PROGRAM 2022 "MARCA MONTANA" 

                             

                                      MISTERELE GRECIEI (6zile)

                  MUNTELE OLIMP-SEJUR PARALIA KATERINI–POZAR-EDESSA-INSULA SKIATHOS-METEORA-SALONIC

   

BONUS: Excursie Muntele Olimp + Manastirea Sf Efrem Sirul

BONUS: Excursie Salonic (pentru plata avans , pana-n 15 martie  2022)

  Plecare din Galati/Braila: 18 iunie 2022 - Pret : 1230 lei/persoana ( 5nopti cazare Hotel 3* cu DEMIPENSIUNE si transport)

  Plecare din Galati/Braila: 25 iunie 2022 - Pret : 1175 lei/persoana ( 5nopti cazare Hotel 3* cu DEMIPENSIUNE si transport)

  Plecare din Galati /Braila: 30 iulie 2022 - Pret : 1250 lei/persoana ( 5nopti cazare Hotel 3* cu DEMIPENSIUNE si transport)

 

Ziua 1 |:Catre Patria lui Homer ...

Plecare ora 05 :00, din fata Agentiei de Turism Monytana, pe traseul : Galati/Braila-Buzau-Bucuresti-Giurgiu-Sofia-Salonic-Katerini-Paralia Katerini Cina si cazare Hotel OREA ELENI 3* Paralia –Katerini sau similar.

Ziua 2 |: Muntele Olimp , Manastirea Sf. Efrem Sirul si plaja Paralia Katerini

Mic dejun.BONUS :Muntele Olimp « Lacasul Zeilor » si Manastirea Sf. Efrem Sirul. Dimineata se face o vizita la legendarul MUNTELE OLIMP,considerat ,,Lacasul Zeilor’’.Ascensiunea spre muntele Olimp incepe din satul Litohoro, printr-un defileu magnific, iar punctul final este cascada Litohoro(cascada lui Zeus,cu cazanele lui Zeus), care se afla in inima muntelui Olimp. Continuam excursia cu vizita la  MANASTIREA KONTARIOTISSA. Manastirea Sfantul Efrem Sirul este o manastire relativ nou-infiintata din Grecia. Arhitectura acesteia este una tipic bizantina, atat biserica cea mare, cat si paraclisele, chiliile si celelalte cladiri fiind in intregime acoperite cu caramida rosie si arcade. In biserica mare a manastirii se pastreaza, cu mare evlavie, cea mai mare comoara a locului: mana dreapta a Sfantului Efrem Sirul, cea prin care harul lui Dumnezeu a daruit lumii nenumarate imne, rugaciuni si cuvinte de invatatura. Sfantul Efrem Sirul este praznuit de Biserica Ortodoxa in ziua de 28.o1. Ne intoarcem in Statiunea Paralia-Katerini,timp liber pentru plaja, relaxare si  shopping(aici sunt magazine cu blanuri si bijuterii foarte ieftine). Cina si cazare OREA ELENI 3* * sau similar.

Ziua 3 |: Plaja, relaxare si shopping, in Paralia Katerini.

Mic dejun. Timp liber pentru plaja, relaxare si shopping in statiune . Cina si cazare OREA ELENI 3* * sau similar.

Ziua 4 |:METEORA, paradis intre cer pe pamant

Mic dejun. Optional: Excursie manastirile de la Meteora.Plecare spre KALAMBAKA.Pe drum, in valea raului Tembi, oprim la schitul construit in stanca  al Sf.Paraschevi,unde se afla ,Izvorul Tamaduirii’’, loc sfant pentru alinarea durerilor(izvor cu apa tamaduitoare pentru cei cu probleme la ochi).Popas la Zindros-centru de confectionare si comercializare a icoanelor si altor obiecte de cult religios.Se viziteaza  COMPLEXUL MONAHAL METEORA. Meteora, in traducere- suspendat intre cer si pamant, maret fenomen geografic unic in lume, unde suntem sedusi de privelistea de ,,paduri’’ de stanci, cu forme ciudate, pe varful carora se afla manastiri.Vom vizita manastirile : Marele Meteor unde ne vom inchina la  moastele celor doi sfinti intemeietori : Sf. Atanasie si Ioan Vresis Paleologul.Pelerinajul continua pe inaltimi,pana  la a doua manastire inchinata Sfantului Intaiului Martir si Arhidiacon Stefan. Inchinare la capul Sf Ierarh Haralambie, un sfant iubit pretutindeni « grabnic ajutator «  impotriva epidemiilor si protector al animalelor domestice.Cina si cazare Hotel OREA ELENI 3* sau similar.

