PROGRAM 2024 "MARCA MONTANA"                

              MINUNEA POGORARII LUMINII INVIERII,

                      LA MORMANTUL SFANT  (6zile) 

                               

     POGORAREA SFINTEI LUMINI ESTE O MINUNE DUMNEZEIASCA NECUPRINSA DE MINTEA NOASTRA, CARE ARE LOC IN FIECARE AN, IN SAMBATA MARE.  Lumina izvoraste  din Mormantul lui Hristos  si aprinde candela numita “neadormita” .In acelasi timp, straluciri alb-albastrui ale Luminii se imprastie inauntrul  Bisericii Invierii , luminand locul, aprinzand candelele si lumanarile.

     VENITI CU NOI SI VETI FI PARTASI AI LUMINII LUI HRISTOS! ACOLO VA ASTEAPTA HRISTOS DOMNUL!!

    

 Pret:  875euro +30 euro/persoana (tips ghid si sofer, oficial in Israel).

 *pret valabil pentru cei ce platesc avans 300euro, pana-n 15.03, dupa aceasta data, pretul creste cu 50euro.

 

       Plecare (Otopeni) *la cerere, realizam transfer Galati/Braila-aeroport si retur:  02 mai 2024

Ziua 1 |02.05|:JOIA MARE   

Intalnire cu delegatul Agentiei Montana,la Aeroportul Henri Coanda(Otopeni),la ora 17:00.Decolare spre TelAviv ,ora  20:00. Sosire ,ora  22:30 aeroportul Ben Gurion.Formalitatile vamale. Plecam spre Bethleem. Cazare Bethleem – Hotel St.Elias ( Sf. Ilie ) 4*.

Ziua 2 |03.05|: VINEREA MARE : IERUSALIM, ORASUL SFANT

Mic dejun. Ne indreptam spre Ierusalim,centru religios si cultural a 3 religii monoteiste: crestinismul cu Biserica Sf Mormant, iudaismul cu Zidul Plangerii si islamismul cu Moscheile Omar si El Aqsa.Tur oras Ierusalim: Intram in ,,Cetatea Sfanta” Ierusalim prin Poarta Sf.Stefan (Poarta Leilor). Se viziteaza casa in care a locuit Maria,in Cetatea Antonia si Scaldatoarea Oilor (Bitezda),unde Iisus a vindecat  slabanogul, bolnav de 38 de ani.Parcurgerea pe  jos a Drumului Crucii (Via Dolorosa) cu cele 14statii, in care s-a oprit Iisus,pana la Sf. Mormant. Coboram pe adevaratul Drum al Crucii,care se afla la 3 metri sub pamant, putin lateral dreapta spre directia Mormantului Sfant.  Aveti posibilitatea sa atingeti dalele de piatra pe care a calcat Mantuitorul. Coboram in celula in care a fost inchis Mantuitorul ,se poate vizita si celula talharului Barabas. Ne inchinam in Biserica Sfantului Mormant ,i se spune astfel deoarece in interiorul ei se afla  Mormantul Datator de viata al Mantuitorului, Biserica Sfintei Invieri,Piatra Ungerii si Golgota. Participare la Slujba Prohodului Domnului , la Asezamantul Romanesc de la Ierusalim. Cina si cazare Bethleem – Hotel St.Elias 4*.

Ziua 3 |04.05|:SAMBATA MARE:

