PROGRAM 2022 "TRAIESTE CLIPA! " MARCA MONTANA

 

                                   CIRCUIT REPUBLICA MOLDOVA (3zile)

             M.Capriana- M.Hancu- CHISINAU-Orheiul Vechi-Cetatea Soroca- Regatul vinului, crama CRICOVA- Conacul Manuc Bey

** AM INCLUS IN PROGRAM “CETATEA SOROCA”, CEL MAI IMPORTANT OBIECTIV TURISTIC DIN REPUBLICA  MOLDOVA, MONUMENT ISTORIC UNIC, CONSTRUIT DE STEFAN CEL MARE.

    Plecare din Galati/Braila: 14 octombrie 2022

 

Ziua 1 |14 octombrie|: Catre Basarabia strabuna..

Plecam din Galati ora 07:00 pe traseul:Tecuci-Barlad-Leuseni-Manastirea Hancu-Manastirea Capriana-Chisinau.Dupa ce trecem granita , prima oprire in Republica Moldova, va fi la MANASTIREA HINCU ,prima asezare mohabala din Republica Moldova unde prin 1820-1822 s-a introdus viata de obste , formata din doua biserici de piatra:biserica de vara cu hramul”Cuvioasa Parascheva” si biserica de iarna cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. In jurul manastirii sunt izvoare cu apa minerala.Urmatoarea oprire va fi la MANASTIREA CAPRIANA ,manastire domneasca care s-a bucurat de grija mai multor domnitori moldoveni:Alexandru cel Bun, Stefan cel Mare, Petru Rares si Alexandru Lapusneanu.Asezata intr-o zona pitoreasca de codru, aceasta este considerate una dintre cele mai vechi manastiri din Moldova (intemeiata in 1429): in 1840 este construit paraclisul de iarna “Sf Gheorghe”(acum Sf Nicolae), in 1903 este inaltata noua biserica de iarna, in 1812 a fost construita clopotnita. In Manastirea Capriana este inmormantat mitropolitul Gavriil Banulescu-Bosoni.

    Sosim in CHISINAU si luam pulsul capitalei printr-o plimbare fascinanta, in centrul orasului :

 • Gradina Publica Stefan cel Mare si Sfant - se numără printre obiectivele turistice din Chişinău care merita vizitate .Este poate cel mai cunoscut loc din oraş. Este si cel mai vechi parc conceput si amenajat în manieră clasică la Chişinău.În 1885, aici a fost montat monumentul lui Aleksandr Puşkin, iar în 1928 — cel al lui Ştefan cel Mare. În 1958 a fost amenajată Aleea Clasicilor cu 12 busturi ale clasicilor literaturii române.
 • Muzeul National de Istorie , Cladirea Guvernului Republicii Moldova, Primaria Municipiului Chisinau
 • Arcul de Triumf -este un monument de arhitectură construit în 1841, pentru a comemora victoria armatelor ruseşti asupra turcilor. În interiorul arcului se află un clopot care a fost turnat din metalul tunurilor turceşti capturate în război. Înălţimea monumentului este de 13 m, iar capitelurile celor patru piloni ai construcţiei au fost sculptate în stil corintic. Pe partea frontală este montat un orologiu mecanic, luminat în timpul nopţii, care însă nu anunţă prin sunet ora exactă. Arcul veghează centrul Chişinăului de peste 174 de ani.
 • Catedrala Mitrolopitana Ortodox “Adormirea Maicii Domnului” – monument de arhitectura de insemnatate nationala, construit in 1892 de comunitatea ortodoxa de rit vechi rus.  Catedrala este alcatuita sintr-o nava, cu absida semicirculata la est si un turn cu clopotnita la vest.                    .Cazare Hotel 4* - Chisinau .

Ziua 2 |15 octombrie|: Calatorie in timp, la Orheiul Vechi si Cetatea Soroca

Mic dejun. Dimineata, vom pleca spre ORHEIUL VECHI , unul din cele mai vizitate obiective turistice din Republica Moldova,renumit prin manastirile sale rupestre ( A fost unul din principalele orase ale Hoardei de Aur, in sec XIV. .Complexul este alcatuit din grote,un amfiteatru natural vechi de peste 40mii de ani,fortificatii antice,manastiri rupestre cu calugari sihastri si o priveliste superba asupra canionului format de raul REUT.Aici se afla mica Manastire Pestere ,aflată la o înălțime de 60 metri deasupra Răutului, în continuarea chiliilor precedente, cu circa 50 m mai spre vest.Mănăstirea este alcătuită dintr-o biserică rupestră cu altar, naos, pronaos și pridvor, cu un grup de chilii monahale, un coridor cu scări de acces spre Răut și un tunel săpat pe la 1821, care străbate stînca dinspre satul Butuceni, avînd deasupra intrării o clopotniță, amplasată în 1890. Lîngă clopotniță, deasupra bisericii rupestre, la marginea promontoriului, este instalată o cruce masivă din piatră,  datată cu secolul al XVIII-lea.OPTIONAL: pranz traditional moldovenesc, in cadrul unei  gospodarii din satul Butuceni/Trebujeni.Continuam drumul spre Soroca,considerata capitala neoficiala a romilor. In raionul Soroca locuiesc peste 10mii de romi,iar casele construite de ei pe „Dealul Tiganilor”seamana cu niste castele.Unele imita constructii celebre din intreaga lume:Teatrul Mare din Moscova(Balshoi Theatre),Capitoliu din Washington si altele.Vizitam CETATEA SOROCA,, un monument istoric unic in arhitectura constructiilor defensive ale Moldovei medievale.Aceasta a fost inaltata de Stefan cel Mare , in ultimul sfert al secolului 15, din lemn si reconstruita din piatra, de Petru Rares. Cazare Hotel 4* - Chisinau

Ziua 3 |16 octombrie|:  Regatul vinului, Crama Cricova .

