PROGRAM 2022 "MARCA MONTANA" 

                             

         MARELE TUR AL GRECIEI si 3 INSULE : Evia, Eghina,Corfu (8zile)

                 Itinerar : Galati-Braila-Sofia-Paralia Katerini-ALMIROS(Braul Maicii   Domnului)-INSULA EVIA(Sf.Ioan Rusu)- NEA MAKRI (Sf Efrem cel Nou)-ATENA-INSULA EGHINA(Sfantul  Nectarie)-CANALUL CORINT- PATRAS(Sf Andrei)-MEGA SPILEO(Sf Gherasim)-INSULA CORFU(Sf Spiridon)-KALAMBAKA(Meteore)-Sf Efrem Siru-SALONIC(Sf Dimitrie Izvoratorul de Mir)- Manastirea RILAItinerar : Galati-Braila-Sofia-Paralia Katerini-ALMIROS(Braul Maicii   Domnului)-INSULA EVIA(Sf.Ioan Rusu)- NEA MAKRI (Sf Efrem cel Nou)-ATENA-INSULA EGHINA(Sfantul  Nectarie)-CANALUL CORINT- PATRAS(Sf Andrei)-MEGA SPILEO(Sf Gherasim)-INSULA CORFU(Sf Spiridon)-KALAMBAKA(Meteore)-Sf Efrem Siru-SALONIC(Sf Dimitrie Izvoratorul de Mir)- Manastirea RILA  

       Plecare din Galati/Braila: 21septembrie 2022

 

Ziua 1 |: Catre Grecia, tara increstinata de Sfantul Apostol Pavel

Plecare din Galati ora 05:00 pe traseul Galati-Braila-Buzau-Bucuresti-Giurgiu-Sofia-Paralia Katerini.Cazare Hotel 3* ,zona Paralia Katerini

Ziua 2 |: Braul Maicii Domnului(Almiros-Insula Evia-Atena)

Mic dejun.Se pleaca spre Atena. In localitatea ALMIROS, in munti, popas la Manastirea Kato Xenia ;  (aici se afla un fragment din Braul Maicii Domnului).La aceasta manastire  sunt si  3 maicute romance.Tot aici se afla si o icoana facatoare de minuni «  Maica Domnului Straina ». A fost gasita intr-o barca, pe tarmul marii Egee, langa localitatea Almiros.Se presupune ca niste calugari din Constantinopol, in timpul unui asediu turcesc,pentru a salva icoana au pus-o intr-o barca si i-au dat drumul pe mare.Vantul a purtat-o  in Grecia,in zona Volos.Se trece in INSULA EVIA cu ferryboat-ul in localitatea Glifa. Traversarea insulei de la nord la sud ,cu oprire in satul Prokopi, unde se afla biserica Sf Ioan Rusu.Inchinare la moastele sfinte.Revenire pe continent,pe podul de la  Halkida. Ne inchinam la Manastirea Sf.Efrem cel Nou,din localitatea NEA MAKRI. Seara , tur cu autocarul ,  centrul Atenei (zona istorica).Cina si cazare Hotel 2*sup.- zona Atena .

Ziua 3 |: Atena, orasul Zeilor (Atena-Insula Eghina(Sf.Nectarie) - Patras

Mic dejun. Se pleaca in  portul Pireu,imbarcare pe ferry-boat cu destinatia INSULA EGHINA.Se viziteaza Manastirea Sf Treime, unde ne inchiam moastele Sf. Nectarie Taumaturgul. Biserica manastirii unde a vietuit Sf Nectarie a fost ridicata pe ruinele unei vechi biserici bizantine, intre 1904-1910 si a fost inchinata Sf. Treimi. Odata cu canonizarea Sf Nectarie, aceasta a primit si acest hram. Deasupra lacasului nou se afla vechea manastire, chilia si mormantul Sf. Nectarie.imp liber in  port pentru cumparaturi.Intoarcere in Atena,aprox. ora 15:30.Tur de oras ATENA cu autocarul,cu opriri la Palatul Parlamentului(schimbarea garzii la mormantul ostasului necunoscut),Complexul Acropole (Parthenonul,Templul Atenei Nike, Erechtionul, Karyatidele,Odeonul,Teatrul lui Dionysos,Stadionul Olimpic).Urcam pe Stanca Aeropagus , locul unde Sf. Apostol Pavel a rostit faimoasa predica catre atenieni.Turul se incheie cu parcurgerea Pietei Sintagma  si Omonia.Ne continuam drumul spre Patras, cu oprire la CANALUL CORINT, lung de 6km (constructie inceputa de imparatul Nero,sec I d.Hr si terminata in 1893).Leaga Marea Ionica de Marea Egee.Cina si cazare Hotel Rodini 3* - Rodini

