PROGRAM 2022 "MARCA MONTANA"

                          REVELION :PARADISUL ORIENTAL DIN ISTANBUL(5zile/4nopti)

 

 Plecare din  Galati/Braila : 29 decembrie 2022

Ziua 1 |29 decembrie|: Catre Paradisul oriental :

      Ora 05:00 plecare din Galati, din fata Agentiei de Turism MONTANA,  pe traseul: Galati –Braila- Constanta–Istanbul.Sosire Istanbul, in cursul serii, in functie de formalitatile vamale. Cazare Hotel Fuar 3*– Istanbul

Ziua 2 |30 decembrie|: Acasa la Suleyman Magnificul “ :

       Mic dejun. Dimineata ,ne bucuram pret de o jumatate de ora, de o prezentare de moda – colectie haine de piele si de blana .Dupa momentul de destindere , ne deplasam  spre centrul istoric pentru vizita pietonala: TOPKAPI, PALATUL SULTANILOR, unde se afla sfintele moaste ale lui Ioan Botezatorul (mana dreapta si o parte din capul sfantului), Sabia Sf. Domnitor Stefan cel Mare,Sabia Regelui David,Turbanul lui Iosif,Toiagul lui Moise,Sala Tezaurului si Sala haremului sultanilor.Se viziteaza MOSCHEEA SF SOFIA,MOSCHEEA ALBASTRA,HIPODROMUL cu: Fantana Germana a lui Wihelm al2lea,Obeliscul Faraonului Thutmose, adus la initiativa imparatuuil Constantin cel Mare, din Egipt ,Coloana Serpuita . Timp liber(Shopping).Va recomandam sa patrundeti in lumea fabuloasa a magazinelor din Marele Bazar ,,Baiazid Ildirim” lumii. Puteti  face o plimbare pietonala si cumparaturi pe Bulevardul Baiazid si in Marele Bazar.(care dateaza din sec. XV si este cel mai mare si mai vechi bazar cu aproape 4000magazine aranjate intr-un labirint urias de aproape 60 strazi. Cazare Hotel Fuar 3*  – Istanbul

Ziua 3 |31 decembrie|: NOU:  Turnul Sapphire si Moscheea Camlica + Petrecere pe Bosfor.

Mic dejun. Dimineata, excursie optionala  Turnul Sapphire + Moscheea Camlica ( Moscheea Presedintelui) = 50euro/persoana (Pretul include:  ghid insotitor turc . ghid insotitor din partea agentiei  , transport autocar ,bilete,  lift Turnul Sapphire ,simulator 4D SkyRide.)   

       TURNUL SAPPHIRE este  cea mai inalta cladire din Istanbul, un zgarie nori de 238 m inaltime si 54 de etaje supraterane (mai sunt 10 subterane). Se urca rapid pana la etajul 54 prin intermediul liftului expres unde putem surprinde imagini la 360 de grade asupra vechiului si noului Istanbul extins peste Europa si Asia. Vom efectua o calatorie simulata 4D cu elicopterul SkyRide peste oras. Privelistea este superioara celei din turnul Galata, ai tot Istanbulul la picioare, se poate vedea pana departe, unde Marea Neagra se imbratiseaza cu stramtoarea Bosfor.

         MOSCHEEA Camlica ( cea mai noua moschee din Istanbul -inaugurata in 2019 in districtul Uskudar, cu participarea presedintelui Recep Tayyip Erdogan,ce depastete ca dimensiune pe cele din perioada clasica otomana , inclusive Moscheea Sf. Sofia. Construita in partea asiatica (cu 6 minarete)  , rivalizeaza cu Moscheea Suleymania din partea Europeana, sala de rugaciune avand capacitatea de 63.000 de persoane , zona de rugaciune destinata exclusive femeilor de aprox. 600 locuri, domul de 72 m simbolizand cele 72 de grupuri entice traditionale din Turcia.Cele 6 minarete simbolizeaza cele 6 articole de credinta islamice:credinta in Allah, in ingeri, in profeti, in cartile sfinte  , in Ziua Judecatii si in destin.)