 Dupa Prohod, Mormantul Domnului este controlat de un politist arab, un turc si un representant al Statului Israel , sa nu contina surse de foc , apoi se sigileaza.  Trezire devreme pentru participare la ceremonia Venirii Sfintei Lumini. Deplasare cu autocarul , la una din portile Cetatii Sfinte pentru a incerca intrarea la Sfantul Mormant (nu se garanteaza accesul in cetate, dar anul acesta datorita numarului redus de pelerini, sansele de a fi acolo cand apare Lumina Sfanta sunt foarte mari).  Program optional in cetate pana la ora  15:00.Sfanta Lumina se aprinde pe mormantul Domnului nostrum Iisus Hristos dupa ora 12:30 , in timpul slujbei Vecerniei. Parintele Patriarh Teofil , alaturi de un sobor de ierarhi , preoti si credinciosi , inconjoara Sfantul Mormant de 3 ori. Parintele Patriarh intra in Mormant doar cu 3 manunchiuri de lumanari de cate 33 de lumanari fiecare , insotit  de un reprezentant al armenilor , care ramane in Camera Ingerului. Dupa rugaciunea speciala citita de Patriarh , pelerinii aflati in Biserica Sf. Mormant observa o lumina puternica cu straluciri alb-albastrui care aprinde vata presarata deasupra Mormantului Sfant , Candela Neadormita , atinge fetele pelerinilor fara sa arda. Patriarhul iese in fata Sfantului Mormant si ofera Lumina Sfanta tuturor pelerinilor strigand de 3 ori :VENITI DE LUATI LUMINA!! “ Ne intoarcem la hotel St. Elias 4* , cazare si cina. 

Ziua 4 |05.05|:INVIEREA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS :

OPTIONAL: Ora 00:00 Participare la Sfanta Liturghie de Paste, de la Mormantul Sfant (10EURO/pers). Ora 03:30 revenire hotel pentru odihna.

Mic dejun ( 09:00). Ora 10:15 ne indreptam cu emotie ca Biserica Ortodoxa a Sfintei Nasteri. ridicata de Imparateasa Elena.Ne inchinam la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului “Maica Domnului Betleemita”(singura icoana in care Maica Domnului zambeste de bucuria Nasterii Domnului),apoi intram in Pestera Nasterii lui Hristos O stea din aur pe pardoseala grotei,indica locul ieslei,unde s-a nascut Iisus. Pe ea scrie in latina ,,Aici a nascut Fecioara Maria,pe Iisus Hristos”. Vom vizita Biserica Romano-Catolica Sf.Ieronim (de aici se transmite in lumea crestina,slujba anuala de Craciun). Ne indreptam spre Muntele Maslinilor. Trecem tulburati prin Gradina Ghetsimani, locul unde Mantuitorul a fost vandut de Iuda,cu maslini batrani de peste 2000de ani,poate martori ai tradarii.Pe locul prinderii Domnului s-a construit Biserica Natiunilor (Biserica Agoniei , cu altarul chiar pe Piatra Originala a Prinderii , unde Domnul se ruga in noaptea din Joia Mare). La 100m de Gradina Ghetsimani se afla Biserica Mormantului Maicii Domnului(lacas ortodox ) In spatele mormantului gol (Sf Trup al Fecioarei Maria a fost ridicat la ceruri de Fiul sau) se afla icoana facatoare de minuni a Sf. Fecioare , numita si Ierusalimita.Alaturi de Mormantul Maicii Domnului este Pestera Ghetsimani , unde s-a rugat Mantuitorul si Apostolii , inainte de prindere. ). Cina si cazare Bethleem – Hotel St.Elias ( Sf. Ilie ) 4*.

Ziua 5 |06.05|:”IORDAN, BOTEZUL DOMNULUI…”

