PROGRAM 2024 "MARCA MONTANA"                

                        RELAXARE IN "MICA ELVETIE" (3zile)

                         **Pentru confortul dvoastra am ales Hotel Tusnad 3*- Statiunea Baile Tusnad, cu DEMIPENSIUNE

  

Plecari din Galati/Braila:  05iulie si 23 august 2024 

Ziua 1|: Galati/Braila – Pasul Oituz – Tg Secuiesc – Baile Balvanyos  –  Lacul Sf Ana –  Baile Tusnad

Plecare din fata Agentiei de Turism Montana, ora 06:00.Scurta oprire la Adjud (20mins).Daca avem turisti din Focsani, oprire la Tisita pentru imbarcarea acestora.Traversam Pasul Oituz si ne indreptam spre TINUTUL SECUIESC. Prima oprire o vom face la LACUL SF ANA singurul lac vulcanic din Romania Acesta este asezat pe fundul craterului unui vulcan stins, denumit Ciomatu ( Ciomadu ), din masivul vulcanic Puciosu, locul celei mai recente eruptii vulcanice in Carpati si in Europa de Est, care a avut loc acum cateva zeci de mii de ani ( probabil mai recent de acum 42. 000 ani ).
Lacul Sfanta Ana se afla la o altitudine de 946 m. De forma aproape circulara, similar cu o paleta de pictor, are o lungime de 620 m si o latime maxima de 460 m, o suprafata de 19, 50 ha si o adancime maxima de 7 m.El isi completeaza apele numai din precipitatii, neavand izvoare. Puritatea apei se apropie de aceea a apei distilate, cu numai 0, 0029 ml minerale. In apa nu exista oxigen, motiv pentru care in aceasta nu traieste nici o vietate.
          Capacitatea trofica redusa a apei lacului se datoreaza si emanatiilor mofetice prin fundul lacului si prin peretii craterului.. Aici  unde vom face o frumoasa plimbare (aprox. 2h:30min) si ne vom bucura de natura , minunatele peisaje, si de miscare.Ne continuam drumul spre  TUSNAD , statiune balneara aflata in partea sudica a Depresiunii Ciucului, intre muntii Harghita si Bodoc , cunoscuta si sub numele de “Mica Elvetie”. Aceasta isi are radacinile in sec 19 ;legenda spune ca fiul unui cioban a atras atentia atentia asupra efectului terapeutic al apelor minerale de aici, in momentul in care s-a vindecat miraculos. Astazi, statiunea cu diverse izvoane de ape  minerale, mezotermale si mofete este recomandata pentru tratamentul bolilor cardiovasculare, urinare si a sistemului nervos ; dar este cunoscuta si pentru aerul curat si peisajele deosebite ce fac dintr-o simpla plimbare in natura o experienta relaxanta. Statiunea dispune de baze de tratament , unde se efectueaza bai carbogazoane calde, aplicatii cu parafina, hidroterapii si fizioterapii, gimnastica medicala dar si bazin in aer liber, alimentat de apele Izvorului Bailor. Cazare si timp liber. Cina Hotel Tusnad 3* - Baile Tusnad.

Ziua 2 |: Baile Tusnad – Prejmer – Brasov – Poiana Brasov – Baile Tusnad

Mic dejun . Dupa mic dejun, ne asteapta o zi intreaga de vizite :

 • Cetatea taraneasc de la PREJMER – Cetatea construită în sec. XV-XVI, în jurul bisericii din Prejmer (ale cărei începuturi sunt puse în legătură cu stăpânirea cavalerilor teutoni (1211-1225) în Țara Bârsei), este considerată cea mai puternică fortificație țărănească din Transilvania Medievală, fiind și cea mai bine conservată biserică-cetate medievală din Estul Europei.Cea mai valoroasă piesă care poate fi găsită în biserica din Prejmer este altarul poliptic ce datează din jurul anului 1450, acesta fiind cel mai vechi din Transilvania.(biletul de intrare nu este inclus).
 • BRASOV , orasul de sub poalele Tampei.

Descoperim istoria locurilor si frumusetea arhitecturii printr-o frumoasa plimbare in centrul istoric : Strada Sforii , Piata Sfatului – acest loc romantic si plin de istorie , este “inima” vechii cetati a Brasovului .Aici se afla :

 • Rathaus ( Casa Sfatului) – vechea primarie , ridicata in 1420(adaposteste Muzeul de Istorie a Brasovului)
 • Casa Negustorilor , construita-n 1539-1545
 • Catedrala Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului

     Biserica Neagra – unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectura din Romania. Cu cei 89 m lungime si 38 m latime, aceasta este cel mai mare edificiu cult in stil gotic din S-E europei.Este centrul spiritual al comunității săsești din Brașov, fiind în același timp cea mai de seamă scenă a reformei ecleziastice din Transilvania și leagănul culturii umaniste pentru regiune; aici se afla vestita colecție de covoare orientale, una dintre cele mai bogate din Europa,cea de veșminte istorice, o galerie de portrete ale foștilor preoți ai bisericii, dar și argintăria de cult.