Mic dejun.Dimineata, ne indreptam spre  CRICOVA , perla vinificatiei moldave; un”oras subteran”unde fiecare strada poarta numele unei marci de vin(Cabernet,Merlot,Sauvignon, s.a.)Se viziteaza : superba galerie subterana formata din 70 de strazi,cinematograful (in premiera pentru Republica Moldova, Cricova a inaugurat un cinematograf în piatră;situat la o adâncime de 80 m, pe strada „Frații Lumière”, ce  poate găzdui 40  persoane ) , muzeul (au fost adunate mai multe utilaje care se foloseau în viticultură și vinificație. Aici se regăseasc două teascuri din lemn din Grecia şi Imperiul Roman) ,colectia Maresalului Hermann Goring,comandantul aviatiei Germane naziste(cea mai  valoroasa colectie , din ea fac parte peste 2000 vinuri de elita , toate produse in recolta de struguri din 1940) si sala de degustare Iurie Gagarin(astronautul rus in vizita din 1966, dupa ce a servit „putin” vin, s-a ratacit si a ratat iesirea) Colectii personale de vin (Angela Merkel, Vladimir Putin,Basescu s.a.).Beciurile de la Cricova sunt cu adevărat de neîntrecut în lume. Aici istoria, arheologia și arta vinificației unite într-un tot întreg au format un adevărat Oraş Subteran. În prezent, oraşul vinicol se întinde pe o suprafaţă de 53 de hectare, iar galeriile subterane, transformate în străzi, au o lungime totală de 120 de kilometri.  Toate acestea, fac din vizita in Regatul vinului, o experienta de neuitat.Dupa amiaza , ajungem la Hincesti unde vizitam CONACUL LUI MANUC BEY, diploman si negustor armean. Complexul cuprinde: Palatul lui Manuc, Casa vechiului, Cladirea contesei, Castelul de vanatoare Si Turnul de veghe. Palatul este conceput în spiritul clasicismului francez, cu deschideri largi de ferestre și loggii. Pe terasă, pereții interiori au fost decorați cu fresce frumoase și sunt prevăzute nișe în care fuseseră amplasate statuile. Plafoanele palatului au fost pictate de alt armean – Hovhannes Ayvazyan, care mai târziu a devenit cunoscut ca pictorul rus Ivan Konstantinovici Aivazovski, fiind în acea perioadă în ospeție la fratele său în Chisinau. Pictura, din păcate, nu s-a păstrat pana în zilele noastre.Dupa terminarea vizitei, ne indreptam spre casa. Sosire Galati aprox ora 22:00,in functie de trafic si de procedurile vamale.

                                                                                                                                                                      Grup minim 40 persoane.

                  Pret: 495 lei/persoana                                                                                                                                              

PRETUL INCLUDE:

 • Transport autocar clasificat international
 • 2 nopti cazare cu mic dejun - Hotel 4* Chisinau.
 • Taxe de oras
 • Tur pietonal CHISINAU (centrul istoric)
 • Vizite : Manastirea Hincu , Manastirea Capriana, Conacul lui Manuc Bey .
 • EXCURSIE ORHEIUL VECHI – CETATEA SOROCA
 • Ghid insotitor din partea Agentiei Montana.

PRETUL NU INCLUDE:

 • Intrarile la obiectivele turistice (cetati , biserici rupestre, case-muzeu,palate ) si de cult si nici ghizii pentru acestea.
 • La cerere, pranz traditional moldovenesc in satul Butuceni /Trebujeni = aprox. 260 lei MD (rezervat din tara).
 • Pachet Crama CRIVOCA = 25 euro/persoana. (Pachetul include: ghid local , excursie in subteran:tur crama, trenuletul,muzeu,cinematograf  ,dupa care suntem invitati  in una din salile de degustare , unde avem degustare :4 tipuri de vin,cu gustarea:  placinte in asortiment, nuci(pretul pachetului poate suferi modificari, in functie de biletul de intrare la Crama Cricova – de sarbatori, gazduire degustari speciale organizate si promovate la nivel local/national)
 • Asigurare medicala privata.

Conditii  de retragere: 

 • 40 % din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
 • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea achitata conform pragurilor din contract.In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs similar al organizatorului. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului.

  ACTE NECESARE : C.I sau pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania; pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii la www.politiadefrontiera.ro

IMPORTANT :

 1. Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.Cei care doresc sa stea singuri in camera,suplimentul este de 210 lei/persoana. La inscriere se va achita un avans de minim 30% .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

 2.Grup minim 40 persoane.Pentru grup 30-39persoane, pretul creste cu 20euro. Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

   


Tipărire   Email