COMUNICAT "AGENTIA DE TURISM MONTANA " ( 26 aprilie)

 

⚠️ANUNT 26 aprilie [ AGENTIA DE TURISM MONTANA] - Pretul platit de agentiile de turism in pandemie
Agentiile de turism au fost primele afectate de pandemie si posibil vor fi ultimele care isi vor relua activitatea, datorita temerilor care continua,privind sanatatea dar si grija banilor .Practic, din octombrie 2019 , cand am inceput incasarile pentru grupurile din 2020 , agentiile de turism vor lucra in pierdere , deoarece s-au platit salarii, impozite la stat, chirii, publicitate , cheltuieli curente si multe alte cheluieli.Din aceasta suma, agentiile nu vor sa restituie, pana la clasificarea situatiei, banii incasati de la turisti.Tot mai multe agentii se pronunta pentru retinerea comisionului, care variaza intre 30-100 euro/persoana , pentru ca s-a muncit si se va munci in continuare avand in vedere numarul reprogramarilor si anularilor , au facut cheltuielile enumerate mai sus , iar restituirea facuta integral, ar aduce mari pierderi agentiilor, unele mai firave putand chiar intra in insolventa si atunci toata lumea ar pierde integral sumele date.
Conform cliseului “ toata lumea va pierde in aceasta pandemie “ trebuie sa privim situatia cu mult calm si intelegere, pentru a putea gasi cea mai buna solutie si pentru a iesi din aceasta criza,cu costuri cat mai mici.
Majoritatea covarsitoare a turistilor nostrii au inteles ca in aceasta perioada critica , solidaritatea si altruismul sunt foarte importante.Am primit foarte multe telefoane din partea turistilor, care si-au exprimat atasamentul fata de agentie si care din proprie initiative, si-au transferat sumele ,la actiuni viitoare. Am avut si 3 persoane speriate de pandemie, care au solicitat restituirea integral , uitand totusi ca Agentia Montana este printre foarte putinele agentii din Romania care au restituit integral sumele aflate in conturile noastre , mai putin avansurile date in strainatate, pentru blocarea locurilor ( rezervare).Acesti bani nu se afla in conturile noastre , si datorita acestui lucru, suma se transforma in VOUCHERE DE VACANTA , pentru actiuni viitoare, cu destinatia si perioada la libera alegere a turistului.
       Acolo unde s-au recuperate avansurile💯, s-a restituit integral : ⭕️Paste Grecia, ⭕️Paste Bucovina, ⭕️Paste Maramures, ⭕️Delta Dunarii, ⭕️Sejur Paralia Katerini mai si iunie , ⭕️Istanbul aprilie , mai si iunie , ⭕️Arsenie Boca aprilie, ⭕️Croatia – 20 iunie.
Sunt si excursii unde am fost nevoit sad au un avans pentru blocarea ferma a perioadei , de aprox 5% - 10% din costul excursiei. Sunt sume modice, Paste Bulgaria – 100lei/persoana si 20 euro/persoana pentru : Grecia 27 aprilie,Turcia-Capadocia 12 mai , Croatia 11 iunie , unde ma repet sumele de 20 euro/persosna NU SE PIERD, ci se transforma in vouchere de vacanta.
Agentiile de turism inregistreaza pierderi ascunse, pe care lumea n-are cum sa le perceapa.Va dau un exemplu simplu, al agentiei noastre, care a inscris pana acum aprox. 2000 persoane:
⛔️Taxe bancare lei, in cazul restituirilor ( intre 10 si 15 lei, per operatiune)
1000 persoane X 12lei (media) = 12 000lei.
⛔️taxe bancare euro, in cazul restituirilor ( aprox. 10 euro/persoana + diferenta de curs valutar)
1000 persoane x 10 euro (minimul) = 10 000 euro
⛔️Salarii brute ( cu impozite la stat incluse) pe 1 an (atat se considera perioada de revenire)
- 600 euro /persoana X 5 persoane X 12 luni = 36 000 euro ( noi NU putem sa intram in somaj ethnic, pentru ca se munceste cu usile inchise pentru a mentine dialogul cu dvoastra, pentru a solution reprogramarile sau restituirile,dupa caz )

Acestea sunt doar calculele minime pentru pierderi, si totusi Agentia Montana restituie, facand un efort financiar deosebit ! Daca ati accepta transferarea, NU VETI PIERDE avansul modic mentionat mai sus , insa veti oferi o gura de oxigen, pentru a mai diminua din aceste pierderi. Dar, nu ne putem opune celor care doresc insistent restituirea ( unii pot avea un motiv serios).
Agentia noastra are atat de multi turisti, tocmai datorita acestor hotarari luate, in momentele critice , de a sustine turistul, de a restitui sumele si de a fi prezenti mereu pe baricade la dispozitia turistului, doarece dialogul este cel mai important, mai ales in aceste momente. In momentul declararii falimentului Agentiei OMNIA , noi am rezolvat si atunci toate persoanele inscrise prin intermediul agentiei noastre ( aici cu siguranta am fost printre putinii din Romania de am luat aceasta initiativa) iar cei care au mers prin alte agentii si au aflat de la turistii nostrii ca noi am venit in intampinarea lor , pentru a solutiona aceasta problema, s-au indreptat spre agentia noastra, in viitor.

☎️RELATII : MIHAI CONSTANTIN - 0722 243 240 ( intre orele 09:00-13:00, inafara acestui interval agentia se ocupa DOAR de procesari, fiind un volum mare de lucru).Datorita numarului mare de reprogramari, vom lansa in curand noi date de plecare pentru toamna-iarna 2020 ,dar si primavara anului 2021 programe detaliate ce vor fi postate si pe www.montanatravel.ro
Va aducem la cunostinta faptul ca toate comunicatele agentiei noastre apar si pe pagina www.montanatravel.ro, intr-o sectiune speciala , adresata perioadei de pandemie .

Increderea pe care ne-ati acordat`o NE OBLIGA SA NU VA DEZAMAGIM.
Va multumim pentru intelegere si speram cu totii in vremuri mai bune.🙏

Cu deosebita consideratie,
Manager MIHAI CONSTANTIN


Tipărire   Email