palatul Herbl, Palatul Neuhausz
 • Palatul Lloyd ( cladire monumentala,construita in stil eclectic,aici a functionat la etajul I Bursa Agricola, iar din 1948 adaposteste sediul Rectoratului Univ. Politehnica din Timisoara).
 • Palatul Culturii (construit intre anii 1971-1875, dupa planurile renumitilor arhitecti de teatre vieneze, Helmer si Fellner).
 • Palatul Loffer (construit intre anii 1912-1913)

 Incheiem turul cu o fotografie de grup la “Fantana cu pesti”, ce din 1957 impodobeste Piata Victoriei.Plecam spre Sebes.Cina si cazare Hotel Fan 3* sau similar – Sebes.

Ziua 6 |02octombrie|: Sebes-Alba Iulia-Pasul Oituz-Galati.

Mic dejun.Ora 09:00 plecam spre Alba-Iulia.Cetatea “Alba Carolina”este unica in Romania si a fost construita in stil Vauban(aspect stelar cu sapte colturi si sapte bastioane) de 20000iobagi din satele din imprejurimile orasului, la initiativa imparatului Carol al VI-lea de Habsbourg. Lucrarile au durat 23 ani, din 1775, pana-n 1738.Intram in cetate prin poarta aVIa, pe “Drumul Regelui “,traseul pe care regele Ferdinand I  si regina Maria au intrat in Cetatea Marii Uniri si au fost incoronati in Catedrala Reintregirii Neamului.Scurt popas la Catedrala romano-catolica Sf Mihail, de aceeasi varsta  cu Catedrala Notre-Damme din Paris (1247-1291).Aici este ingropat Iancu de Hunedoara.Continuam vizita cu o poza de grup la statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul , cel care a unit pentru prima data cele 3 tari romane. Intram in Sala Unirii , unde la 1 Decembrie 1918, 1228 de delegati au semnat unirea Transilvaniei cu Romania. Scurta oprire la ruinele castrului roman unde era instalata Legiunea aXIII-a Gemina.Completam circuitul cu Dealul Furcilor unde este ridicat Obeliscul inchinat memoriei lui Horea,Closca , ce au fost trasi pe roata  si Crisan, care s-a spanzurat cu nojitele de la opinci , dupa reprimarea Rascoalei de la 1784.Ne continuam drumul spre casa, prin Pasul Oituz.Sosire in Galati aprox. Ora 22:00, in functie de trafic.                      

                                                                                                                                                                                                         Grup minim 40 persoane.                                                                                               

Pret:  1150 lei ( 5 nopti cazare hotel 3*  cu mic dejun + 5 cine + transport autocar + ghid insotitor din partea agentiei  + vizite turistice, dupa cum urmeaza:

 • Vizita Manastirea Sinaia
 • Vizita Biserica rupestra de la Namaiesti
 • Excursie Curtea de Arges , ctitoria lui Neagoe Basarab
 • Vizita Manastirea Horezu , ctitoria lui Constantin Brancoveanu si “Padurea Paradisului” sau Padurea Colorata.
 • Excursie Tj Jiu: Coloana Infinitului, Poarta Sarutului si Masa Tacerii
 • Vizita “Podul lui Dumnezeu”
 • Vizita Muzeul (in aer liber )Trovantii de la Costesti, “pietrele vii”.
 • Excursie “Defileul Portilor de Fier “ cu vizita Muzeul Hidrocentralei Portile de Fier I
 • Vizita TIMISOARA – tur pietonal pe Corso
 • Excursie Alba Iulia – tur pietonal al certatii : Catedrala Medievala, Catedrala Romano-Catolica Sf Mihail si Catedrala Reintregirii,Sala Unirii, Dealul Furcilor si Statuia Ecvestra a lui Mihai Viteazul.

** Toate vizitele includ transferul cu autocarul si insotitor de grup ; nu includ biletele de intrare la obiective.

  Cazarea in Statiunea Baile Herculane este intr-un cadru minunat, la Hotel Golden Spirit , amplasat in centrul statiunii Baile Herculane, chiar pe malul raului Cerna, atat barul cat si cele 2 terase ce apartin hotelului , beneficiind de o priveliste minunata.De la receptie,turistii au posibilitatea sa achizitioneze si pachete pentru refacere si remodelare : masaj relaxant/anticelulitic, impachetari corporale ( strugure, ciocolata), masaj facial, masca facial, gomaj, sauna si masaj pe pat cu pietre de jad.

       PRETUL NU INCLUDE :

- Biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult , si nici ghizii pentru acestea.(pensionarii au reducere pe baza cuponului de pensie).

- OPTIONAL – Pachet “Rezervatia Naturala Cazanele Dunarii” + Portile de Fier I = aprox.55lei ( pretul include croaziera 4h cu vaporasul , program turistic,transport autocar si ghid insotitor din partea agentiei pe toata durata excursiei).

- OPTIONAL- Pachet” Frumusetile Banatului” : Morile de apa de la Rudaria si Cascada Bigar = 60 lei/persoana (pretul include programul turistic + transport autocar si ghid insotitor din partea agentiei pe toata durata excursiei). – GRATIS , daca se achita 50% , pana-n 15 februarie 2021

                                                                                                                                                                                  

        IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.  

Cei care doresc in mod special sa stea singuri in camera, suplimentul este de 450 lei/persoana.Copiii sub 12 ani (neîmpliniti)in camera cu 2 adulti beneficiaza de o  reducere de 50 lei.(primesc pat suplimentar, loc in autocar si masa) La inscriere se va achita un avans de minim 250lei/persoana . Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

2.Locurile in autocar se atribuie in ordinea inscrierii.       

Conditii  de retragere: 

 • 40 % din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
 • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.

Tipărire   Email