PROGRAM 2021 "MARCA MONTANA"  

PRIMIM TICHETE/CARDURI DE VACANTA

     CIRCUIT : Manastirea Sinaia - Templul Ursitelor - ALBA IULIA- Arsenie Boca 2zile

 

      O viata de mare duhovnic si martir orthodox , inchinata schimbarii vietii noastre.A fost numit Sfantul Ardealului,desi oficialitatile Bisericii Ortodoxe nu l-au canonizat.Acum este sfantul tuturor romanilor,canonizat de dragostea si credinta lor.Cand a murit a proorocit:  “Eu ma duc, dar de acolo , de unde oi fi, am sa va ajut mai mult ca pana acum!”

  Plecari din Galati/Braila : 21august , 25septembrie si 09octombrie 2021

 

Ziua 1 | Manastirea Sinaia - ”Templul Ursitelor” - ALBA IULIA

Plecare  ora 06:00, din fata Agentiei Montana, pe traseul Galati/Braila-Sinaia-Hunedoara. Scurta oprire la Sinaia pentru a vizita Manastirea Sinaia, zidită la 1695 de marele spătar Mihai Cantacuzino.La Mănăstirea Sinaia nu se regăsesc doar trei sute de ani de istorie, ci un adevărat muzeu de artă și de spiritualitate românească. Ne inchinam atat in noua biserica, cat si in cea veche, construită în stilul brâncovenesc, arhitectură caracteristică Țării Românești, stil ce poartă numele Sf. voievod Constantin Brâncoveanu (martirizat, la Constantinopol, de turci în 1714)Urmatoarea oprire va fi la Sinca Veche,”Templul Ursitelor”,locul unde dorintele se implinesc,daca ai inima curata,locul unde se petrec fenomene paranormale,vise premonitorii si tot felul de viziuni. Controversatul lacas de cult se banuieste ca ar avea o vechime de peste 7000 de ani si origini dacice,iar prin turla fara acoperis patrund energiile din cer direct pe altarul templului,creind “stari deosebite” si “energii ciudate” persoanelor care il viziteaza.Tot aici, ne inchinam la moastele Sfantului Nectarie(in partea dreapta a altarului) ,gazduite in Schitul Sfantului Nectarie, lacas ce poarta hramul “Nasterea Maicii Domnului”. Ne deplasam spre Alba-Iulia, numita in antichitate Apulum,fiind populata de tribul dac al apulilor.In timpul ocupatiei romane, aici a fost sediul Legiunii aXIIIa Gemina. Obiective turistice: Cetatea Medievala, Alba  Carolina cea mai mare din Transilvania , construita intre anii 1714-1741, prin truda a 20.000 de iobagi, este locul unde au fost inchisi Horea,Closca si Crisan, conducatorii rascoalei de la 1784.Catedrala Romani-Catolica Sf. Mihail, considerat cel mai valorous monument de arhitectura medieval din Transilvania, construita in etape,intre sex XIII-XVII, adaposteste mormintele lui Iancu de Hunedoara si principelui Ioan Sigismund.Catedrala Ortodoxa a Reintregirii , construita intre anii 1921-1922.Cina si cazare  Complex “Peregrinus”(Arhiepiscopia Ortodoxa a Alba Iuliei)

“Complexul Peregrinus este un loc binecuvantat de Dumnezeu , fiind situate in zona de Belvedere a orasului Alba Iulia, avand  35 camere de cazare echipate complet , baie proprie , internet , televizor,frigider si telefon , amenajate cu bun gust cu o capacitate de 70 locuri. “

Ziua 2 | La mormantul Parintelui Arsenie Boca

Dimineata, plecare aprox. Ora 06:00 spre Manastirea Prislop, ridicata in a doua jumatate a secolului XIV- de Sfantul Nicodim . Biserica actuala a Manastirii  Prislop dateaza de la sfarsitul secolului al XIV-lea si a fost construita din piatra, in plan triconic, cu turla pe naos,arhitectura specifica bisericilor din Tara Romaneasca.Ne inchinam si ne rugam la Mormantul Parintelui Arsenie Boca,  locul unde florile nu se ofilesc niciodata.Suferinta Parintelui e rascumparata deplin de iubirea profunda pe care i-o arata pelerinii.Spre casa trecem prin Oituz,bucurandu-ne  de un traseu  interesant cu peisaje deosebite.   

         Pret: 350lei/persoana (servicii cazare + 1cina  +transport autocar sau microbus)

                                                                                                   (Locurile in autocar se atribuie in ordinea  inscrierii )

      PRETUL INCLUDE:

- 1noapte cazare cu cina – Complex “Peregrinus” (Arhiepiscopia Ortodoxa a Alba Iuliei)

- Transport cu autocar clasificat international sau microbus nou

- Insotitor de grup din partea agentiei.

     

     PRETUL NU INCLUDE:

- Biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult (daca este cazul) si nici ghizii pentru acestea.

- OPTIONAL : pranz a2a zi = 35 lei/persoana.

   

       IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single.  

Cei care doresc in mod special sa stea singuri in camera, suplimentul este de 50lei/persoana. Copiii sub 12 ani (neîmpliniti)in camera cu 2 adulti beneficiaza de o  reducere de 50 lei.(fara pat suplimentar)La inscriere se va achita un avans de minim 100lei/persoana . Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii . In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.     

2.Locurile in autocar se atribuie in ordinea inscrierii.

 

Conditii  de retragere: 

  • 40 % din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
  • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-0 zile inainte de plecare/intrare.

 


Tipărire   Email