PROGRAM 2021 "MARCA MONTANA" 

 

      MISTERELE GRECIEI ( sejur Paralia Katerini) - 5zile/6zile

     SALONIC - MUNTELE ATHOS - CASCADELE DE LA EDESSA - POZAR - INSULA SKIATHOS - SEARA GRECEASCA - MUNTELE OLIMP

Early Booking : GRATIS - Excursie Salonic  ( plata avans, pana-n 15 februarie 2021)

Early Booking : GRATIS - Muntele Olimp ( plata avans, pana-n 15 februarie 2021)

 **Beneficiaza de reducere si cei care  provin dintr-o reprogramare, de pe orice alt program extern“

 

 • Plecare din Galati/Braila: 02 iunie 2021 // Pret: 690lei/pachet 4nopti (transport autocar inclus)
 • Plecare din Galati/Braila: 24 iunie(sezon) 2021//Pret: 795lei/pachet 5nopti (transport autocar inclus)
 • Plecare din Galati/Braila: 10 septembrie 2021//Pret: 750lei/pachet 5nopti (transport autocar inclus)

 

Ziua 1 |02iunie|24iunie|10septembrie|:Catre Patria lui Homer ...

Plecare ora 05 :00, din fata Agentiei de Turism Monytana, pe traseul : Galati/Braila-Buzau-Bucuresti-Giurgiu-Sofia-Salonic-Katerini-Paralia Katerini Cazare Hotel Astro 2*.Paralia –Katerini sau similar.

Ziua 2 |03iunie|25iunie|11septembrie|:METEORA, paradis intre cer pe pamant

Timp liber : shopping, plaja si baie in Marea Egee .Optional : Excursie manastirile de la Meteora.Plecare spre Kalambaka.Pe drum, in valea raului Tembi, oprim la schitul construit in stanca  al Sf.Paraschevi,unde se afla ,Izvorul Tamaduirii’’, loc sfant pentru alinarea durerilor(izvor cu apa tamaduitoare pentru cei cu probleme la ochi). Popas la Zindros-centru de confectionare si comercializare a icoanelor si altor obiecte de cult religios.Se viziteaza Complexul Monahal Meteora.Meteora, in traducere- suspendat intre cer si pamant, maret fenomen geografic unic in lume, unde suntem sedusi de privelistea de ,,paduri’’ de stanci, cu forme ciudate, pe varful carora se afla manastiri.Vom vizita manastirile : Marele Meteor unde ne vom inchina la  moastele celor doi sfinti intemeietori : Sf. Atanasie si Ioan Vresis Paleologul.Pelerinajul continua pe inaltimi,pana  la a doua manastire inchinata Sfantului Intaiului Martir si Arhidiacon Stefan. Inchinare la capul Sf Ierarh Haralambie, un sfant iubit pretutindeni « grabnic ajutator «  impotriva epidemiilor si protector al animalelor domestice.Cazare Hotel Astro 2* sau similar.

Ziua 3 |04iunie|26iunie|12septembrie|:ATHOS, Muntele Sfant (croaziera in jurul muntelui)

Optional :Se pleaca spre statiunea Ouranopolis.Shopping si plaja in Ouranopolis.Croaziera in jurul Muntelui Athos. Pentru cei care raman in Paralia-Katerini,timp liber shopping, aici sunt magazine cu blanuri si bijuterii foarte ieftine. Cazare Hotel Astro 2* sau similar.

Ziua 4 |05iunie|27iunie|13septembrie|:Cascadele de la Edessa si Baile Termale de la Pozar.

Pentru cei care raman in statiune - timp liber (plaja, plimbari, shopping). Optional :Excursie 1zi Edessa si Statiunea Pozar.Dimineata, plecam spre Edessa, unul dintre cele mai frumoase orase din Grecia .Aici vizitam  cascadele Edessa. Pana la caderea in gol, apa este dirijata printr-o gradina incarcata cu flori si arbusti, strecuranduse  pe sub podete , si formeaza apoi  la cadere, minicascade,Cascada cea mai spectaculoasa este Karanos unde apa se pravaleste de la o inaltime de 70m.In timpul liber oferit, pe langa fotografii si plimbari , puteti explora, in spatele cascadei se afla o pestera. Ne continuam drumul spre Pozar, statiune renumita pentru apele sale termale ( temperaturi intre 37-60grade) inca din Antichitate, mentionate si de Herodot, inscrierile sale.  Timp liber .Acces bai cascada = aprox. 2euro/persoana. Access piscina exterioara = aprox. 3 euro/persoana.Cazare Hotel Astro 2*sau similar.