 • POIANA BRASOVdenumita si “Poiana Soarelui” este o statiune turistica moderna si luxoasa din inima Transilvaniei, situata la baza masivului Postavaru , la alt. 1030m, considerata una dintre cele mai bine cotate statiuni de odihna si tratament cu sezon permanent, dar si de schi, din Romania.Este înconjurată de 4 masive muntoase: Postăvaru (1799 de metri), Piatra Craiului (2238 de metri), Bucegi (2505 metri) și Piatra Mare (1848 de metri) ceea ce face  orice plimbare prin statiune sa fie o experienta relaxanta, plina de peisaje naturale deosebite , si aer curat . Cina si cazare Hotel Tusnad 3*- Tusnad

Ziua 3 |: Baile Tusnad – Statiunea Cheia – Slanic Prahova – Buzau –Braila/Galati

Mic dejun. Dimineata ne indreptam spre STATIUNEA CHEIA ,o adevarata oaza de liniste si de verdeata, la poalele Masivului Ciucas. Altitudinea de 871 m, padurile de brad si fag de pe inaltimile din jurul ei  asigura un aer puternic ozonat. Poposim la Manastirea Cheia, lacas de o alinare sufleteasca si trupeasca atat pentru pelerine, dar si pentru drumetii sau pastorii ce impodobeau muntii din imprejurimi cu turmele lor. Istoricii afirmă că prima biserică a mănăstirii Cheia ridicată la 1770, era din lemn şi avea hramul Sf. Nicolae. După şapte ani biserica a fost distrusă de turci, iniţiativa pentru constuirea celei de-a doua biserici, aparţinând stareţului Atanasie, primul staret cunoscut după nume al Cheii. Iconostasul şi tetrapodul bisericii mari sunt lucrate la Viena, din lemn sculptat, stucat şi aurit, în manieră barocă. Icoanele împărăteşti, atribuite de tradiţia locală pictorului Gheorghe Tattarescu, au fost îmbrăcate în argint în 1911 – 1912.Ne continuam drumul spre SLANIC PRAHOVA  unde facem o incursiune in lumea salinelor – vizitand Salina Salic Prahova. Mina Unirea (Salina Slănic Prahova), situată la o adâncime de 208m, pe o suprafaţă de 53.000mp, a fost deschisă vizitării după anul 1970. Circuitul turistic parcurge un traseu care permite evidenţierea unor elemente spaţiale de interes turistic în structura internă a masivului de sare, reprezentate prin cute cu dezvoltare pe zeci de metri, marcate prin alternanţe de benzi divers colorate, cu nuanţe de gri şi alb, diverse caracteristici mineralogice (structură, textură, mod de cristalizare) şi prin puritatea deosebită a sării. (bilet aprox. 45lei de adult, se achita individual).

       Dupa vizita, plecam catre casa, sosire Braila/Galati in functie de trafic , aprox. Ora 21:00

                                                                                                                                                           Grup minim 40 persoane.

    Pret: 795lei/persoana

  PRETUL INCLUDE:

 • Transport autocar clasificat international.
 • 2 noapte cazare cu DEMIPENSIUNE (mic dejun + cina) – Hotel Tusnad 3* - Statiunea Tusnad.
 • TOATE VIZITELE prevazute in program si  ghid insotitor din partea agentiei Montana.
 • Ghid insotitor din partea agentiei.

 

  PRETUL NU INCLUDE:

 biletele de intrare la obiectivele turistice si de cult (daca este cazul) si nici ghizii pentru acestea.

 • Pretul NU include biletul de intrare la obiectiv turistic , acesta se plateste personal, la fata locului.

                   (pensionarii  pot beneficia de reduceri la pretul biletului, DOAR pe baza cuponului de pensie, + C.I)

 

     IMPORTANT :

1.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single Cei care doresc in mod special sa stea singuri in camera, suplimentul este de 390 lei/persoana. Copiii sub 12 ani (neîmpliniti)in camera cu 2 adulti beneficiaza de o  reducere de 50 lei.La inscriere se va achita un avans de 250lei/persoana .

2.Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii .  In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor de 100%.

 

Conditii  de retragere: 

 • 30% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;
 • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 40-0 zile inainte de plecare/intrare.

Tipărire   Email