Ziua 5 |:Cascadele de la Edessa si Baile Termale de la Pozar.

Mic dejun. Optional :Excursie 1zi Edessa si Statiunea Pozar.Dimineata, plecam spre Edessa, unul dintre cele mai frumoase orase din Grecia .Aici vizitam  CASCADELE EDESSA . Pana la caderea in gol, apa este dirijata printr-o gradina incarcata cu flori si arbusti, strecuranduse  pe sub podete , si formeaza apoi  la cadere, minicascade.Cascada cea mai spectaculoasa este Karanos unde apa se pravaleste de la o inaltime de 70m.In timpul liber oferit, pe langa fotografii si plimbari , puteti explora, in spatele cascadei se afla o pestera. Ne continuam drumul spre POZAR, statiune renumita pentru apele sale termale ( temperaturi intre 37-60grade) inca din Antichitate, mentionate si de Herodot, inscrierile sale.  Timp liber.Acces bai cascada = aprox. 2euro/persoana. Access piscina exterioara = aprox. 3 euro/persoana. Cina si cazare Hotel OREA ELENI 3* sau similar.

Ziua 6 |: TESSALONIKI, capital regilor macedonieni

Mic dejun.Se pleaca spre SALONIC,oras inaltat de Kassandru,in cinstea sotiei sale Tessaloniki(sora lui Alexandru Macedon).Facem un tur panoramic, cu autocaru, pe traseul:

 • Promenada , cu Piata Aristotel.
 • Turnul Alb – monument bizantin impunator, fosta inchisoare turceasca si loc de executie , astazi este unul dintre simbolurile orasului si gazduieste Muzeul Bizantin.
 • Arcul lui Galeriu – monument antic , chiar pe Via Egnatia, ridicat din 304 d. Hr ( in amintirea victoriei romanilor asupra persilor, din anul 297), impodobit cu basoreliefuri ( scene de batalie, imparati si zei) ce au supravietuit timpului.
 • Rotonda – monument inclus in Patrimoniul Unesco , care a fost pe rand biserica in sec 5, catedrala in sec 15 si moschee in sec 16 ; constructie ridicata cu scopul de a fi mausoleul lui Galeriu.

    Poposim la CATEDRALA SF DIMITRIE IZVORATORUL DE MIR, patronul orasului Salonic.Ne inchinam la moastele acestuia si admiram interiorul catedralei, loc cu o incarcatura istorica  impresionanta si cu o arhitectura demna de toata admiratia (Catedrala este renumita  si pentru cele 6 panouri de mozaic ce dateaza inca din perioada politicii iconoclaste). Plecare spre Romania aprox. ora 14:00.Sosire Galati in cursul diminetii, aprox. ora 08:00,in functie de trafic si de procedurile vamale.

 

   PRETUL INCLUDE:

 • Transport autocar clasificat international.
 • 5 nopti cazare cu DEMIPENSIUNE (mic dejun+ cina) – Hotel OREA ELENI 3* ( Statiunea Paralia Katerini)
 • BONUS : VIZITA SALONIC
 • BONUS: EXCURSIE MUNTELE OLIMP  + MANASTIREA KONTARIOTISSA ( Sf Efrem Siru).
 • Ghid insotitor, din partea agentiei .
 • Asigurare storno si Asigurare medicala privata (optionala)

   PRETUL NU INCLUDE:

 • Biletele la intrari obiective turistice si de cult si nici ghizii pentru acestea. (Meteora = aprox. 3 euro/pers/per manastire)
 • Aer conditionat = 5 euro/zi/per camera.
 • OPTIONAL(minim 30participanti): METEORA, paradis intre cer si pamant = 30 euro (40euro, daca se achita in Grecia)
 • OPTIONAL(minim 30participanti): CASCADELE DE LA EDESSA si BAILE TERMALE DE LA POZAR = 25euro (30euro, in Grecia)
 • OPTIONAL (minim 30participanti): INSULA SKIATHOS = 40 euro (50euro, in Grecia)

       Conditii  de retragere: 

 • 40 % din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
 • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea achitata conform pragurilor din contract.In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs similar al organizatorului. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului.

 ACTE NECESARE: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania; pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii : www.politiadefrontiera.ro

 

IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 500lei/ persoana.La inscriere se va achita un avans de minim 30% .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract. Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 100lei .Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

2.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.