PROGRAM 2023 "MARCA MONTANA"  

PRIMIM CARDURI DE VACANTA

    

                     CLISURA ROMANEASCA , Banatul si Timisoara ( 5zile)                       

Clisura Dunarii este o destinatie turistica inedita,care ofera vizitatorilor un peisaj fascinant.In zona clisurii,Dunarea strabate cea mai ingusta si grandioasa vale , cu punctul culminant in Cazanele Dunarii. De fapt clisura , ca termen geografic , este un sector de vale ingusta ,de tip defileu, sculptata in calcar si roci cristaline.Dunarea la Cazane, spaima navigatorilor secole la rand, atrage astazi , ca un miraj, turisti din toata lumea, dornici sa descopere natura si sa retraiasca istoria locurilor. Intr-o plimbare prin Defileul Dunarii , la suprafata apei se vede efectul  produs de curentii de adancime, fenomen inedit, care lasa impresia ca Dunarea fierbe. Aceasta excursie va ofera posibilitatea sa cunoasteti o zona fabuloasa,unica in Romania, cu peisaje de o maretie care te copleseste.

       Plecari din Galati/Braila: 23mai,19septembrie,10octombrie 2023

 

Ziua 1 ||:Galati/Braila-Oituz-Sibiu-Deva

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 06:00. Scurta oprire la Adjud(20min).Strabatem  Pasul Oituz si ne indreptam spre SIBIU,capitala a Principatului Transilvania intre anii 1692-1791 si 1849-1865 .Centrul istoric este unul dintre cele mai bine păstrate locații istorice din țară. Multe din zidurile și sistemele de fortificații sunt menținute într-o stare foarte bună. Centrul istoric este în proces de a fi înscris în lista patrimoniului UNESCO. În Sibiu se găsesc muzee care cuprind colecții de artă, pictură, arte decorative, antropologie, istorie, arheologie, istoria tehnologiei și științe naturale.Vom face un tur pietonal de aprox 1h30min , in centrul istoric pe traseul:

 • Piața Mică – Construită în secolele XIV-XVI
 • Piața Mare – a fost menţionată pentru prima oară în hrisoavele vremii în anul 1411
 • Turnul Sfatului – Unul dintre cele mai cunoscute monumente, are, potrivit unor documente, o vechime de aproape 700 ani.
 • Biserica Evanghelică – Biserica Evanghelică este una dintre cele mai impresionante clădiri din Sibiu. A fost ridicata în sec XIV pe locul unde exista o veche biserica romana încă din secolul 12.
 • Turnul Bisericii Evanghelice – Este al doilea turn ca înălțime din Transilvania.
 • Podul Mincinoșilor – Reprezentând un veritabil simbol al oraşului, Podul Minciunilor a fost reconstruit în anul 1859.

Ne continuam drumul spre Deva/Sebes. Cina si cazare Hotel Sarmis 3* Deva sau similar.

Ziua 2 ||:Deva-Timisoara-Caransebes - Baile Herculane

Mic dejun . Se pleaca spre TIMISOARA. Luam pulsul orasului printr-o frumoasa plimbare pe Corso(promenada) in Piata Victoriei, locul in care Timisoara a fost proclamata in 20 decembrie 1989 primul oras liber din Romania.
Facem un tur pietonal , in centrul istoric, punctand obiectivele :

 • Catedrala Metropolitana (proiect ambitios , cu un stil architectural ce imbina traditia religioasa bizantina cu cea moldoveneasca, ce adaposteste o bogata colectie de arta bisericeasca banateana veche si o valoroasa colectie de icoane ; aici se gaseste Noul Testament de la “ Balgrad”(1648) , Cazania lui Varlaam (1643) si moastele Sf Ioan cel Nou de la Partos, protectorul ortodocsilor romani din Banat).
 • Opera
 • Piata Unirii - este cea mai veche piață istorică din Timișoara, amenajată în stil baroc. Este cunoscută și cu numele de “Piata Domului”, datorită Domului Romano-Catolic,  o construcție barocă reprezentativă a orașului și una dintre cele mai valoroase existente în regiunea Banat.
 • Piata Victoriei - Unul dintre cele mai vizitate și instagramabile obiective turistice din Timișoara ;cunoscută și sub denumirea de Piața Operei Mai mult de atât, în acest loc, dar pe 20 decembrie 1989, Timișoara a fost declarat primul oraș liber de comunism din Romania. Dacă te uiți cu atenție pe clădirea Operei, încă poți observa urmele gloanțelor trase în timpul evenimentelor din perioada respectivă. În trecut, aceasta a fost gândită să găzduiască restaurante și magazine de lux. Mai târziu, odată cu apariția Catedralei Mitropolitane și a blocurilor de locuințe, piața a fost închisă. După ce liniile de tramvai au fost scoase, piața a devenit o zonă exclusiv pietonală, perfectă pentru plimbări și turiști.

