PROGRAM 2021 "MARCA MONTANA"  

PRIMIM TICHETE DE VACANTA

 

              MARAMURES, PLAI CU FLORI  (5zile)

         Maramuresul este un cuvant mirific,ce defineste o vatra cu rezonanta istorica,este leagan al descalecatorilor Dragos si Bogdan.Acest tinut desprins din povesti, cu frumusetea si puritatea naturii , cu datini stravechi , cu dansuri ,cantece si  portul taranesc , pastrate vii si curate ,cu sate uitate de lume si manastiri care iti aduc linistea,toate acestea iti creaza senzatia ca aici oamenii au oprit timpul,ca aici se afla  esenta vietii si leaganul intelepciunii strabune.

  Itinerar:Galati-Oituz-Prejmer-Sighisoara-Mures- Turda-Salina Turda-Cluj Napoca- Beclean –Viseul de Sus- Valea Izei-Sapanta- Borsa-Pasul Prislop (Carlibaba,Ciocanesti)-Vatra Dornei-Piatra Neamt-Galati.

        Plecari din Galati/Braila:  06 octombrie 2021.

  10 MOTIVE PENTRU A ALEGE UN TRASEU UNIC, MARCA”MONTANA”:

1.Portile monumentale “ Maramuresul din lemn”

2.”Tara Bisericilor din lemn” , incluse in Patrimoniul UNESCO

3.Manastirea Barsana, bijuteria manastirilor maramuresene.

4.Obiceiuri , traditii si costume nationale unice, de cand lumea.

5.Cimitirul Vesel de la Sapanta,o carte a vietii si mortii.

6.Muzica Morosanului acompaniata de cetera, doba si zongora(chitara).

7.”Horinca de la Maramu`” ,un elixir cu puteri tamaduitoare

8.Mocanita de pe Valea Vaserului,unde intoarcerea in timp este posibila.

9.Viata la tara.(“Vesnicia s-a nascut la sat”,spunea Lucian Blaga)

10.Plecarea din Galati,Braila si Tecuci.

Ziua 1 |06 octombrie|: Galati/Braila-Oituz-Prejmer-Sighisoara-Tg.Mures

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 07:00.Scurta oprire (15min) la Marasesti.Se traverseaza Carpatii prin pasul Oituz .Popas Poiana Sarata 30minute. Oprire la Cetatea Taraneasca Prejmer, pentru a vizita Biserica Fortificata .Cetatea construită în sec. XV-XVI, în jurul bisericii din Prejmer (ale cărei începuturi sunt puse în legătură cu stăpânirea cavalerilor teutoni (1211-1225) în Țara Bârsei), este considerată cea mai puternică fortificație țărănească din Transilvania Medievală, fiind și cea mai bine conservată biserică-cetate medievală din Estul Europei.Cea mai valoroasă piesă care poate fi găsită în biserica din Prejmer este altarul poliptic ce datează din jurul anului 1450, acesta fiind cel mai vechi din Transilvania. Dupa vizita, plecam spre Sighisoara, oras medieval, unde vom vizita centrul istoric, inclus din 1999 in patrimoniul mondial UNESCO (aprox. 1ora ).Cetatea Sighisoara, inconjurata de un zid de 930m (din sec 15-17), este locuita si-n prezent.S-au pastrat 9 turnuri din cele 14, ce functionau ca sedii ale diferilor bresle mestesugaresti : macelarilor,cojocarilor,tabacarilor,cositorilor,pescarilor,fierarilor etc.La doi pasi de turnul cu Ceas (fata in fata cu Casa Venetiana) se afla Casa Vlad Dracul(sau Casa cu Dragon) , una dintre cele mai vechi constructii civile din Cetatea Sighisoara. In cursul serii, ajungem la Tg. Mures. Cazare Hotel 3*- Tg Mures.

Ziua 2  |07 octombrie|:Tg.Mures-Turda-Salina-Cluj Napoca-Vadul Izei

Mic dejun bufet suedez. Ora 08:00 plecare spre Salina Turda, cea mai frumoasa salina din Romania care a ajuns sa fie obiectul fascinatiei a sute de mii de vizitatori din toata lumea si una din cele mai interesante atractii turistice din Europa(timp de vizitare – 2 ore). Oprire  aprox 1 ora in centrul orasului Cluj-Napoca. Cina si cazare Complex Teleptean Ancuta 3* sau similar.

Ziua 3 |08 octombrie|:Mocanita de pe Valea Vaserului,calatorie in timp cu trenul aminitirilor

Mic dejun.Trenul porneste din gara Viseul de Sus iar plimbarea dureaza aprox. 7ore (3 ore dus, 2 ore intors si 2 ore popas la capatul liniei in statia Paltin,pentru masa,plimbari si spectacol morosan).Trenul merge cu o viteza aprox. 15km/ora si are de parcurs in total aprox. 44 km (dus-intors) pe Valea Vaserului, intr-o salbaticie fermecatoare,peste poduri si prin tunele.Mocanita de pe Vaser a fost desemnata “Obiectivul Turistic al anului 2013” in Romania.Plimbarea cu Mocanita este foarte frumoasa , dar trebuie sa va inarmati cu rabdare(Legenda spune ca mecanicul de pe mocanita, vazand o batrana la cules de ciuperci si fructe de padure, a invitat-o in tren fara sa-i ia bani, insa batrana l-a refuzat categoric spunandu-i “ Nu pot maica, ma grabesc!”). Cina si cazare Complex Teleptean Ancuta 3* - sau similar.                    