Ziua 4 |: MEGA SPILEO (Marea Pestera)

Mic dejun.Dimineata  se pleaca in Peloponez la MANASTIREA MEGA SPILEO (Marea Pestera).Putine agentii din Romania au in programele lor acest obiectiv spectaculos. Construita pe peretele salbatic si abrupt al unei stanci de 120m,pe locul pesterii unde a fost gasita cea mai veche icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul in brate, atribuita Sf.Ap.Luca.Tot aici se afla si mana Sf Haralambie (ce a iscat un mare scandal intre Grecia si Romania), aparator impotriva ciumei si foametei .Cei care ajung aici se pot desfata,pe langa bucuriile duhovnicesti, cu o priveliste uluitoare spre Golful Corint si Marea Ionica, de la o altitudine de peste 1.000m. Cina si cazare Hotel Rodini Beach 3*sau similar zona Patras.

Ziua 5 |:  Patras -Insula Corfu (Sf. Spiridon) - Kalambaka ( Manastirile suspendate de la Meteora)

Mic dejun. Coboram in PATRAS-Capitala Peloponezului, pentru a vizita Catedrala Sf Andrei(cea mai mare biserica din Balcani,cu interiorul imbracat cu frumoase icoane si picturi bizantine) si pentru a ne inchina la moastele Sfantului si la o parte din crucea pe care a fost rastignit Sf Andrei. Se pleaca spre insula Corfu, Se trece cu ferry-boat-ul in insula.Deplasare spre capitala insulei, Corfu Town. Aici se pot  vizita : Esplanada, Palatul Regal,Vechea Fortareata ,Noua Fortareata ,Catedrala Sf Spiridon(adaposteste moastele intregi ale Sf Ierarh Spiridon), celebra pentru valoroasele sale icoane si gravuri in aur si argint,Biserica Sf Teodora (adaposteste moastele intregi ale Sf Imparatese Teodora).Cazare Corfu,Hotel 3*  sau similar zona Ioannina.

Ziua 6 |: Meteora, paradis intre cer si pamant (Insula Corfu -Kalambaka -Paralia Katerini)

Mic dejun.Dimineata ne indreptam spre KALAMBAKA. Se viziteaza Complexul Monahal Meteora (Meteora, in traducere- suspendat intre cer si pamant) maret fenomen geografic unic in lume, unde suntem sedusi de privelistea de ,,paduri’’ de stanci, cu forme ciudate, pe varful carora se afla manastir.Ne inchinam la manastirile : Marele Meteor sau Varlaam (manastiri de calugari)si Sf Stefan sau Rusanu(manastiri de maici), in functie de cum vor fi deschise. Popas la Zindros-centru de confectionare si comercializare a icoanelor si altor obiecte de cult religios. In drum spre Paralia Gritsa traversam VALEA TEMBI, unde oprim la schitul Sf. Paraschevi, (cu ,,Izvorul Tamaduirii’’, loc sfant pentru alinarea durerilor – izvor cu apa tamaduitoare pentru cei cu probleme la ochi ).Cina si cazare Hotel  3* - Paralia Katerini.

Ziua 7 |: Sf. Efrem Siru si Salonic,capitala Macedoniei grecesti (Sf.Dimitrie, Izvoratorul de Mir)

Mic dejun. Dimineata, timp liber . La pranz , ne indreptam spre Manastirea Kontariotissa-inchinare la moastele SF EFREM SIRU  (mana dreapta a  sfantului). Manastirea Sfantul Efrem Sirul este o manastire relativ nou-infiintata din Grecia. Arhitectura acesteia este una tipic bizantina, atat biserica cea mare, cat si paraclisele, chiliile si celelalte cladiri fiind in intregime acoperite cu caramida rosie si arcade. In biserica mare a manastirii se pastreaza, cu mare evlavie, cea mai mare comoara a locului: mana dreapta a Sfantului Efrem Sirul, cea prin care harul lui Dumnezeu a daruit lumii nenumarate imne, rugaciuni si cuvinte de invatatura. Sfantul Efrem Sirul este praznuit de Biserica Ortodoxa in ziua de 28.o1.

