PROGRAM 2021 "MARCA MONTANA"  

PRIMIM TICHETE DE VACANTA

            Un colt de Rai (Pensiunea Laguna Albastra ) ..o poarta spre mirifica DELTA DUNARII  (3zile)

   BONUS: PLIMBARE CU BARCA PE CANALE: BRATUL SF. GHEORGHE – DUNAREA VECHE – UZLINA SI CELE 3 LACURI: ISAC, ISACEL SI UZLINA.  

     Viziteaza  acest vast si complex mediu natural, alege sa te plimbi cu barca pe canale si lacuri, sa asculti freamatul stufului si zgomotele naturii si abia atunci iti vei da seama cat de bogati suntem cu un asemenea loc mirific supranumit Raiul pasarilor si a pestilor. Un loc pe care trebuie sa-l pastram si pentru generatiile urmatoare macar asa cum este el acum.

        Un tinut exotic, unde daca ai ocazia poti vedea peste 1830 de specii de copaci si plante, peste 2440 de specii de insecte, 91 de specii de moluste, 11 specii de reptile, 10 specii de amfibieni, 320 de specii de pasari ,133 specii de pesti si 44 de specii de mamifere, foarte multe dintre acestea fiind declarate specii unice si monumente ale naturii.

 

         Plecare din Galati/Braila:  24septembrie 2021

Ziua 1 | Galati- Cetatea Dinogetia – Manastirea Cocos – Tulcea- Murighiol.

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 07:30 .Trecem cu bac-ul Dunarea, in Dobrogea, cunoscuta in timpul ocupatiei romane cu numele de Scitia Mica .Ajungem in Comuna Jijila ,la 4km in amonte de satul Garvan , unde pe partea stanga putem admira  Cetatea Dinogetia,asezare geto-dacica, apoi fortareata romana mentionata de Ptolemeu, ridicata  pe o fosta mica insula numita de localnici “Bisericuta” .  Ne continuam drumul spre Tulcea, cu oprire la  Manastirea Cocos,intemeiata la 1833 de catre calugari transilvaneni intorsi de la Muntele Athos , ce  ii adaposteste pe martirii descoperiti in cripa de la Niculitel(Zotikos,Attalos,Kamasis si Philippos).  Dupa-amiaza ajungem la “ POARTA DE INTRARE” in Delta Dunarii, Tulcea,oras situat pe 7 coline, pe o vatra populata continuu incepand din perioada culturii Gumelnita (2900-2200 i. Hr) . Aici vizitam :

  • Centrul Muzeul Ecoturistic Delta Dunarii - unde sunt prezentate aspecte reprezentative pentru Delta Dunarii : istoricul formarii si etapele de locuire, flora, fauna si peisajele care ii dau unicitate, traseele si zona locuita. Aici se afla si Acvariul, ce prezinta atat specii de nevertebrate si pesti din delta si din Marea Neagra.

   Seara ajungem la Murighiol.Cina si cazare Pensiunea Laguna Albastra 4* - Murighiol.        

Ziua 2 | Relaxare, plimbari cu barca.

Mic dejun.Dimineata, plimbare cu barca pe canale: Sf. Gheorghe ,Dunarea Veche, Uzlina  si lacurile Isac,Isacel si Uzlina.Pe acest traseu incredibil de frumos , veti avea ocazia sa vedeti nuferi albi si galbeni , lebede, lisite, rate si gaste salbatice , lopatari , sitari de mal, ibisi, colonia de pelicani din lacurile Uzlina si Isac ; sa ascultati  freamatul stufului, al salciilor ,zgomotele naturii si abia atunci iti vei da seama cat de bogati suntem cu asemenea loc mirific.Dupa-amiaza, timp liber  pentru relaxare, plaja, baie in piscina pensiunii. Cina cu specific pescaresc.Cazare Pensiunea Laguna Albastra 4*

- Murighiol.        

Ziua 3 | Manastirea Saon – Galati.

Mic dejun.Dimineata timp liber. Plecam spre casa.Pe drum facem un popas pentru a vizita Manastirea  Saon (Manastire de maici, cu Hramul “Inaltarea Domnului”) ,ce a luat fiinta sub stapanire otomana in anul 1846, prin plecarea unor calugari de la Manastirea Celic-Dere.Complexul Manastirii Saon cuprinde vechea si noua biserica,chiliile si vechea clopotnita , iar cei ce doresc pot admira aici si paunii ,manastirea fiind renumita pentru acesti pauni. Intreaga zona fiind viticola,cei ce doresc pot cumpara de aici  si diferite soiuri de vin.Ne continuam drumul spre casa. Sosire in Galati aprox. Ora .18:00, in functie de trafic si aglomeratie, trecere bac.

 

      PRET : 550 LEI/persoana/pachet  ( TRANSPORT AUTOCAR INCLUS ! )

 

PRETUL INCLUDE :

  • Transport cu autocar clasificat .
  • Cazare 2 nopti Pensiunea Pensiunea Laguna Albastra 4* - Murighiol.
  • Masa cu specific pescaresc.– demipensiune (cina +mic dejun) *Se intra cu cina in prima zi si se iese cu mic dejun, in ultima zi 
  • Insotitor de grup din partea agentiei.

 

PRETUL NU INCLUDE:

  • Eventualele excursii optionale si nici  biletele de intrare la obiectivele turistice si ghizii pentru acestea.
  • Taxa de intrare in Delta ( cei ce au cupon de pensie, intra gratuit). Camera single: se mai adauga suma de 210lei

*Informativ: biletul de intrare la Muzeul Delta Dunarii ( Tulcea ) – aprox. 15lei/persoana.

 

       PREZENTARE Pensiunea LAGUNA ALBASTRA 4*. - Murighiol.

         O poarta spre mirifica Delta, pensiunea Laguna Albastra din Murighiol este locul perfect pentru tine, fie ca esti pentru prima oara in zona sau esti deja iremediabil indragostit de acest peisaj. Pensiunea Laguna Albastra este pentru toate gusturile :  familii cu copii ( piscina si zona verde) si seniori ( plimbare in Delta si relaxare). De aceea aici gasiti t zona de piscine dotata cu piscina pentru adulti si bineinteles o piscina pentru copiii, pentru ca stim cu totii cat de mult adora cei mici apa. Ai la dispozitie un beach bar, de unde iti poti lua diverse bauturi pentru a-ti potoli setea si iti oferim sezlong si prosop ca sa prinzi cel mai frumos bronz pe care l-ai avut pana acum. Daca nu iti place sa stai la soare, esti invitat  in zona foisorului unde este umbra si racoare si poti face un gratar sau de ce nu, chiar un bors la ceaun din pestele pe care l-ai prins in delta.Si daca s-au “murat” cei mici prea tare, ii poti aduce in zona verde de joaca, sa isi consume cu bucurie toata energia specifica varstei.


Tipărire   Email