Ziua 4 |09 octombrie|:”Tara bisericilor din lemn”,circuit inscris in Patrimoniul UNESCO:Bogdan Voda-Rozavlea-Barsana-Vadu Izei- Sapanta.

Mic dejun. Drumul pe Valea Izei te invita la poveste, e presarat cu case vopsite ca-n basme, cu oameni dintr-o bucata si manastiri din lemn.Oprire la Bogdan Voda,Rozavlea si Barsana, pentru a vizita bisericile  din lemn incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.In continuare se   viziteaza Cimitirului Vesel de la Sapanta, cu zeci de cruci colorate, pe care sunt pictate naiv scene din viata celui decedat , insostite de epitafuri scrise la persoana I , in graiul popular.Aici, moartea este considerata mai frumoasa, gratie mesterului Ion Stan Patras (1907-1977) , care a reusit sa asocieze sculpturile zugravite si cuvantul. Mesterul popular coloreaza crucile  cu albastru de Sapanta , iar baladele compuse instantaneu povestesc viata celor dusi fara intoarcere, in diverse ipostaze ale vietii lor.Cina Morosana cu program folcloric live (bauturi alcoolice si neacoolice incluse) si cazare Complex Teleptean Ancuta 3* - sau similar.

Ziua 5 |10octombrie|:Borsa-Pasul Prislop (Carlibaba,Ciocanesti)- Vatra Dornei-Galati.

Mic dejun.Se pleaca spre Galati, trecand prin Pasul Prislop (Carlibaba si Ciocanesti-un sat unde localnicii respecta arhitectura traditionala). Satul Ciocăneşti este dovada vie că oamenii chiar pot sfinţi locul, iar rezultatele sunt spectaculoase.. Astfel, satul s-a transformat într-un muzeu viu, unic în ţară, cu peste 600de gospodării una mai frumoasă ca alta.Popas de 1 ora inVatra Dornei.Sosire in  Galati, aprox. Ora 22:00,in functie de trafic.

      Pret: 995 lei/persoana (4nopti cazare cu mic dejun+ 3cine cu mancare”ca la mama   acasa” din care 1 este Seara Morosana,acompaniata de ceterasi)

  PRETUL INCLUDE:

  • transport autocar clasificat international minim 2* sau categoria I.
  • 1 noapte cazare cu mic dejun – hotel 3* Tg. Mures
  • 3  cazari hoteluri 3* cu mic dejun bufet suedez  (Pensiunea Teleptean 3*), in camere cu 2 si 3 paturi
  • 3 cine, din care 1 este Seara Morosana, cu dansuri si muzica din Maramu’ acompaniate de cetera,doba si zongora
  • toate excursiile prevazute in program,inafara de cele optionale.
  • ghid insotitor din partea agentiei Montana.

  PRETUL NU INCLUDE:

  • biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult (daca este cazul) si nici ghizii pentru acestea.
  • OPTIONAL: plimbare cu Mocanita pe Valea Vaserului = aprox. 76lei/persoana(pensionari,studenti)  (pretul este informativ, acesta poate suferi modificari in functie de sarbatori/disponibilitate/numar participanti).
  • OPTIONAL: Excursie “Circuitul UNESCO ,in Tara bisericilor din lemn”= 50lei/persoana

    IMPORTANT :

Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 350 lei/persoana. Copiii sub 12 ani neîmpliniti in camera cu 2 adulti beneficiaza de o  reducere de 80 lei.La inscriere se va achita un avans de 300 lei/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii (grup minim 35 platitori). In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.Locurile sunt atribuite in ordinea inscrierii.   

Conditii  de retragere: 

-30% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 30zile inainte de plecare/intrare;

-100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 29-0 zile inainte de plecare/intrare.

 

Complex TELEPTEAN 3*  este format din 2 pensiuni : Teleptean si “In deal la Ancuta “Situat in comuna Vadu Izei, la 7 km de Sighetu Marmatiei ,va intampina cu o ospitalitate lipsita de margini.Gradina complexului va ofera spatiu de joaca pentru copii, foisoare pentru servitul mesei in aer liber, gratar, ceaon si tot in cadrul gradinii exista si o livada cu pomi fructiferi. Pensiunea dispune si de un restaurant traditional cu o capacitate de 50 de persoane in cadrul caruia se serveste numai mancare ,, BIO” pregatita din produsele proprii obtinute de la mica ferma a pensiunii pe care puteti sa o vizitati si dumneavoastra.

     "  Mancare Traditionala : Cozonacii, painea pe vatra, mamaliga cu branza si jumari, sarmalele cu coaste si carnat, gogosile uriase si prajiturile de casa se impletesc exceptional cu horinca si afinata de Maramu’ si puteti face si o strigare dupa ,,ceterasii” nostrii care sa va invete se ,,jucati” si sa cantati ca-n Maramures. "


Tipărire   Email