     Piața Victoriei găzduiește Opera Națională Română și Catedrala Mitropolitană, două dintre cele mai reprezentative monumente ale orașului.De asemenea, în această zonă se găsesc și Fântâna arteziană ,,la pești”.  Incheiem turul cu o fotografie de grup la “Fantana cu pesti”, ce din 1957 impodobeste Piata Victoriei.Plecam spre Baile Herculane. Cina si cazare Hotel Golden Spirit 3* - Baile Herculane.

Ziua 3 ||: Croaziera in Clisura Dunarii ( Rezervatia Naturala “Cazanele Dunarii”)

Mic dejun.OPTIONAL Croaziera Clisura Dunarii. Dimineata, ne  indreptam spre ORSOVA pentru a ne imbarca in vaporul Danubius (sau similar). Croaziera dureaza 3 ore  in care pot  fi observate atat malul romanesc cat si malul sarbesc.  Aici natura a creat cel mai  frumos muzeu in aer liber  din Europa.Ruta este urmatoarea: Orsova-Tabula Traiana-Capul lui Decebal (Decebalux Rex)- Manastirea Mraconia- Cazanele Mici(locul unde se infratesc Muntii Carpati si Balcani)- Cazanele Mari- Golful Dubova- Pestera Ponicova- Grota Veterani-Orsova. Ne intoarcem in statiune , timp liber.Cina si cazare Hotel Golden Spirit 3* -Baile Herculane sau similar.

Ziua 4 ||:Baile Herculane - Morile de apa de la Rudaria si Clisura Dunarii, pe uscat.

Mic dejun. OPTIONAL: Se pleaca spre o destinatie insolita in salbaticia Muntilor Almajului, unde se viziteaza cel mai mare complex de mori de apa din sudul Europei: Complexul Mulinologic Rudaria. Pe malul râului Rudăria , 22 de mori de apă sunt prinse ici-colo, stânga-dreapta, ca nişte mărgele pe o salbă, cum le place localnicilor să le descrie. Deşi localitatea este atestată documentar din 1241 şi primele 8 mori sunt consemnate oficial în 1722, folosirea acestor sisteme hidraulice primare a fost introdusă în această zonă încă din secolele II-III. Ne continuam drumul spre  Clisura Dunarii pe care o facem pe uscat, cu autocarul, admirand un peisaj fascinant.Cina si cazare Hotel Golden Spirit 3* - Baile Herculane

Ziua 5 ||:Baile Herculane – Manastirea Dealu – Braila/Galati.

Mic dejun.Ora 09:00.Plecam spre casa. Oprire la MANASTIREA DEALU ,ce impodobeste patrimoniul cultural romanesc, numarandu-se printre cele mai vechi ctitorii domnesti (important locas de rugaciune, puternic centru de arta si de cultura, ce a jucat un rol de seama pe scena istoriei Tarii Romanesti). Pronaosul bisericii adaposteste mormantul lui Radu cel Mare si racla cu capul lui Mihai Viteazul. Ne continuam drum catre casa. Sosire  aprox. Ora 22:00, in functie de trafic.                       

                                                                                                                                                                            Grup minim 40 persoane.                                                                                                   

Pret:  1350 lei (4 nopti cazare hotel 3*cu DEMIPENSIUNE + transport autocar + ghid insotitor) si vizite:

 • Sibiu - tur pietonal centrul istoric
 • Timisoara – tur pietonal centrul istoric
 • Manastirea Dealu

 PRETUL NU INCLUDE:

- Biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult , si nici ghizii pentru acestea.(pensionarii au reducere pe baza cuponului de pensie).

- OPTIONAL – “Rezervatia Naturala Cazanele Dunarii” = aprox.60lei ( pretul include croaziera 3h cu vaporasul , program turistic,transport autocar si ghid insotitor din partea agentiei pe toata durata excursiei).

-OPTIONAL- Pachet” Frumusetile Banatului” : Morile de apa de la Rudaria si Clisura, pe uscat = 65 lei/persoana (pretul include programul turistic + transport autocar si ghid insotitor din partea agentiei pe toata durata excursiei).

    

         IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc in mod special sa stea singuri in camera, suplimentul este de 450 lei/persoana.

Copiii sub 12 ani (neîmpliniti)in camera cu 2 adulti beneficiaza de o  reducere de 50 lei.(primesc pat suplimentar, loc in autocar si masa)

2.La inscriere se va achita un avans de minim 250lei/persoana . Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu PENALIZAREA TOTALA A AVANSULUI.

  

  Conditii  de retragere: 

 • 40 % din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
 • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.

Tipărire   Email