Ziua 5 |28iunie|14septembrie|:INSULA SKIATHOS.

Timp liber in statiunea Paralia Katerini pentru plaja sau shopping. Optional : Plecare spre Insula Skiathos (dis de dimineata) Se parcurge cu autocarul traseul din zona Rivierei Olimpului spre portul Amaliapolis de unde pleaca vasele de croaziera,drumul dureaza aproximativ 2,5-3 ore. Vasul pleaca din port trecand pe langa muntele Pelion, vestitul taram al centaurilor si continua pe langa insula Evia in directia Insulei Skiathos. Drumul cu vasul de croazierea dureaz 2,5 ore, pline cu distractie si voie buna.Prima oprire se face la celebra plaja Koukounaries, pentru aproximativ 1 ora de plaja,iar apoi vasul se indreapta in directia orasului Skiathos,capitala insulei cu acelasi nume.In orasul Skiathos vasul acosteaza aproximativ 1,5 ore pentru un scurt traseu pietonal spre cel mai inalt punct al orasului, punctul de belvedere, unde se gaseste Biserica Agios Nicholaos si pentru timp liber sau masa de pranz.La intoarcere, turistii sunt preluati de autocar , pentru a fi adusi in Paralia Katerini.Sosire la hotel, in cursul serii. Cazare Hotel Astro 2* sau similar.

Ziua 5/6|06iunie|29iunie|15septembrie|ULTIMA ZI : TESSALONIKI, capital regilor macedonieni

Dimineata se face o vizita la legendarul munte Olimp,considerat ,,Lacasul Zeilor’’Ascensiunea spre muntele Olimp incepe din satul Litohoro,printr-un defileu magnific, iar punctul final este cascada Litohoro(cascada lui Zeus,cu cazanele lui Zeus), care se afla in inima muntelui Olimp.Continuam excursia la Manastirea Kontariotissa-inchinare la moastele sfantului  Efrem Siru (mana dreapta a  sfantului) .Se pleaca catre Salonic.Sosire la Salonic,oras inaltat de Kassandru,in cinstea sotiei sale Tessaloniki(sora lui Alexandru Macedon).Tur oras :Turnul Alb,Arcul lui Galeriu,Biserica Sf Gheorghe –Rotonda,cea mai veche biserica crestina din Grecia si Catedralei Sf Dimitrie, unde sunt moastele Sf M. Mc. Dimitrie Izvoratorul de Mir si Sf. Anisia. Plecare spre Romania aprox. ora 14:00.

Sosire Galati in cursul diminetii, aprox. ora 08:00,in functie de trafic si de procedurile vamale.

 

  PRETUL INCLUDE:

 • 4 /5 nopti cazare (in functie de plecarea aleasa de dvoastra) in hotel 2* camere 2/3 paturi,grup sanitar propriu,TV,aer conditionat (5euro/zi/camera) ,telefon,frigider,bucatarie complet echipata ; ( www.astro-apartments.gr  )

* Important : Hotelul NU pune la dispozitie prosoape de baie,plaja sau bucatarie,sapun,sampon.

 • asistenta turistica din partea agentiei .
 • transport autocar clasificat international

 

      PRETUL NU INCLUDE:

 • Bilete de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice si nici ghizii .
 • Excursii Optionale:Manastiri Meteora,Edesa,Insula Skiathos,excursie si croaziera Muntele Athos (minim 30 participanti).
 • Asigurare medicala privata este obligatorie. Recomandam Mondial Assistance ( indiferent de varsta, NU se percepe supliment de seniori ). Nu ezitati sa solicitati brosura in lb. romana.

               Conditii  de retragere: 

 • 40% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
 • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare;

 ACTE NECESARE: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii in Romania; pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor. Detalii : www.politiadefrontiera.ro

      

      Va propunem sa descoperiti “ MISTERELE GRECIEI”:

 (GRATIS, pentru cei ce achita 50%) : Excursie Muntele Olimp ½ zi 10euro/persoana

*Pachetul include : transport autocar si insotitor de grup.

