PROGRAM 2022 "MARCA MONTANA" 

                

                          CRACIUN DE POVESTE, IN RITM DE VALS .. (6zile)

        NU RATA: Concert Extraordinar de  Craciun la Palatul Imperial HOFBURG al celebrei orchestre   ÔÇ×Wiener Hofburg Orchester".

     BONUS:Excursie Abatia Melk (plata avans , pana-n 01 decembrie)

Plecare din  Galati/Braila : 22 decembrie 2022

 

Ziua 1 |22 decembrie|:La drum

Plecare la ora 05:00 din fata Agentiei Montana.Deplasare pe traseul : Galati/Braila-Brasov-Sibiu-Arad-Szeged/Hodmezovasarhely. Cazare Hotel  4* - Szeged/Hodmezovasarhely.

Ziua 2 |23 decembrie|::Budapesta-Viena, cele doua orase imperiale

Mic dejun.Plecare spre BUDAPESTA.  Tur panoramic oras (cu autocarul): Bastionul Pescarilor,Biserica Mattyas,Palatul Regal, Opera, Parlamentul, Catedrala, Podul cu Lanturi ,Podul Margareta,Podul Elisabeta,Insula Margareta.BONUS : Vom merge cu autocarul in Piata Eroilor, monument aflat in Patrimoniul UNESCO.Sosire in cursul serii la Viena.Cazare Hotel 4* -Viena.

Ziua 3 |24 decembrie|:Viena, sub magia ÔÇťAjunuluiÔÇŁ

Mic dejun.Dimineata tur panoramic cu autocarul , de-a lungul celebrului RING VIENEZ : Opera de Stat, Muzeul de Arte Frumoase , Muzeul National de Istorie,Ministerul de razboi , MAK- Muzeul de arta contemporana,Palatul Hofbourg ÔÇôfosta resedinta de iarna a dinastiei Habsburgilor,Piata Maria Thereza,Parlamentul, Primaria si Burgtheater. Tur pietonal in centrul istoric : Palatul Hofbourg ,Scoala de Calarie , Monumentul Pestei ,Domul Sf Stefan ; timp liber .Dupa-amiaza : timp liber pentru cumparaturi si  Piata de Craciun ( deschisa pana la 21 :00). Nu ratati PIATA DE CRACIUN din parcul Primariei, Rathausplatz si/sau PIATA DE CRACIUN  cu Satul de Craciun din Maria-Theresien-Platz. Cazare Hotel 4* - Viena.

Ziua 4 |25 decembrie|:Viena-Abatia Melk( cea mai frumoasa abatie in stil baroc, mentionata si in celebrul roman ÔÇťIn numele trandafiruluiÔÇŁ de Umberto Eco).

Mic dejun. OPTIONAL : Excursie la Melk, unde se afla celebra Abatie Melk, uluitor monument in stil baroc, cu o vechime de peste 900 ani si de o importanta culturala aparte ( biblioteca Abatiei Melk detine o impresionanta colectie de  manuscrise medievale, de o valoare incomensurabila). Participare la Slujba de Craciun in fastuoasa Abatie Benetictina Melk (o experienta unica ).Aceasta este vizibil tributara stilului baroc,(considerata cea mai frumoasa biserica construita in stil baroc, de la nord de Alpi)  atat prin statuile extraordinare ale abatelui din acea vreme, Berthold Dietmayr, cat si prin frumoasele fatade ale cladirilor din incinta complexului.

        Interiorul este  remarcabil pentru arhitectura sa, statui si picturi si coloritul rosu si auriu. Un efect unic a fost realizat prin pozitionarea altarului principal si a cupolei acolo unde lumina de la ferestre poate straluci pe ele. Frescele din naos, realizate de mesterul Michael Rottmayr din Salzburg (1722), descriu glorificarea Sfantului Benedict; conform legendei, doi calugari l-au privit inaltandu-se in Rai. Altarele laterale sunt proiectate ca niste capele, fiecare referindu-se la viata unui sfant, de exemplu, Ioan Botezatorul si Sfantul Sebastian. De o insemnatate deosebita sunt jilturile corului, scaunul Spovedaniei, orga, amvonul sculptat artistic si altarul principal, cu portrete ale sfintilor patroni ai bisericii, Sf. Petru si Pavel (realizate in secolul al 18-lea de Peter Widerin). Picturile de pe tavanul boltit portretizeaza Sfanta Treime inconjurata de sfinti. In anul 1976, a fost ridicat un altar modern, incorporand parti din vechiul mobilier baroc.** Daca ni se permite accessul, putem organiza si un tur al muzeului , pretul biletului se va comunica ulterior.

