PROGRAM 2024 "MARCA MONTANA"  

            PRIMIM CARDURI DE VACANTA    

                                          

                       Drumurile care duc spre cer : Transalpina si Transfagarasan (3zile)

     Transfagarasanul , prin maretia si frumusetea sa, este cel mai spectaculos drum montan, atat in tara noastra cat side  pe mapamond.El reprezinta visul Mesterului Manole transformat in realitate de urmasii sai.

    Transalpina, numit si ‚ÄúDrumul Regelui‚ÄĚ (Regele Carol alI-lea a inaugurat acest drum in 1935) este unic prin peisajele insolite cu ecosisteme unice, relieful alpin cu sei, pasuni si depresiuni intramontane din care se desprind vai adanci care, in unele zone devin chei marginite de stanci inalte. Aceste doua drumuri fascineaza pe fiecare calator si pentru prima data in Romania sunt prinse intr-un singur program turistic.

      Plecari din Galati/Braila:09 iulie, 06august si 03 septembrie 2024

Ziua 1 |:Galati/Braila/Tecuci- Pasul Oituz/Pasul Ojdula ‚Äď Castelul de Lut ‚Äď Sibiu (centrul istoric)

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 06:00.Scurta oprire la Adjud (20mins). Traversam Pasul Oituz si ne indreptam spre Sibiu( daca avem inscrisi turisti din Focsani, acestia vor fi preluati din Tisita, si in acest caz vom trece prin Pasul Ojdula). Ne indreptam spre CASTELUL DE LUT, de pe Valea Zanelor , unde magia si perseverenta au facut casa buna, astfel incat acest loc s-a transformat in simbol al tihnei, agreat de iubitorii de natura si de frumos.Popas 1ora pentru vizita si fotografii. . Plecam spre Sibiu.Popas  de 2ore  in CETATEA SIBIULUI,vechiul Hermannstadt, un oras magic, unde ‚Äúrespirati aerul istoriei‚ÄĚ. Incepem plimbarea in Piata Mare cu cel mai reprezentativ edificiu al orasului, construit in stil baroc,Palatul Brukenthal, continuam cu Biserica Romano-Catolica ‚ÄúSfanta Treime‚ÄĚ construita de calugarii iezuiti intre anii 1726-1733 in stilul barocului vienez timpuriu.Intram in Piata Mica prin Turnul Sfatului , simbolul orasului, si ne indreptam spre Podul Minciunilor.Odata ce pasesti pe el, acesta devine ‚Äú viu si simtitor‚ÄĚ. Cand cineva spune o minciuna , podul trezit din amorteala incepe sa trosneasca din toate incheieturile, aruncand mincinosul peste balustrada.Intram in Piata Huet , prima incinta fortificata a Sibiului , in centrul acesteia aflandu-se Biserica Evanghelica ‚ÄúSf Maria‚ÄĚ, construia de sasii din Sibiu in 1320, un splendid  monument de arhitectura gotica din Transilvania.Turul se incheie in fata Primariei Sibiului. Cina si cazare hotel3 * - Sebes