Manastirea Sfantul Dionisie din Olimp este un asezamant monahal ortodox din Grecia, situat la o altitudine de peste 900 m, chiar in inima Muntelui Olimp. Manastirea a fost intemeiata in 1542 de catre Sfantul Dionisie din Olimp, un ieromonah isihast care s-a nevoit la Meteora si Sfantul Munte Athos (unde a fost staret al Manastirii Filoteu) dar care a ales Muntele Olimp drept loc de nevointa si misiune pentru tot restul vietii sale pamantesti. Intre odoarele de mare pret ale manastirii se numara mana dreapta a Sfantului Dionisie din Olimp.Manastirea Sfantul Efrem Sirul este o manastire relativ nou-infiintata din Grecia. Arhitectura acesteia este una tipic bizantina, atat biserica cea mare, cat si paraclisele, chiliile si celelalte cladiri fiind in intregime acoperite cu caramida rosie si arcade. In biserica mare a manastirii se pastreaza, cu mare evlavie, cea mai mare comoara a locului: mana dreapta a Sfantului Efrem Sirul, cea prin care harul lui Dumnezeu a daruit lumii nenumarate imne, rugaciuni si cuvinte de invatatura. Sfantul Efrem Sirul este praznuit de Biserica Ortodoxa in ziua de 28.o1

          

Excursie si croaziera Muntele Athos -30euro/persoana,daca se achita in Romania(40euro/persoana ,in Grecia).

*Pachetul include : transport autocar + bilet vaporas si insotitor de grup) .Muntele Athos este situat în partea de nord a Greciei (zona Halkidiki) și reprezintă o peninsulă cu o lungime de 60 km. Cea mai mare înălțime este atinsă pe Vârful Athonului, de 2030 m. Pe Muntele Athos se află aproximativ 20 mănăstiri, 12 schituri și multe chilii ale călugărilor, toate ortodoxe. Mai este denumit și „Grădina Maicii Domnului”, aici aflându-se o mulțime de icoane ale Sfintei Fecioare Maria. În jurul peninsulei apa are o culoare incredibilă, un albastru închis, pătrunzător, aproape ireal, în aer domnește o liniște plăcută și o mulțime de rugăciuni par a se înălța deasupra acestui pământ  sfânt. Pe Muntele Athos există și două așezări monastice românești: Schitul Prodromu ce aparține de mănăstirea Marea Lavră și Schitul Lacu.Cel mai înalt vârf se află chiar în capătul peninsulei. Este aproape mereu acoperit de nori.Va sugeram sa aduceti paine pentru a hrani pescarusii ce va vor acompania pe tot drumul, spectacolul va fi de neuitat! 

     

Excursie  Manastiri Meteora25 euro/pers , daca se achita in Romania ( 35 euro/persoana , daca se achita in Grecia)

*pachetul include transport autocar ,vizita Centrul de icoane bizantine –Zyndros, insotitor de grup.

**pretul nu include intrarile la manastirile suspendate – aprox. 3 euro/manastire.

 

Excursie  1zi INSULA SKIATHOS - 40 euro/pers , daca se achita in Romania (50 euro/persoana , daca se achita in Grecia)

*pachetul include transfer autocar Paralia Katerini-port-Paralia Katerini,croaziera spre Skiathos , insotitor de grup.

 

Excursie 1zi Edessa si Pozar – 25 euro/pers, daca se achita in Romania(35 euro/persoana, daca se achita in Grecia)

*pachetul include : transport autocar, program turistic si insotitor de grup

**pretul nu include : Acces bai cascada = aprox. 2euro/persoana. Access piscina exterioara = aprox. 3 euro/persoana.

    

       Pentru excursiile optionale, copiii pana in 12 ani ,au o reducere de 5 euro/excursie.                              

                                                                                                    Grup minim participanti la excursii optionale 30persoane.

IMPORTANT :

 1. Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc sa stea singuri in camera, suplimentul este de 300lei/ persoana.La inscriere se va achita un avans de minim 30% .Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract. Grup minim 40 persoane. Pentru grup 30-39 persoane, pretul creste cu 100lei .Pentru grup mai mic de 30 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

2.Ofertele Speciale sunt valabile DOAR in perioada invocata.