 Dupa-amiaza : Timp liber in VIENA , zona Primariei ÔÇô Piata Maria Tereza : plimbare, suvenituri , gustari traditionale(vin, carnat traditional, cascane,cartof copt etc.)

         OPTIONAL : Seara , sunteti invitati la Concertul de Craciun , la Palatul Imperial Hofbourg .Cazare Hotel 4*-Viena.  

Ziua 5 | 26decembrie|:Viena-Szeged/Hodmezovasarhely

Mic dejun.In cursul diminetii BONUS transport pentru vizita unul dintre cele mai importante monumente culturale din tara, PALATUL SCHONBRUNN, fosta resedinta imperiala de vara a familiei Habsburg.Palatul si gradinile ilustreaza gusturile , interesele si asporatiile  acestora. Cei ce aleg sa viziteze (nu este inclus biletul de intrare la obiectiv si nici ghidul pentru acesta) au posibilitatea de a admira minunatele camere mobilate in stil roccocco,impodobite cu boeme candelabre  : biroul, camera de zi, dormitoarele, camerele de joaca, sala rotunda chinezeasca, Salonul Albastru ,Sala Oglinzilor etc.Cei ce nu doresc sa  viziteze interiorul palatului, pot sa isi petreaca timpul in Piata de Craciun amplasata in apropierea intrarii (produse traditionale si handmade).Dupa amiaza ,ne indreptam spre cazare  , unde ajungem in cursul serii. Cazare  Hotel Ginkgo 4* / Hodmezovasarhely.

Ziua 6 |27 decembrie|:Spre casa...

Mic dejun.Plecam spre Romania.Sosire Galati aprox. Ora 23 :00,in functie de conditiile de trafic si de formalitatile vamale.                                                              

                                                                                                                                                                                           Grup minim 40 persoane.

        Pret : 360 euro/persoana

                     PRETUL INCLUDE:

 • Transport autocar clasificat international
 • 2 nopti cazare cu mic dejun bufet suedez - Hotel 4* - (hotel central ) Hodmezovasarhely /Szeged.
 • 3 nopti cazare cu mic dejun bufet suedez - Hotel Leonardo 4* - (hotel central )Viena sau similar.
 • Tur panoramic Budapesta (cu autocarul).
 • BONUSÔÇô Monumentul Eroilor din Budapesta.
 • Tur oras Viena ÔÇô panoramic (cu autocarul) si pietonal (centrul istoric) cu ghid local vorbitor de lb romana.
 • Pietele de Craciun din Viena - MariaThereza Platz , Primaria , Sf. Stefan
 • BONUS- Transport vizita Schonbrunn (biletul de intrare la obiectiv si ghidul local se achita la fata locului )
 • Ghid insotitor din partea agentiei Montana

                PRETUL NU INCLUDE:

 • Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice(muzee,asezaminte de cult, abatii etc.) si nici ghizii pentru acestea
 • Pachet : Bilet la Concertul Extraordinar de Craciun de la Viena,la Palatul Imperial Hofbourg +transfer  autocar.  = aprox. 75 euro/persoana ( biletul se va achita cu pana-n 01 decembrie , Categoria C )
 • Excursie la Abatia Melk ÔÇô 25 euro/adult ;15 euro/copil ( 6-11,9 ani ) daca se achita in Romania ( 35euro/adult daca se achita in Viena).- pretul nu include biletul de intrare la muzeu, in cazul in care ni se permite vizita.
 • Aigurarea storno (optionala) si Asigurare medicala privata obligatorie.

        

 Conditii  de retragere: 

50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 30zile inainte de plecare/intrare;

100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 29-0 zile inainte de plecare/intrare.