Mic dejun. . Se pleaca spre Hozeva. Ne inchinam la Manastirea Ortodoxa Sf. Gheorghe cu Pestera Sf.Prooroc Ilie Tezviteanul. Aici se afla  moastele intregi ale Sf.Ioan Iacob Romanul de la Neamt (Hozevitul) Vizitam Asezamantul Romanesc din Ierihon, unde suntem intampinati de maica stareta  Evghenia. In apropiere este   Biserica greco-ortodoxa  “Dudul lui Zacheu “  (vamesul Zacheu l-a intampinat pe Iisus,urcat  intr-un dud).Privire catre Manastirea Carantania ,construita pe Muntele Ispitirii”.Coboram pe valea raului Iordan, pana la locul numit Qasr el Yahud,situat intre Ierihon si Ierusalim.Acesta este adevaratul loc  de botez a lui Iisus(Matei, 3:13-17)si tot aici este locul pe unde “copiii” Israelului au traversat Iordanul, cand au intrat in Canaan, “Tara Promisa”.Simulare ritual de botez in Iordan,in camasi albe si lungi.Intram in Apele Sfinte ale Iordanului ,pentru curatirea trupeasca si sufleteasca. Ne indreptam spre Ierihon(cel mai vechi oras din lume, fiind populat inca din anul 9000 i.Hr), pe valea raului  Iordan (aflat la 390m sub nivelul marii). Shopping la magazinul cu produse cosmetice fabricate din minerale de la Marea Moarta.Baie in MareaMoarta. Cina si cazare Bethleem – Hotel St.Elias ( Sf. Ilie ) 4*.

Ziua 6 |07.05|: MUNTELE SION, CINA CEA DE TAINA si BISERICA ADORMIRII MAICII DOMNULUI 

Urcam pe Muntele Sion,la locul unde acum mai bine de 2000 ani s-a petrecut Cina cea de Taina(aici Mantuitorul a oficiat cea dintai Sf. Liturghie a lumii), apoi vom rosti Psalmul 50 la Mormantul Regelui-Profet David. Ne oprim la Biserica Adormirii Maicii Domnului, construita pe locul casei Sf Apostol si Evanghelist, Ioan, in care a trait si Sf Fecioara Maria de la Rastignirea Domnului pana la Adormirea ei. Transfer la  aeroportul Bengurion. Decolare spre  Bucuresti ora  14:30.Sosire pe Aeroportul Henri Coanda la ora 17:00.

                                                                                                      Grup minim 40persoane.   

Pret:  875euro +30 euro/persoana (tips ghid si sofer, oficial in Israel).

 *pret valabil pentru cei ce platesc avans 300euro, pana-n 15.03, dupa aceasta data, pretul creste cu 50euro.

                                                                                                                                                                                                  

   SERVICII NEINCLUSE:                                                                                                                                                                                                  

 - Asigurare medicala privata ( nu este obligatorie, dar este indicata).  

 - Sfanta Liturghie de Paste, la Mormantul Sfant = 10 euro/persoana.                       

-** la cerere, se asigura transfer DUS-INTORS la aeroport : Galati/Braila - Otopeni-Braila/Galati, contra cost.

 

ACTE NECESARE : PASAPORT, valabil minim 6 luni de la intoarcerea in Romania(recomandam sa nu fie pasaport temporar) si formular de intrare in Israel.

- pentru copii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul legalizat al parintilor si documente conform : www.politiadefrontiera.ro

 

IMPORTANT :

1.Am inclus in pret TOATE EXCURSIILE pentru ca d-voastra sa stiti suma reala a programului.

2.Locurile in autocar (Israel) sunt repartizate in ordinea inscrierii.

3.Persoanele care se inscriu singure si pentru care Agentia MONTANA nu gaseste partener, NU vor plati diferenta de single. Cei care doresc totusi sa stea singuri in camera, suplimentul este de 290 euro/persoana.

4.La inscriere se va achita un avans de 300 euro/persoana.Excursia se achita integral cu 25 zile inaintea plecarii.In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Montana Travel isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din Contract.

5.Conducatorul de grup isi rezerva dreptul de a modifica ordinea obiectivelor din program, in functie de anumite situatii obiective din Israel.

6.Grup minim 45 persoane: Pentru grup 30-50 persoane, tariful se majoreaza cu 30 euro/persoana.

 

Conditii  de retragere: 

30% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face cu pana la 40zile inainte de plecare/intrare;

100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul 39-20 zile inainte de plecare/intrare;

  • Biletele emise sunt nerambursabile si nu pot fi modificate.In caz de anulare sau modificare penalizarea este de 100%.

Tipărire   Email