         Ne intoarcem la hotel. Timp liber pentru odihna,shopping  sau relaxare. Seara incendiara traditionala turceasca,pe Bosfor cu cina program artistic,cu  transfer autocar inclus+Tur parte europeana.  Cazare Hotel Fuar 3*  – Istanbul

     

                               LA MULTI ANI 2023 !!

TRASEU CROAZIERA : Podul si Turnul Galata, Cornul de Aur, Castelul Fecioarei, Moscheea si Palatul Dolmabahce,Palatul Topkapi, Podul Bosfor ,Palatul Cirigan(Palatul vizirului),Palatul Beylerbeyi,Podul Fatih cu fortaretele Rumeli si Anatolia)                                                                         

Ziua 4 |01 ianuarie|: Relaxare

Mic dejun.Timp liber. Dupaamiaza : La cerere, putem propune un program optional . Cazare Hotel Fuar 3*  – Istanbul

Ziua 5 |02 ianuarie|:  Constantinopol , capitala ortodoxiei …

Mic dejun. Dimineata, , ne indreptam spre zona Aksaray pentru a face ultimele cumparaturi (mirodenii,ceai,baclavale, la un magazine de specialitate) , apoi mergem la PATRIARHIA ECUMENICA A CONSTANTINOPOLULUI (aici se afla moastele Sf.Ierarh Ioan Gura de Aur,Sf.Ierarh Grigorie Teologul si Sf. Ierarh Vasile cel Mare (Sfinti Capadocieni),moastele Sfintei Mucenite Eufimia,ale Sf.Cuvioasei Teofana si ale Sfintei Cuvioase Solomoni. Tot aici se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului ,,Ocrotirea Bizantului” si unul din cuiele care au fost batute in trupul Domnului Iisus. Plecare spre Romania aprox. Ora 12:00.

Ziua 6 |03 ianuarie|: Sosire Galati in cursul diminetii(aprox. ora 04:00), in functie de trafic si formalitatile vamale.                           

                                                                                                                                                                Grup minim 40 persoane                                                                                                                   

                Pret: 395 euro/persoana
        

   PRETUL INCLUDE:                         

        • Transport autocar clasificat international
        • Cazare 4 nopti cu mic dejun – Hotel FUAR 3*

  • TURKISH NIGHT Dinner & Cruise „ pe Bosfor – petrecerea de Anul Nou, la bordul unui vapor ce ne poarta intr-o croaziera, pe Bosfor, pe un traseu de poveste.
  • Masa, program artistic si transfer autocar-vapor-autocar, inclus.
  • TRASEU CROAZIERA : Podul si Turnul Galata, Cornul de Aur, Castelul Fecioarei, Moscheea si Palatul Dolmabahce,Palatul Topkapi, Podul Bosfor ,Palatul Cirigan(Palatul vizirului),Palatul Beylerbeyi,Podul Fatih cu fortaretele Rumeli si Anatolia )
  • EXCURSIILE INCLUSE :Tur Istanbul cu autocarul, Fortareata Yadikule , Palatul Topkapi, Sfanta Sofia, Moscheea Albastra, Moscheea lui Suleyman Magnificul,Biserica Cisterna, Hipodromul , Turul Cornului de Aur,Cartierul Fanar, Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului (aici se afla moastele Sf.Ierarhi Ioan Gura de Aur si Grigore Teologul(sfinti capadocieni) si o parte din moastele Sf Constantin cel Mare, intemeietorul Constantinopolului, aduse de la Roma.Tot aici se afla unul din cuiele care au fost batute in trupul Domnului Iisus Hristos), Marele Bazar Bayazid.
    Turul monumentelor Bizantine & Otomane si a Cornului de aur , cu oprire pentru vizitare .
    • Insotitor grup din partea agentiei .

                                                                                                                        

     PRETUL NU INCLUDE:

  • Biletele de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii pentru acestea.
  • Excursie Turnul Sapphire si Moscheea Camlica = 50 euro/persoana . (ghid insotitor turc . ghid insotitor din partea agentiei , transport autocar , bilet lift Turnul Sapphire, simulator Turn Sapphire.) . Daca nu ne permite vremea pentru a vizita Turn Saphhire, vom inlocui cu Aquaryum Florya.

DOCUMENT : PASAPORT, valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in Romania.


Tipărire   Email