 • Biletele emise sunt nerambursabile si nu pot fi modificate.In caz de anulare sau modificare penalizarea este de 100%.

  

 ACTE NECESARE : CARTE DE IDENTITATE valabila  minim 6 luni de la data sosirii in Romania; pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii la www.politiadefrontiera.ro

 

IMPORTANT :

 1. 1. Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener,NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul =210 euro/persoana.La inscriere se va achita un avans de minim 100 euro/persoana .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.
 2.  HOTELUL DETINE DOAR CAMERE DUBLE !! Copilul peste 6 ani plateste loc intreg si va primi un pat suplimentar . A3a persoana trebuie sa isi ia single sau accepta partaj in camera dubla.
 3. .Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 35 euro.

       

 Concert Extraordinar de Craciun la  Palatul Imperial HOFBURG al celebrei orchestre ÔÇ×Wiener Hofburg OrchesterÔÇŁ.

Peste 40 de muzicieni si 4 solisti de opera va  vor fascina cu faimoasa muzica  a lui Mozart si Strauss intr-o ÔÇ×atmosfera imperialaÔÇŁ la celebra sala de concerte si festivitati ÔÇ×FESTSAALÔÇŁ a  Palatului Imperial ÔÇ×HofburgÔÇŁ                                                                                                     (Transferul la/de la concert este asigurat - cu autocarul, fiind inclus in pret)

  NOTA: **Pentru participarea la Concertul de Craciun - Palatul Imperial Hofbourg este necesara rezervarea prealabila, asadar optiunea pentru  acest program trebuie exprimata cu cel putin 3saptamani inaintea plecarii( plata bilet concert- pana-n 01 decembrie). Tinuta pentru concert este obligatorie ÔÇô una festiva , eleganta ( rochie/costum sau bluza festiva, NU tinuta de strada ÔÇô trening/adidasi).

**Fiind un serviciu optional, in cazul in care Concertul de Craciun se anuleaza (evenimente neprevazute), acesta nu reprezinta motiv pentru anularea vacantei, iar retragerea se va face conform conditiilor de inscriere, cu penalizare de 100%.

          Povestea targului de Craciun..       

   Targul de Craciun din Viena are o traditie veche de peste 700 de ani. In anul 1296, Imparatul Albrecht I si-a dat acordul pentru deschiderea unei piete speciale, care sa functioneze pe toata durata lunii decembrie.Cel mai mare Targ de Craciun de la Viena se desfasoara in fiecare iarna in piata din fata Primariei, dar acesta mai are alti ÔÇťfratiÔÇŁ mai mici in diferite locuri spectaculoase din oras.

       Prin traditionalul farmec vienez al Adventului, Piata Primariei Rathausplatz se transforma intr-un taram de poveste. Cele aproximativ 150 de standuri de vanzare ofera cadouri de Craciun, decoratiuni pentru brad, dulciuri si bauturi calde. Iar pomii din parcul ce inconjoara Primaria sunt impodobiti de sarbatoare si stralucesc intr-o mare de lumina. Aici gasiti multe lucruri pentru copii.  Nu foarte departe de aici se afla Satul de Craciun din Maria-Theresien-Platz, intre Muzeul de istoria artei si Muzeul de stiintele naturii. In perioada Adventului, aici se gasesc peste 60 standuri cu articole de arta populara traditional si cu idei originale de cadouri. Si romanticul Sat de Craciun din Alten AKH este un loc de intalnire preferat pana la Craciun, in special pentru publicul mai tanar.

      Piata de Craciun din vechea Viena, de pe Freyung, din centrul istoric, este o traditie in sine. Inca din 1772, in acest loc s-a organizat o piata de Craciun, astazi aici veti putea cumpara articole de arta populara, decoratiuni din sticla, iesle traditionale de Craciun si obiecte de ceramica. Incepand cu orele 16.30, in piata rasuna muzica festiva de Advent. Cativa pasi mai departe  se afla Targul de Craciun din Piata Am Hof, de unde puteti cumpara de asemenea articole de artizanat de calitate superioara.