 

OBSERVATII :

 1. Va rugam sa va asigurati ca documentul de calatorie ( CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL) , sa nu prezinte urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabil minim 6 luni de la intoarcerea in Romania.
 2. Conform noii legislații privind transportul de pasageri pe drumurile din țările Comunității Europene, timpul obligatoriu de staționare al autocarului este de 9-11 ore într-un interval de 24 ore și o zi întreagă la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic în fiecare dintre zile va începe după consumarea timpului obligatoriu de odihnă al conducătorilor auto. Datorită restricțiilor de circulație în marile orașe, autocarele nu au voie să intre în incinta sau în apropierea anumitor obiective turistice.
 3. Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită de oficialitățile locale. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale. Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
 4. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 5. Deoarece Cardul European de Asigurări Sociale de Sănătate (CEASS) asigură numai accesul la tratamente medicale de urgență efectuate în sistemul public de sănătate din țările UE și Elveția trebuie încheiată asigurarea medicală (valabilă și în afara UE) deoarece:
 6. permite accesul și la serviciile clinicilor și spitalelor private (majoritare în comparație cu sistemul public);
 7. suportă cheltuielile de spitalizare, de repatriere medicală cu ambulanța terestră (aeriană) și de repatriere în caz de deces;
 8. asistă și ține legatura (24 ore din 24) în străinătate cu asiguratul.
 9. Asigurarile medicale private in cadrul programelor turistice sunt obligatorii incepand cu 01 martie 2016.
 10. Agenția de turism organizatoare își rezervă dreptul de a efectua modificări programului, în anumite condiții obiective (efectuându-l în integralitatea lui) și a serviciilor (autocar, hotel, restaurant etc.), oferind servicii similare.
 11. Grup minim 40 turisti. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 40 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure(pachetele cu avionul).Anularea excursiei datorită nerealizării grupului minim implică informarea turistului cu cel puțin 7 zile calendaristice înaintea plecării.
 12. Camerele cu 3 paturi (triple) se asigură pentru 2 adulți și un copil sau pentru un adult și doi copii și sunt:
 13. cu 3 paturi de același fel sau
 14. cu 2 paturi de același fel și unul pliant sau
 15. cu un pat matrimonial și unul normal sau pliant. Structura camerelor triple se știe numai la fața locului.
 16. Agenția de turism nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.
 17. Copiii minori (sub 18 ani) pot ieși din țară dacă:
 18. sunt însoțiți de ambii părinți;
 19. sunt însoțiți de un părinte care are acordul notarial sau cerificatul de deces al celuilalt ori hotărâre judecatorească definitivă de încredințare a copilului etc.;
 20. sunt însoțiți de un însoțitor care are asupra sa propriul certificat de cazier judiciar și declarațiile notariale ale celor doi părinți în care să fie menționată și perioada excursiei.

ATENTIE: nerespectarea celor de mai  sus duce la oprirea în frontiera română a copiilor, caz în care agenția de turism nu răspunde de consecințe. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro.

 1. Agenția de turism nu este răspunzătoare în cazurile de forță majoră sau în unele împrejurări pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situațiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite etc., nu obligă agenția de turism la despăgubiri sau compensații pentru serviciile nerealizate.
 2. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regulă seara, putând aparea întârzieri datorită condițiilor de trafic, vreme etc. Orele de sosire la cazare variază de la o zi la alta, în funcție de programul turistic. Agenția nu se face răspunzătoare pentru nerespectarea sau întârzierea programului turistic datorită condițiilor de trafic (ambuteiaje, închiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vămilor sau a indisciplinei anumitor turiști (întârzieri, atitudini ofensatoare sau ostile față de ghizi, conducătorii auto etc.).
 3. În prețul excursiei nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate, dacă nu este precizat altfel. Se recomandă ca la înscrierea în excursie să se încheie și asigurarea facultativă storno, care presupune rambursarea de către asigurator a sumelor avansate în cazul retragerii din anumite motive specificate în polița de asigurare.
 4. Conform legilor internaționale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor, așezămintelor de cult etc. Astfel, ghizii români vor oferi explicații turiștilor doar în afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizați locali, acolo unde nu sunt prevăzuți în program, putând fi posibil doar dacă grupul de turiști consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorită intereselor și gusturilor diferite ale turiștilor, se face individual, cu stabilirea în prealabil de către ghid a locului și orei de întâlnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse în program pot să-și modifice orarul de vizitare fără înștiințare prealabilă.
 5. Este foarte important să purtați îmbrăcăminte decentă în timpul vizitelor la monumentele religioase, altfel veți fi opriți la intrare - pantaloni lungi, bluze cu mânecă lungă sau eșarfe care să acopere decolteurile și mâinile. Încălțămintea trebuie să fie foarte comodă pentru că veți merge mult pe jos.
 6. Prezentul program și condițiile de participare la excursii, fac parte integrantă din Contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare