PROGRAM 2023 "MARCA MONTANA"  

PRIMIM CARDURI DE VACANTA

    

                                    PASTE IN BUCOVINA  (4zile)

                pe un traseu de vis : M. Neamt- Zimbraria Dragos Voda - Bucovina- Dorna Arini- Vama  

 “Frumoasa Bucovina este un dar dumnezeiesc, dar frumusetea oamenilor este un dar al istoriei” (Nicolae Grigorescu)  Bucovina este tinutul unde natura si-a lasat amprentele faurind un loc mirific si binecuvantat. Aici, timpul parca nu are timp, iar traditiilemanastirile sale, datate de cateva secole, care te vor fascina prin spiritualitate, cultura si istorie. Mestesugul incondeierii oualor, binecunocut aici, dateaza din perioada precrestina,fiind o arta impresionanta atat prin tehnicile de lucru folosite,cat si prin multitudinea de semne si simboluri cu diverse semnificatii. Vei pasi pe un meleag bogat in culoare si pictat cu straduinta,un meleag unde natura dainuie intr-un echilibru perfect cu omul si care te reincarca cu energia si sensibilitarea sa.Pastele in Bucovina e o rugaciune ascultata si primita.

          BONUS : vizita Complex Dorna Arini  ( pentru plata avans pana-n 01.03)

Plecare din Galati/Braila/Tecuci/zona Focsani/Piata Neamt: 14 aprilie 2023 (DEMIPENSIUNE)

 

       PACHETUL INCLUDE:

- 3nopti cu DEMIPENSIUNE(mic dejun+ cine, din care 16.04 este Cina Festiva de Paste,cu meniu traditional)

- ACCESS PISCINA, SAUNA, SALA DE FITNESS.

-TRANSPORT AUTOCAR INCLUS !

 Pret: 1390 lei/persoana

- camera single = 1690lei,

- Copilul sub 6 ani(in camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar),achita 550lei (masa+transport autocar)

- Copilul sub 06-13,99 ani(in camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar),achita 775lei ( masa+transport autocar)

- Copil peste 14 ani, plateste loc intreg.

 Statiunea VATRA DORNEI  ( Tara Dornelor).

HOTEL BRADUL   3***

   

“NEAMT, tinut de poveste”

Ziua 1 |14 aprilie|:Galati/Braila- Manastirea Neamt - Zimbraria Dragos Voda-  Humulesti- Vatra Dornei

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 06:00.Scurta oprire (20minute) la Adjud(Umbrarescu). Ne indreptam pasii spre MANASTIREA NEAMT ,” Ierusalimul ortodoxiei romane”, ctitorie a lui Petru Musat unde ne inchinam la Icoana Maicii Domnului primita in dar, potrivit traditiei, de Domnitorul Alexandru cel Bun de la imparatul bizantin Ioan al VIII-lea Paleologul. Tot aici , in pronaos se afla mormantul Episcopului Pavel al Romanului (+1632) si ale unor schimonahi, iar in incaperea mormintelor, mormantul lui Stefan Voievod fiul lui Alexandru cel Bun (+1447) si al vestitului staret Paisie Velicicovschi (1794). Urmatorul popas, il vom face la  REZERVATIA DE ZIMBRI “ Dragos Voda”  , ce gratie programului de punere in libertate a zimbrilor, a atras atentia si a ajuns pe lista celor mai importante destinatii turistice “verzi” din lume.  Rezervatia a fost infiintata in 1968, fiind redeclarata arie protejata in martie 2000, cu scopul de a crea o populatie de zimbri viabila, rezistenta si valoroasa din punct de vedere genetic. In acest senns, de-a lungul ultimului deceniu au fost importate mai multe specimene.Pe lângă zimbri(animalul totem al Moldovei, acum pe cale de disparitie),, mai este amenajată şi o mini grădină zoologică, unde trăiesc câţiva cerbi lopatari şi carpatini, căprioare, urşi şi diferite specii de păsări Un ultim popas, se viziteaza CASA MEMORIALA ION CREANGA, din Humulesti, un muzeu memorial infiintat in casa in care s-a nascut si a copilarit povestitorul.Desi constructia este formata din 2 incaperi micute si o tinda, atractia detine o valoroasa expozitie permanenta reorganizata tematic dupa 1989, ce cuprinde documente de arhiva, scrisori , carti postale cu autograf, fotocopii ale manuscriselor, fotografii si 14 lucrari de grafica. Langa muzeu se gaseste Parcul tematic “ Ion Creanga” , loc in care putem intalni personajele indragite, din povestile pentru copii, scrise de acesta.Seara, sosim in Vatra Dornei , supranumita si “Perla Bucovinei”, inima Tarii Dornelor. Cina si cazare Hotel Bradul 3* - Vatra Dornei.

 

    “PUTNA, Ierusalimul neamului romanesc”

Ziua 2 |15 aprilie| Vatra Dornei -Manastirea Sucevita -M. Putna-Chilia lui Daniel Sihastru-Marginea

Mic dejun.OPTIONAL: ora 09:00 plecare spre” TURUL BUCOVINEI ”.Prima oprire va fi la  MANASTIREA SUCEVITA. Urmatoarea oprire , poposim la  MANASTIREA PUTNA  “ Ierusalimul Neamului Romanesc “ cum o numea Mihai Eminescu.Ne inchinam la mormantul lui Stefan cel Mare si  Sfant”,altar al constiintei nationale ( M. Eminescu),apoi ne deplasam spre CHILIA LUI DANIEL SIHASTRU.La intoarcere ne oprim in comuna MARGINEA  pentru a admira si cumpara obiecte din ceramica neagra.Cina si cazare Hotel Bradul 3* - Vatra Dornei.Dupa cina , timp liber pentru plimbarea de seara si pregatiri pentru Inviere .

                                                                    VENITI DE LUATI LUMINA!”

          Participare la sarbatoarea Invierii Domnului la catedrala din Parcul Central (Parcul cu veverite)

 

    ”DORNA ARINI , un adevarat Colt de Rai ”

Ziua 3 |16 aprilie|:Vatra Dornei -Complex Dorna Arini-Vatra Dornei

Mic dejun.(Optional) Ora 09:00 plecam spre DORNA ARINI pentru a poposi la Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului. Complexul monastic , situat pe partea stanga a raului Bistrita, la poalele Dealului Barnarel, este  in intregime din lemn,cu pereti sculptati si inflorati aidoma bisericilor din Maramures . Acest colt de rai este sub patronajul actualului Arhiepiscop al Tomisului Teodosie, pe un teren ce a apartinut parintilor acestuia.Intorsi la hotel, timp liber in statiune pentru plimbare si odihna. Hotelul este situat central , in fata acestuia se afla Parcul Central ( numit “Parcul Veveritelor”), ce contine obiective demne de toată atenţia: izvorul de apă minerală Parc, Pavilionul Japonez, Biserica Sfânta Treime. Tot aici, exact lângă parc, este şi Cazinoul - un monument istoric ridicat în 1896, care a îndeplinit de-a lungul timpului mai multe funcțiuni: sală de jocuri de noroc, sală de concerte  și spectacole, precum și club muncitoresc. Din pacate, clădirea se află în prezent în stare de ruină.Mai sus, în parc, găsim clădirea-monument a Izvorului Sentinela, construita în 1896. Pe aleea principală a parcului gasiti grupul statuar cu busturile lui Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale, Mihail Sadoveanu, George Enescu, Ciprian Porumbescu, Mihail Kogălniceanu, Costache Negri și Alecu Russo, monumente istorice realizate în perioada 1964-2000. CINA PASCALA ,cu meniu traditional. Cazare Hotel Bradul 3* - Vatra Dornei.     

   TRANSRARAUL “ Drumul Comorilor “

Ziua 4 |17 aprilie|: Vatra Dornei- Pojorata-Transrarau - Muzeul Oului,din Vama-Galati.

Mic dejun. Dimineata, plecam spre casa, pe un traseu de o rara frumusete .Un taram rupt parca din povesti , unde natura si omul, in decursul anilor “si-au facut de cap” si au creat peisaje spectaculoase.Drumul alpin Transrarau, a fost botezat “Drumul Comorilor” pentru ca acest traseu,cu un relief grandios ascunde  comorile Muntilor Rarau si Giumalau:Pietrele Doamnei , stancile Adam si Eva etc.Transraraul este al3lea drum (1560m), in topul celor mai frumoase drumuri alpine din Romania, dupa Transalpina si Transfagarasan.Continuam cu vizita  MUZEUL OULUI, DIN VAMA, cel mai mare muzeu de acest gen , din Romania, fiind unic prin modul de organizare dar si prin valoarea exponatelor( in colectie exista si oua rare, ca cele de emu, broasca testoasa, crocodil, flamingo etc).Ne continuam drumul catre casa. Sosire Braila/Galati aprox. Ora 21:00,  in functie de trafic.                                                                                                                                                                                                            Grup minim 40 persoane

           PRETUL INCLUDE:

-  transport autocar clasificat international

- 3 nopti cazare Hotel Bradul 3*- Statiunea Vatra Dornei + DEMIPENSIUNE (mic dejun+cina) , iar  CINA PASCALA , este cu meniu traditional

- ghid insotitor din partea agentiei Montana.

- Taxa salvamont

- Taxa de statiune

 

         PRETUL NU INCLUDE:

-Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult, etc.) si  nici ghizii pt. acestea

-OPTIONAL: Excursie “TURUL MARE AL BUCOVINEI” = 50 lei/persoana

-OPTIONAL: Excursie Complex “DORNA ARINI “=25lei/persoana ( bonus, pentru cei ce platesc avansul pana-n 01.03)

        ** Excursiile optionale se realizeaza cu un minim de 25 de participanti.

 

IMPORTANT:

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .

-Accesul la centrul SPA pe durata pachetelor turistice este considerat o facilitate gratuita a pachetului si prin urmare, daca vor exista restrictii de functionare a centrelor SPA interioare, nu vom putea oferi aceasta facilitate si nici nu se poate compensa cu alte servicii turistice.

-cina de Paste se va desfasura respectand restrictiile in vigoare.

- In cazul NEPREZENTARII turistilor la plecare, se anuleaza rezervarea si nu se restituie sumele platite.

In cazul nerespectarii termenelor de plata,Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

Conditii  de retragere: 

  • 40% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
  • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.

Tipărire   Email