     Se pleaca spre SALONIC,oras inaltat de Kassandru,in cinstea sotiei sale Tessaloniki(sora lui Alexandru Macedon).Facem un tur panoramic, cu autocaru, pe traseul:

 • Promenada , cu Piata Aristotel.
 • Turnul Alb – monument bizantin impunator, fosta inchisoare turceasca si loc de executie , astazi este unul dintre simbolurile orasului si gazduieste Muzeul Bizantin.
 • Via Egnatia, cu :
 • Arcul lui Galeriu – monument antic , chiar pe Via Egnatia, ridicat din 304 d. Hr ( in amintirea victoriei romanilor asupra persilor, din anul 297), impodobit cu basoreliefuri ( scene de batalie, imparati si zei) ce au supravietuit timpului.
 • Rotonda – monument inclus in Patrimoniul Unesco , care a fost pe rand biserica in sec 5, catedrala in sec 15 si moschee in sec 16 ; constructie ridicata cu scopul de a fi mausoleul lui Galeriu.

    Poposim la Catedrala Sf Dimitrie Izvoratorul de Mir, patronul orasului Salonic.Ne inchinam la moastele acestuia si admiram interiorul catedralei, loc cu o incarcatura istorica  impresionanta si cu o arhitectura demna de toata admiratia (Catedrala este renumita  si pentru cele 6 panouri de mozaic ce dateaza inca din perioada politicii iconoclaste).Urmatoarea destinatie va fi Biserica Sf. Sofia , cu moastele Sf. Vasile cel Nou.Dupa terminarea vizitei, plecam spre Bulgaria. Cina Si cazare  - Hotel Sveti Nikola 3* sup. – Sandanski , sau similar.

Ziua 8 |: Manastirea RILA   

Mic dejun.  Ne indreptam spre MANASTIREA SF IOAN DE RILA,  cea mai mare și mai cunoscută mănăstire ortodoxă din Bulgaria, inființată în secolul al X-lea, si considerată a fi unul dintre cele mai importante monumente culturale, istorice și de arhitectură nu doar din tara ci și din toată Europa de Sud . Tradiția spune că fondatorul mănăstirii a fost pustnicul Sf. Ivan din Rila, al cărui nume îl poartă, în timpul domniei țarului Petru I (927-968). Pustnicul a locuit de fapt într-o peșteră fără vreo posesiune materială, nu departe de locul mănăstirii, iar complexul a fost construit de ucenicii săi, care au venit în munți să învețe de la el.  Pelerinii se pot inchina la racla cu moastele Sfantului Ioan de Rila si la icoana Maicii Domnului, facatoare se minuni, aflate in  biserica manastirii.Plecare spre Romania.Sosire in Galati, a2a zi aprox ora 22:00 , in functie de trafic si procedurile vamale.

                                                                  \

         Pret: 525 euro/persoana

  PRETUL INCLUDE:

 • Transport autocar clasificat international; Taxe de oras si taxe de statiune.
 • Cazare 7 nopti + mic dejun si pachet de 5 cine X 12 euro persoana = 60 euro/persoana
 • Ferryboat : Insula Evia, Insula Eghina, Insula Corfu si Golful Corint sau Podul Rio.
 • EXCURSIE SALONIC ( evaluata la 20 euro/persoana, de catre alte agentii de turism)
 • EXCURSIE MANASTIREA SF. EFREM SIRUL , cu inchinare la moastele Sf Efrem Siru. (evaluata la 10 euro, de catre alte agentii de turism)
 • EXCURSIE SF EFREM  , cu inchinare la moastele Sf Efrem cel Nou (evaluata la 20 euro,, de catre alte agentii de turism)
 • EXCURSIE CORFU TOWN– plimbare pietonala , inchinare la Catedrala, la moastele Sf Spiridon
 • EXCURSIE METEORA ( evaluata la 25 euro/persoana, de catre alte agentii de turism)
 • EXCURSIE MEGA SPILEO ( evaluata la 15 euro/persoana, de catre alte agentii de turism)
 • MANASTIREA RILA
 • Tur panoramic cu autocarul Atena si urcare pe Stanca Aeropagus , locul unde Sf. Apostol Pavel a rostit faimoasa predica catre atenieni
 • Tur panoramic cu autocarul si vizita pietonala Turnul Alb, Catedrala Sf Dimitrie Izvoratorul de Mir , oras Salonic
 • Insotitor de grup din partea agentiei Montana.

 PRETUL NU INCLUDE:

 • Biletele la intrari obiective turistice si de cult si nici ghizii pentru acestea.(Meteora = aprox. 3 euro/pers/per manastire)
 • Asigurare medicala privata

       Conditii  de retragere: 

 • 40 % din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
 • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea achitata conform pragurilor din contract.In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs similar al organizatorului. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului.

 

ACTE NECESARE: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania; pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii : www.politiadefrontiera.ro

 

IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 290euro/ persoana.La inscriere se va achita un avans de 200 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .Copii sub 12 ani (neimpliniti) cazati in camera cu 2 adulti ,au o reducere de 30 euro. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

2.Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 35 euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

3.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.


Tipărire   Email