          Piata culturala din curtea de onoare din fata Palatului Sch├Ânbrunn inspira romantism pe fundal imperial si, dupa Craciun, devine piata de Anul Nou. Aceasta piata animata prezinta mestesuguri traditionale, decoratiuni artizanale si multe lucruri pentru copii, cum ar fi atelierul de Craciun. Tot in ambianta imperiala se desfasoara in fata Palatului Belvedere piata din postul Craciunului. La piata de Craciun din Karlsplatz, printre numeroasele produse artizanale se gaseste sigur si cate un cadou.Si la piata de Craciun din Spittelberg descoperim multe lucruri frumoase pe stradute idilice.  Targul de iarna din Riesenradplatz este plin de viata. Pana pe 6 ianuarie se organizeaza plimbari pentru copii, reprezentatii muzicale si spectacole distractive.

     Pietele de Craciun din Viena sunt deschise in perioada 17 noiembrie- 24 decembrie 2016   

    Intra in atmosfera de poveste a capitalei regale, imbracata in straie de sarbatoare. Participa la  Concertul Extraordinar de Craciun la Palatul Imperial HOFBURG al celebrei orchestre ÔÇťWiener Horburg Orchestra ÔÇť .

    Simte magia Craciunului :sclipiri de argint,povesti cu printese si palate fastuoase care te vor fermeca in acest oras mirific !!

 

OBSERVATII :