Ziua 2 |: Sebes- TRANSALPINA ‚Äď Manastirea Hurezi  ‚Äď Curtea de Arges

Mic dejun. Urcam pe  TRANSALPINA ( Drumul regelui) in cel mai inalt punct Pasul Urdele ( 2.145m).Timp de  30 min. vom fi cu ‚ÄĚ capul in nori ‚Äúsi vom admira imagini coplesitoare. Ne continuam drumul spre MANASTIREA HUREZI ,cea mai de seama ctitorie a lui Constantin Brancoveanu, sinteza a artei romanesti din acel timp, construita intre anii 1690 si 1693. Ultimul popas il vom  face la  MANASTIREA CURTEA DE ARGES, ctitoria lui Neagoe Basarab o adevarata capodopera a arhitecturii romanesti, unica prin frumusete , maretie si valoare artistica. Calatorul Paul de Alep, in 1654 considera biserica lui Neagoe Basarab ‚Äú una din minunile lumii‚ÄĚ. Construita intre anii 1512-1517 de ‚Äú 9 mesteri mari,calfe si zidari si Manole ‚Äď 10 ,care-i si intrece ‚Äú,cum spune balada populara ,Mesterul Manole,din 1914 este si necropola regala, aici fiind inmormantati regii si reginele Romaniei:Carol I, si Elisabeta, Ferdinand si Maria , precum si Carol al-II-lea si Regina Elena, care a fost adusa de la Laussane, Elvetia. Ei  sunt ingropati in noua catedrala. Scurta oprire la Fantana lui Manole,care poarta peste timp povestea mesterului, care terminand biserica a fost lasat pe acoperis (i s-a luat scara) pentru a nu contrui o alta manastire mai frumoasa.Ca un alt Icar, si-a facut aripi din sindrila, a sarit de pe acoperisul Sfantului Lacas , la temelia caruia se spune ca zidise sotia , iar pe locul prabusirii a aparut un izvor limpede ca lacrima, care reprezinta sufletul Mesterului Manole. Cina si cazare Pensiunea Belvedere 3* din  Corbeni (Transfagarasan), sau similar.

Ziua 3 |:  Lacu Vidraru ‚Äď Transfagarasanul (Balea Cascada,Balea Lac) ‚Äď Cetatea Fagaras ‚Äď Braila/Galati.

Mic dejun. Urcam pe  TRANSFAGARASAN ,cel mai spectaculos drum montan din tara noastra si din lume ( dupa unele publicatii  din strainatate ) Oprire 30 min la CASCADA BALEA , 30 min la LACUL GLACIAR BALEA si 15min la BARAJUL SI LACUL VIDRARU. Dupa ce coboram de pe Transfagarasan, ne intreptam spre Faragas. Vizitam CETATEA FAGARAS, constructie inceputa in sec al XIVlea, ce a fost pe rand resedinta nobiliara si princiara, garnizoana militara austriaca si romaneasca si inchisoare comunista intre anii 1948-1960.Intr-un top 10 al celor mai frumoase castele din lume , realizat de o publicatie americana, aceasta a fost situata pe locul 2. Ne continuam drumul spre casa, prin Pasul Oituz (daca sunt turisti din Focsani, se va traversa prin Pasul Ojdula si vor cobori la Tisita). Sosire in Galati aprox. Ora 22:00 , in functie de trafic.

           Pret: 875 lei/persoana (2nopti cazare cu DEMIPENSIUNE, transport autocar , program turistic si  insotitor de grup din partea agentiei).

  PRETUL INCLUDE:

  • transport autocar clasificat international.
  • 1 noapte cazare cu DEMIPENSIUNE  (mic dejun + cina) ‚Äď Pensiunea Belvedere 3* (Corbeni) sau similar.
  • 1  noapte cazare cu DEMIPENSIUNE  (mic dejun + cina) ‚Äď Hotel  3* Sebes.
  • TOATE VIZITELE  prevazute in program 
  • ghid insotitor din partea agentiei Montana.

 

  PRETUL NU INCLUDE:

  • biletele de intrare la obiectivele turistice(castele, cetati, parcuri tematice) si de cult (daca este cazul) si nici ghizii pentru acestea.

Pretul NU include biletul de intrare la obiectiv turistic , acesta se plateste personal, la fata locului.

                   (pensionarii  pot beneficia de reduceri la pretul biletului, DOAR pe baza cuponului de pensie, + C.I)

 

     IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single Cei care doresc in mod special sa stea singuri in camera, suplimentul este de 320 lei/persoana. Copiii sub 12 ani (ne√ģmpliniti)in camera cu 2 adulti beneficiaza de o  reducere de 50 lei.La inscriere se va achita un avans de 250lei/persoana . Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .  In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarii de 100%

 

Conditii  de retragere: 

  • 30% din preŇ£ul pachetului, dacńÉ renunŇ£area se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
  • 100% din preŇ£ul pachetului, dacńÉ renunŇ£area se face in intervalul 40-0 zile inainte de plecare/intrare.

 


TipńÉrire   Email