 1. Va rugam sa va asigurati ca documentul de calatorie ( CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL) , sa nu prezinte urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabil minim 6 luni de la intoarcerea in Romania.
 2. Conform noii legisla╚Ťii privind transportul de pasageri pe drumurile din ╚Ť─ârile Comunit─â╚Ťii Europene, timpul obligatoriu de sta╚Ťionare al autocarului este de 9-11 ore ├«ntr-un interval de 24 ore ╚Öi o zi ├«ntreag─â la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic ├«n fiecare dintre zile va ├«ncepe dup─â consumarea timpului obligatoriu de odihn─â al conduc─âtorilor auto. Datorit─â restric╚Ťiilor de circula╚Ťie ├«n marile ora╚Öe, autocarele nu au voie s─â intre ├«n incinta sau ├«n apropierea anumitor obiective turistice.
 3. Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuit─â de oficialit─â╚Ťile locale. Ca atare, facilit─â╚Ťile comune ╚Öi cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale. Distribu╚Ťia camerelor la hoteluri se face de c─âtre recep╚Ťiile acestora. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolv─â de c─âtre turist direct la recep╚Ťie, asistat de ├«nso╚Ťitorul de grup.
 4. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 5. Deoarece Cardul European de Asigur─âri Sociale de S─ân─âtate (CEASS) asigur─â numai accesul la tratamente medicale de urgen╚Ť─â efectuate ├«n sistemul public de s─ân─âtate din ╚Ť─ârile UE ╚Öi Elve╚Ťia trebuie ├«ncheiat─â asigurarea medical─â (valabil─â ╚Öi ├«n afara UE) deoarece:
  1. permite accesul ╚Öi la serviciile clinicilor ╚Öi spitalelor private (majoritare ├«n compara╚Ťie cu sistemul public);
  2. suport─â cheltuielile de spitalizare, de repatriere medical─â cu ambulan╚Ťa terestr─â (aerian─â) ╚Öi de repatriere ├«n caz de deces;
  3. asist─â ╚Öi ╚Ťine legatura (24 ore din 24) ├«n str─âin─âtate cu asiguratul.
  4. Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
 6. Agen╚Ťia de turism organizatoare ├«╚Öi rezerv─â dreptul de a efectua modific─âri programului, ├«n anumite condi╚Ťii obiective (efectu├óndu-l ├«n integralitatea lui) ╚Öi a serviciilor (autocar, hotel, restaurant etc.), oferind servicii similare.
 7. Grup minim 40 turisti. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 40 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure(pachetele cu avionul).Anularea excursiei datorit─â nerealiz─ârii grupului minim implic─â informarea turistului cu cel pu╚Ťin 7 zile calendaristice ├«naintea plec─ârii.
 8. Camerele cu 3 paturi (triple) se asigur─â pentru 2 adul╚Ťi ╚Öi un copil sau pentru un adult ╚Öi doi copii ╚Öi sunt:
  1. cu 3 paturi de același fel sau
  2. cu 2 paturi de același fel și unul pliant sau
  3. cu un pat matrimonial ╚Öi unul normal sau pliant. Structura camerelor triple se ╚Ötie numai la fa╚Ťa locului.
 9. Agen╚Ťia de turism nu r─âspunde ├«n cazul refuzului autorit─â╚Ťilor de la punctele de frontier─â de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite s─â p─âr─âseasc─â teritoriul propriu.
 10. Copiii minori (sub 18 ani) pot ie╚Öi din ╚Ťar─â dac─â:
  1. sunt ├«nso╚Ťi╚Ťi de ambii p─ârin╚Ťi;
  2. sunt ├«nso╚Ťi╚Ťi de un p─ârinte care are acordul notarial sau cerificatul de deces al celuilalt ori hot─âr├óre judecatoreasc─â definitiv─â de ├«ncredin╚Ťare a copilului etc.;
  3. sunt ├«nso╚Ťi╚Ťi de un ├«nso╚Ťitor care are asupra sa propriul certificat de cazier judiciar ╚Öi declara╚Ťiile notariale ale celor doi p─ârin╚Ťi ├«n care s─â fie men╚Ťionat─â ╚Öi perioada excursiei.
 11. Agen╚Ťia de turism nu este r─âspunz─âtoare ├«n cazurile de for╚Ť─â major─â sau ├«n unele ├«mprejur─âri pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situa╚Ťiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite etc., nu oblig─â agen╚Ťia de turism la desp─âgubiri sau compensa╚Ťii pentru serviciile nerealizate.
 12. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regul─â seara, put├ónd aparea ├«nt├órzieri datorit─â condi╚Ťiilor de trafic, vreme etc. Orele de sosire la cazare variaz─â de la o zi la alta, ├«n func╚Ťie de programul turistic. Agen╚Ťia nu se face r─âspunz─âtoare pentru nerespectarea sau ├«nt├órzierea programului turistic datorit─â condi╚Ťiilor de trafic (ambuteiaje, ├«nchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a v─âmilor sau a indisciplinei anumitor turi╚Öti (├«nt├órzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fa╚Ť─â de ghizi, conduc─âtorii auto etc.).
 13. ├Än pre╚Ťul excursiei nu sunt incluse intr─ârile la obiectivele turistice vizitate, dac─â nu este precizat altfel. Se recomand─â ca la ├«nscrierea ├«n excursie s─â se ├«ncheie ╚Öi asigurarea facultativ─â storno, care presupune rambursarea de c─âtre asigurator a sumelor avansate ├«n cazul retragerii din anumite motive specificate ├«n poli╚Ťa de asigurare.
 14. Conform legilor interna╚Ťionale, doar ghizii locali au dreptul s─â ofere servicii ├«n interiorul muzeelor, monumentelor, a╚Öez─âmintelor de cult etc. Astfel, ghizii rom├óni vor oferi explica╚Ťii turi╚Ötilor doar ├«n afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autoriza╚Ťi locali, acolo unde nu sunt prev─âzu╚Ťi ├«n program, put├ónd fi posibil doar dac─â grupul de turi╚Öti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorit─â intereselor ╚Öi gusturilor diferite ale turi╚Ötilor, se face individual, cu stabilirea ├«n prealabil de c─âtre ghid a locului ╚Öi orei de ├«nt├ólnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse ├«n program pot s─â-╚Öi modifice orarul de vizitare f─âr─â ├«n╚Ötiin╚Ťare prealabil─â.
 15. Este foarte important s─â purta╚Ťi ├«mbr─âc─âminte decent─â ├«n timpul vizitelor la monumentele religioase, altfel ve╚Ťi fi opri╚Ťi la intrare - pantaloni lungi, bluze cu m├ónec─â lung─â sau e╚Öarfe care s─â acopere decolteurile ╚Öi m├óinile. ├Änc─âl╚Ť─âmintea trebuie s─â fie foarte comod─â pentru c─â ve╚Ťi merge mult pe jos.
 16. Prezentul program ╚Öi condi╚Ťiile de participare la excursii, fac parte integrant─â din Contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare

Tip─ârire   Email